Toyota Yaris WRC
Kirjoittaja Heppu 
Kirjoittaja
Viesti
:: Lainaa ::
Aihe: Toyota Yaris WRC - 06/01/2021 18:41
Toyota Gazoo Racing rallin MM-sarjan kilpa-auto. Technic kauko-ohjattava pienoismalliTämä auto voitti niukasti vuoden 2019 Piipoon tapahtumassa järjestetyn RC-ajoneuvokilpailu. Eli tosiaan ei mikään uusi teos, mutta enpä ikinä paremmin fooorumilla autoa esitellyt. Vuoden aikana hieman paranneltu alustaa ja nyt tuli kuvia & videokin otettua!

Ominaisuudet:
- mittasuhde n. 1:14
- Kauko-ohjattava sBrick:llä puhelimella/ PS4-ohjaimella
- 2x PF L-moottori takaveto (esikuva on neliveto, mutta tässä mittakaavassa valitettavasti ei mahdu jousituksen kanssa)
- 1x PF servo-moottori ohjaus
- erillisjousitus joka pyörällä

Youtube-video
Lisää kuvia: Flickr

- Olli
avatar

JK

Admin, Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Toyota Yaris WRC - 06/01/2021 20:01
Kiva kun esittelet tämän. Videon alussa upea toi "käänteinen räjäytys"
Selitätkö miten tuo takaveto on tehty, kun kuvissa näyttää kuin molemmat moottorit pyörittäisivät molempia renkaita yhteisvoimin, vai onko molemmissa takarenkaissa oma moottori vastuussa vain yhdestä renkaasta?Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


avatar

legorides

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Toyota Yaris WRC - 07/01/2021 06:47
Rakenne näyttäisi sellaiselta, että molemmat moottorit vetävät yhdessä vetoakselia, joka pyörittää
molempia takapyöriä ilman tasauspyörästöä, joten toisen takapyörän täytyy mutkassa luistaa.
Tuo harmaa lautaspyörä on aika turha.
Jos kumpikin moottori vetäisi pelkästään omaa pyöräänsä, olisi autossa tavallaan sähköinen
tasauspyörästö ja se kääntyisi mutkissa paremmin (ainakin teoriassa).
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Toyota Yaris WRC - 07/01/2021 17:02
Juurikin noin, eli molemmat moottorit yhdistetty samaan akseliin tuomaan lisävääntöä. Harmaan lautaspyörän keskellä on pinnireikä eikä akseli, eli siis ei liikuta renkaita. Taisin laittaa sen muuten vaan symmetrian nimissä, mutta tosiaan voisi poistaa. Näin pienessä mittakaavassa ilman tasauspyörästöäkin kulkee ihan hyvin.

Lainaus
JK
Videon alussa upea toi "käänteinen räjäytys"
Kiitos! Mallinsin auton studiolla ja sieltä renderoitu tuo video. Pelkässä 4 sekunnin videossa kesti omalla koneella ~10h renderöidä :P
avatar

TheQ

Foorumin admin, tiedottaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Toyota Yaris WRC - 10/02/2021 14:34
Tuo harmaa lautaspyörä on kyllä paikallaan sillä se lisää merkittävästi tukea tuolla pienelle tan-rattaalle. Ilman lautaspyörää tuo ratas voi helpommin joutua sellaiseen tilaan jossa vääntö ja tärinä voivat rikkoa palikan. Muutamankin vastaavan rattaan olen rikkonut samankaltaisessa mekaniikassa ilman tukea. Nykyisin käytän mielummin jotain vahvempaa rakennetta, esim kahta "knob wheeliä".

Kivan näköinen ralliauto, ei tuosta pohjasta paljon pienempää voi saada ilman että tehot laskisivat. Hieman tuo ohjaus näyttää liian leveältä mutta taitaa johtua noista paloista, joilla etuohjaus on tehty, niillä ei nyt hirmuisen tiukkaa kulmaa saa aikaiseksi. Toisaalta myös teoksen mittakaava tekee silmänkääntötemppuja kun eipä oikeatkaan autot tuota notkeampia ole.

Saatko muuten pidettyä helposti pientä ohjauskulmaa ohjatessa? Omissa vastaavissa autoissa ohjaus on joko liian herkkä taikka liian laiska, vaikea saada optimia.

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Toyota Yaris WRC - 13/02/2021 10:07
Lainaus
TheQ
Saatko muuten pidettyä helposti pientä ohjauskulmaa ohjatessa? Omissa vastaavissa autoissa ohjaus on joko liian herkkä taikka liian laiska, vaikea saada optimia.

Kiitos kommenteista ja sori, etten tätä heti huomannut. Servomoottorilla saa mielestäni aika tarkaan määriteltyä mihin suuntaan pyörät osoittaa, kunhan välityssuhde renkaille on pieni. Tässä servolta suoraan 8-hampaiseen rattaaseen ja se hammastankoon. Vähän rattaita, niin ei synny väljyyttä ohjaukseen. Tietysti Sbrick/kontrolleri auttaa, että haluttu pieni ohjaussignaali sadaan annettua sulavasti ja tarkasti.


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään