Grand Hotel Kudelma
Kirjoittaja Eero 
Kirjoittaja
Viesti
avatar

Eero

Puheenjohtaja Hallituksen jäsen Moderaattori

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Grand Hotel Kudelma - 16/04/2021 16:02


Pandemia-ajan suurtyöni ei tullut modulaarikisaan, koska se oli liian iso. Rakensin Grand Hotel Kudelman viime elokuun ja maaliskuun välissä. Pääinspiraatio oli Usko Nyströmin Imatran valtionhotelli (1903) sekä Von Essen-Kallio-Ikäläisen toimiston Norma-talo (1904) Helsingin Katajanokalla. Myös muut Usko Nyströmin toimiston talot vaikuttivat paljon rakennelman muotokieleen; 1x1-levyillä imitoidut rappausten kivisirupotukset sekä tähti- ja rengasaiheet olivat yleisiä hänen taloissaan.


Rakennus on nimellisesti hotelli, mutta terassia lukuun ottamatta en halunnut alleviivata tätä hotellimaisuutta; eipä valtionhotellissakaan kovin näkyviä hotellikylttejä ole. Ehkä osassa taloa on tavanomaisia asuntoja. Suurin osa pohjakerroksesta on tavanomaisia liiketiloja, tosin niitäkään en halunnut mitenkään korostaa. Minihahmoja sentään on muutama mukana tuomassa mittakaavaa. Mittasuhteiltaan talo on melko realistinen.


Harmaa pohjakerros, valkoiset seinät vihreillä ikkunanpuitteilla ja kiviupotuksilla sekä tummanpunainen katto tavoittelevat ajalle tyypillistä moniaineisuuden vaikutelmaa. Puu on muotoiltu siihen tapaan, mitä ajan julkisivupiirustuksissa näkee. Kulmissa on käytetty SNOT-hommia mitä suuremmissa määrin, jotta pehmeän plastinen muoto toteutuu kunnolla ja ilman koloja. Kulmarakenteen ovat melkoista siksakkia, mikä toisaalta vahvistaa rakennetta. Talo hajoaa kolmeen kahden moduulin palaan, josta yksi irtoaa helposti ja toinen ei. Sisälle mahtuu paljon tavaraa, koska talo on ontto. Opiskelijakaksion tilaihme!

Lisää kuvia blogissa.

----------------------------------------
Cyclopics Bricks -blogini - Flickr - Myyrä ~ LEGO Ideas[]
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Grand Hotel Kudelma - 16/04/2021 16:41
Todella hienoa työtä!
Erityisesti katseeni kiinnittyi suuremman tornirakenteen kattoon, joka on omaan silmääni erittäin taidokas. Pidän siitä miten talossa yhdistyy monenlaisia tyylejä, mutta se pysyy kuitenkin yhtenäisenä. Talossa on hienot värit ja ne sopivat hienosti yhteen. Lisäksi syksyiset puut tuovat mainion väripläjäyksen.
Mutta mitäpä minä tässä enää enempää, sinullahan sitä arkkitehtuurista silmää on, eikä minulla :)
avatar

JK

Admin, Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Grand Hotel Kudelma - 20/04/2021 21:55
Valtion hotelli tulee kyllä heti tästä mieleen! Paikalla pari kertaa vierailleena ei voi kuin kehua miten hyvin sen fiilis tässä on vaikkei suora kopio olekaan. Eikä tartte olla. Omaa tekemistä pitää soveltaa mun mielestä vaikka tekeekin jonkin esikuvan mukaan. Suora kopio on jotenkin tylsä usein. Tämä ei ole.

Ihailen tässä jo viidettä iltaa putkeen tätä rakennelmaa ja todellakin olet korona-projektin tehnyt. Ei patsaissa ja hahmoissasi mitään vikaa koskaan ole, mutta todella kiva vaihteeksi nähdä minifiguskaalan rakennuksia sinulta. Erityisesti ihailen katon rakennetta ja kokonaisvaikutelmaa mikä tästä talosta tulee. Mittakaavaa pitää välillä itselle muistuttaa, että tämä tosiaan on 2x3 moduulia(?) kun kuvissa tuntuu välillä jostain syystä pienentyvän. Livenä ois kiva tämä nähdä, tuohan näyttelyyn kunhan päästään sellaiseen.
Puut ja niiden dinosaurusrungot oli hieno detaili myös.
Ainut asia josta vähän kritisoin on tuo pyöreä torni, siis kun sen tekstuuri tulee pakosti tuollaiseksi, niin suoriin seiniin olisi voinut myös hakea samaa "rappaus" -pintamaista tekstuuria (olisiko tile ulokkeet siellä täällä seinässä tms toiminut?) Tiedän ettei tällaisia teoksia kukaan meistä lähde muuntelemaan jälkikäteen, mutta saahan sitä aina kommentoida parannuskohteita upeissakin teoksissa.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


matrixx

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Grand Hotel Kudelma - 24/04/2021 23:49
Aivan mahtava! Tää on mun mielestä upein "talo" mitä oon ikinä nähnyt. Ehkä siksi että pidän tälläisista prinsessalinnamaisista rakennelmista. Mulle Imatran Valtionhotelli tai muutkaan referenssikohteet eivät olleet ennestään tuttuja, mutta nopean googlailun jälkeen näyttää sitä että yhdennäköisyys Imatran Valtionhotellin kanssa on ilmeinen. Ehdottomasti täytyy kyllä järjestää vierailu paikan päälle. Hienoja rakennustekniikoita ja kuten JK jo sanoikin mittakaava helposti hämää. Itsekin ajattelin ensin että tuo on liian iso modukisaan koska se on neljän modun kokoinen, mutta tosiaan yllätti että se onkin kuusi modua. Talossa on paljon snottausta hyödyntäviä tekniikoita, mutta mun lemppari on tuo pisaran muotoinen ikkuna. Itsehän arkkitehtuurista en ymmärrä mitään, mutta tosi hienoja muotoja on tuossa rakennelmassa kaikenkaikkiaan :)
avatar

TheQ

Foorumin admin, tiedottaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Grand Hotel Kudelma - 25/10/2021 09:39
Erittäin vakuuttava talo! Usein rakennukset meinaavat olla hieman tylsiä mallinnuskohteita, sillä samat seinät, ovet ja ikkunat toistuvat eri puolilla taloa ja näin ollen rakennukset tuntuvat usein "yksi vilkaisu kertoo kaiken" tyylisiltä tapauksilta. Tässä rakennuksessa on taas erilaista designia kaikkialla. Hieman tulee fiilis että onkohan liiankin montaa tyylikeinoa käytettyä yhdessä talossa mutta toisaalta, se sopii tällaiseen yksittäiseen taloon, joka selvästi erottuu muista.

Kuten yllä muutkin ovat maininneet, erittäin ansiokasta työtä värien, tekniikan ja designin suhteen, kiva nähdä joskus näyttelyssä että miten kaikki osat on varsinaisesti tehty.

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään