Sisu E13TP 8x8 & NASAMS
Kirjoittaja Heppu 
Kirjoittaja
Viesti
:: Lainaa ::
Aihe: Sisu E13TP 8x8 & NASAMS - 19/08/2021 23:00
Puolustusvoimien käytössä oleva Sisun E13TP 8x8 maastokuorma-auto, tuttavallisemmin "Sammakko". Rakennetussa kokoonpanossa kantaa NASAMS ilmatorjuntaohjusjärjestelmää. (kuvat renderoity stud.io:lla)

Kyseisellä ajoneuvolla ajelin oman palvelukseni ajan, tosin viestikonttia kuljettaen. Epämukava ajettava kovan penkin ja rajoittavien nelipistevöiden kanssa, mutta tällä pääsee läpi ja yli mistä tahansa ja tarvittaessa vauhdilla! Mallia rakentaessa ohjusjärjestelmä oli mielenkiintoisempi ja näyttävämpi kannettava, kuin viestijoukkojen mastolla varustettu merikontti :D !
Malli on n. 1:35 mittakaavassa toteutettu. Se sisältää kokoonsa nähden monta toimintoa ja yksityiskohtaa. Väritys on valitettavasti tylsän musta, maastokuviointi on melko mahoton tässä mittakaavassa toteuttaa puhumattakaan tummanvihreiden technic-osien saatavuudesta.

Toimintoina:
- "Hand of God" ohjaus katolla olevasta vararenkaasta, joka ohjaa kahta ensimmäistä akselia
- Toimiva koukkulaite (NASAMS liian painava nosta kyytiin ilman pientä avustusta)
- Avattavat ovet
- ohjusjärjestelmän korotus ja ympäri pyöritys
- Ohjusalustan laskettavat tukijalat

Lisää kuvia näkee FLICKR:stä ja

toiminnot esitetty paremmin YOUTUBE:ssaJa vielä loppuun referenssikuva aidosta laitteesta.


-Olli
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Sisu E13TP 8x8 & NASAMS - 21/08/2021 18:51
Tyylikkään Sisun olet kyllä saanut kasaan. Etenkin muodot on kyllä viimeisen päälle. Väri on kyllä hankala, sain sen itsekin havaita, kun Samanlaista Sisua rakentelin.
avatar

JK

Admin, Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Sisu E13TP 8x8 & NASAMS - 22/08/2021 21:26
Mukava toteutus. PF-moottorointi olisi liian suurta tämän mittakaavan koneeseen, joten manuaaliset toiminnot ovat ymmärrettävästi valinta.
Väritys tosiaan haaste. Tietty ehkä renderoituun malliin ois voinut "huijata" ja tehdä photarissa version jossa maastokuviomaalatut moniväriset palikat (jollaisia ei tietenkään ole)Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


avatar

Samppu92

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Sisu E13TP 8x8 & NASAMS - 24/08/2021 23:19
Onpas virkistävää, käytännössä minihahmomittakaavainen technic-luomus.
Samaa mieltä JK:n kanssa siitä, että kokomustalle voisi tehdä jotain. Maastokuvioinnin voisi tehdä esim. musta-tummanharmaa-vaaleanharmaa-ruskea sävyilläkin? Tai limevihreä-musta-tummanharmaasävyillä? Niitä kuitenkin lie technic-osinakin saatavilla melko hyvin?

PF-moottorit itsessään eivät yksinään olisi liian suuria tällaisille koneille, mutta ne mammuttimaiset paristokotelot ovat, raah. Lego ei missään vaiheessa julkaissut pienempää koteloa ennen kuin vaihtoi sarjaa kokonaan. Epäilen myös, että uudessa järjestelmässä lie vieläkin epätodennäköisempää saada pientä paristokoteloa, mutta onneksi niitä voi viritellä itsekin, jos on valmis näkemään sen vaivan.


- Samppu

---------------------------------------------------------------------------


Lego-superfani
Star Wars -superfani
Aivotutkimus on intohimo.
Kissat <3

"Play is the highest form of research." - Albert Einstein
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Sisu E13TP 8x8 & NASAMS - 25/08/2021 18:03
Kiitos kommenteista ja mielenkiinnosta!

Koitin stud.io:ssa muokata värimaailmaa maastokuvioisemmaksi käyttäen green ja brown osia. Palat on valittu siten, että niitä löytyy kyseisissä väreissä myös aidosti. Olisi kyllä hienoa jos Lego valmistaisi esim dark green technic-osia... Kaipa tämäkin nopeasti kyhätty maastokuvio tuo väriä ajoneuvoon, mutta en tiedä onko lopulta vain sekavampi katsottava. Enpä taida tuolla perusteella lähteä bricklink-tilausta tekemään.Mitä moottorointiin tulee, niin mielestäni kaikki mallit eivät sitä tarvitse. Ilman moottoreita saa aina mahdutettua enemmän ja välillä jopa kiinnostavampia toimintoja malleihin. Suuressa osassa Technic MOCeja on tosiaan tapana lisätä jonkinlainen moottorointi, mutta esim. Legon omista Technic seteistä harva on moottoroituja. (2019-2021 moottoroituja on ollut 7/40) Eikä kyse ole aina pelkästä koosta tai hinnasta, jopa nämä uudet lähes 400e maksavat Technic superautot ovat moottorittomia.


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään