Kiitokilpa-ajot
Kirjoittaja Eero 
Kirjoittaja
Viesti
avatar

Eero

Puheenjohtaja Hallituksen jäsen Moderaattori

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Kiitokilpa-ajot - 11/01/2022 19:37
Kuten olemme saaneet huomata, on kulkutauti estänyt Takomoa osallistumasta isoihin tapahtumiin jo parin vuoden ajan. Niinpä olen joutunut luistamaan ohjenuorastani, että pyrin esittelemään jokaisen teoksen vähintään yhdessä näyttelyssä, ja - gasp - jotkut on tullut purettua ilman yhtäkään julkista esiintymistä!

Mutta loppuvuodesta 2021 alkoi potuttamaan näyttelytauko, joten näpyttelin sähköpostia Tampereen kirjastoille ja kysyin, olisiko heillä kiinnostusta Lego-näyttelylle; ja mikä ettei! Kotikaupunginosani Hervannan kirjastossa on näyttely "toistaiseksi"; Koilliskeskuksen kirjastoon tulee näyttely maaliskuuksi, ja Messukylän kirjastossa on näyttely tämän tammikuun ajan, juuri nyt! Messukylän näyttely on teemanäyttely, joka esittelee kollaasiteoksen kiitokilpa-ajot; pari sen ensi osaa ehti olemaan esillä kesän 2019 tapahtumissa, mutta nyt viiden kiiturin, 13 hahmon ja kolmen pilarin kokonaisuus on yhtenäisenä esillä ensimmäistä ja viimeistä kertaa kirjaston vitriinissä, joka on hauska ja hieno (lukuun ottamatta paksua vaakapalkkia hölmöllä korkeudella):Nyt kun näyttely on kasassa, kerään tähän ketjuun kuvat koko projektista; muutama sen osista on tullut esiteltyä jo aikaisemmin täälläkin, suurinta osaa ei. Teokset ovat vuosilta 2019-2020, eli eivät aivan uusia.

Kilpa-ajajat

Kiirus Ögonblick ja Karppikiituri; rakennettu kesällä 2019. Tässä vaiheessa tietoa isommasta teoksesta ei vielä ollut. Lähtökohtana oli 4-leveät ratakiskot.

Vereftoi Radiante ja Salamander Sword; tässä ideana oli tehdä voimakas ja vähemmän aerodynaaminen menopeli, hieman dieselpunk-henkeen mutta Teslan käämeillä.

Lalibela Upbeat ja Dawn Resurgent; tässä taas pyrin huippunopeuteen, iskeviin väreihin ja dynaamiseen asentoon. Kiiturissa on vaikutuksena mikroskaalan avaruusalukset. Nimi viittaa muuten Lalibelan kalliokirkkoihin, jotka on hienot.

Delfte Solflare ja Azure Mayfly; nämä on rakennettu New Elementaryn osafestivaaliin loppuvuonna 2019. Taustalla on Miyazakin Laputa-elokuvan liiturit, joista vyösysteemi on napattu. Melkoinen tasapainohomma, mutta hyvin pysyy! Vyön kiinnikekohdan kuminauhan vaihdoin luotettavampaan kiinnitykseen myöhemmin.

Aurora Sievert ja Hurricane III; tiesin tämän olevan viimeinen kiituri, joten halusin erilaisen kokonaismuodon. Lopputuloksena on hammaslääkärin tuoli, jossa on vahvat moottorit. Fabuland-auton katoista tuli hyvät ilmanottoaukkojen kuoret. Ei nopein ajopeli, mutta hyvä ohjattavuus!

Kannattajat

Koska hahmojen näyttävät ja värikkäät asusteet olivat tärkeä osa kokonaisuutta, jatkoin ideaa rakentamalla kullekin kannattajansa, jonka asusteissa olisi viitauksia ajajasankariin ajopeleineen.Giarn Dencee, Karppikiiturin kannattajaMerla Glimmer, Salamander Swordin kannattajaBirgey Raiseel, Dawn Resurgentin kannattajaVeron Zapper, Azure Mayflyn kannattajaNamen Springleaf, Hurricane III:n kannattaja.

Oheiset hahmot

Lisähahmot syntyivät aika lailla rakentamisen ilosta, osittain kansoittamaan Tapuleita (alempana).Lith Kalix. Hahmo lähti graffitiprintin käytöstä paidassa ja joistain väriyhdistelmistä, ja sopi kokonsa ja fiiliksensä teemasta kiiturikisojen joukkoon.Mangee Primula. Kisat tarvitsivat urheilutoimittajan. Halusin tehdä tekniikkakontrastin sillä, että haastetteluvehkeet on langallisia scifi-utopiamaailmassa!Takomo Magante. Se, että ainoa mieshahmo vastaa ruokapuolesta, on tietenkin ei-kovin-hienovarainen piikki ajelu-urheilun maskuliinisuutta kohtaan. Toteutin kuitenkin tämänkin hahmon "dynaamisemmin" minihahmon kädet silminä. Usein miehiset hahmoni ovat jotain kurttuisia vanhuksia ja tekniikat sen mukaisia. Tässä ei! Vaatteissa on japanivaikutteita, pyörittäähän tutunniminen äijä sushikojua.

Tapulit

Tapulien idea oli tehdä hahmojen mittakaavaan suurta infrastruktuuria ja päästä samalla käyttämään osia, joille on vähemmän käyttöä. Eli nämä ovat jossain määrin osankäyttökokeilujen ja mosaiikkitekniikoiden kokeilualusta. Niitä tuli lopulta kolme.Kuvitelmain TapuliInnokkuuden Tapuli

Perinteen Tapuli (josta saa ruokaa).

Ja vielä koostekuva eri kylteistä:
Lopulta teos ei päässyt mihinkään Pii Poon yms. näyttelyyn, mutta onpahan esillä kuukauden Messukylässä. Huonomminkin voisi olla. Paljon - siis oikeasti - lisää kuvia voipi kaivaa blogini Speeder Bike Contest -kategoriasta. Niitä on satoja.

----------------------------------------
Cyclopics Bricks -blogini - Flickr - Myyrä ~ LEGO Ideas[]
avatar

Ukkopalikka

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kiitokilpa-ajot - 12/01/2022 19:39
Todellisia taideteoksia ovat nämä. Hienoja värejä ja paljon yksityiskohtia. Näyttelytoiminnan loppu kyllä syö helposti motivaatiota kun ei ole pakko saada mitään valmiiksi.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kiitokilpa-ajot - 12/01/2022 20:25
Tuttuun tapaan kaikin puolin kauniita ja näyttäväiä hahmoja! Varsinkin räväkät värit kiinnittävät hyvin katsojan huomion. Silmänruokaa varmasti niin kirjaston vakiasiakkaille, kuin Legointoilijoille yrittää tunnistaa mihin kaikkeen lukuisia eri spesiaaleja paloja on hyödynnetty.

Esim. enpä ennen tajunnut, että nuo uudet 1x2 reiälliset platet noiden pneumatiikka T-palojen kanssa saa aikaan aika nättejä ja kompakteja niveliä!

Kuinkakohan moni vierailija pitkään miettii mistä kirjasarjasta tai animesta nämä ovat peräisin? Hah!


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään