Chong Tian
Kirjoittaja TheQ 
Kirjoittaja
Viesti
avatar

TheQ

Foorumin admin, tiedottaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Chong Tian - 04/05/2010 23:38


"Chong Tian (Nouseva voima) on Kuninkaan Seinä-vuoriston salaperäisten laaksojen suojelija. Tämä mystinen 'ilman herra' on paikallisten asukkaiden tarujen jumala, joka ilmaantuu valtavana varjona niille jotka uskaltautuvat astua hänen valtakuntaansa."

Chong Tian on Brian Cooperin TEKNOMEKA ohjeisiin (nivelet ja "luuranko on sama, panssari on eri) perustuva mecha, jonka depyytti oli Model Expo 2010-tapahtuma vuoden 2010 keväällä. Ajatuksen mechaan sain jo muutamia vuosia sitten kun aloin kokeilemaan kuinka suuren mechan luurangon saisin tehtyä. Jouduin kumminkin usein ongelmiin omien väkerryksieni kanssa sillä, kuten kaikki mechoja rakentaneet tietävät, tehokkaiden nivelten tekeminen osoittautui hyvin vaikeaksi.

Joulukuun aikoihin kyllästyin viimein omiin tekeleisiini ja aloin miettimään kuinka paljon helpompaa olisi jos voisin keskittyä vain panssarin luomiseen. Model Expon suunnittelut olivat käynnistymässä joten sen johdosta päätin että tänä vuonna kokeilisin tehdä jotain suurta Expoa varten. Ideani oli että kyseisen teoksen tekisin minulle harvinaiseen tapaan useimmilta ihmisiltä "piilossa" (aikaisemman teoksen, Koboldin, historian kun olin jo melkoisen tarkasti kertonut). Suureksi päätökseksi tosin jäi suuren teoksen aiheen: Mecha- ja Space-rakentajana ajatuksenani oli joko suuri mecha tai suuri avaruusalus. Kiitos Jantzun ehdotuksen, päädyin rakentamaan mechan, johon sitten luonnollisesti hain ohjeet netistä (säästin tällä tavalla PALJON aikaa).

Vaikka minulla oli ohjeet valmiin luurankon tekoon, panssarin luominen keksi kauan. Sain viimeisenkin osuuden valmiiksi vasta viikko ennen Expon alkua (muistaakseni kyseessä oli vasen eli valkoinen käsi).

Noh, se taustasta, nyt itse teokseen: Chong Tian on 38 cm korkea ja siinä on 21 niveltä (käsiä lukuunottamatta) joista 20 voi säädellä tarkasti matoruuveilla. Luuranko on suurilta osin samanlainen kuin TEKNOMEKAn ohjeiden mutta osa nivelistä on muutettu tiukemmaksi ja osan rakenne on muutettu jotta panssari mahtuuu niiden ympärille paremmin.

Kommentit, rakentava kritiikki ja oma-peräisyyden puutteita morkkaavat viestit tervetulleita.

Lisää kuvia Brickshelfissä.

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 04/05/2010 23:49.
avatar

Acticis

Hallituksen jäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Chong Tian - 05/05/2010 06:12
Erittäin hieno teos jonka satuinkin näkemään jo Expoilla. Päästä en jostain syystä pitänyt, ehkä sen pituudesta ja tuo panssari on muuten hieno paitst, että aika saman muotoinen ja palikka.

- Oskari

"We're livin' strange days..."

FLICK'R
Kuulun ANKP:een!
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Chong Tian - 05/05/2010 10:23
Unohtui Expoilla testata millaisiin kaikkiin asentoihin matoruuvimecha pystyy. Onnistuuko esim. Kiira Korven "Kuoleman joutsen" :D Todella hieno teos. Kritiikin antaminen tuntuu vähän lattealta ottaen huomioon työmäärän ja tekniset oivallukset. Mutta jos nyt väkisin yrittää jotain ängetä, niin isot nupilliset tasot jotenkin häiritsee. Teos olisi hienompi jos pinnat olisivat sileitä. Oikean käden valkea osa ei auennut mulle? Miksei sillä ole simiä? Inhimillisen näköiset ei-inhimilliset ovat pelottavia ja silmät ovat tärkeä yksityiskohta.Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 05/05/2010 10:24.
avatar

Eero

Puheenjohtaja Hallituksen jäsen Moderaattori

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Chong Tian - 06/05/2010 14:58
Loistavaa työtähän tämä on. Mitä muuta odottaakaan,kun Q saa valtavan mehcan luurangon?

Jumalallinen vaikutelma on kunnossa ja värit ovat hyvät, vaikken valkoisesta kädestä pidäkkään. Sen tilalle olisit voinut laittaa jotain erikoisempaa, kuten täsmäliekinheittimen. Tai radiomaston. Tai imurin.

Muun vartalon värit ovat siis mainiot, punaiset välit lisäävät aitoiutta. Harmaa sopii niveliin. Kädet olisivat voineet olla pidemmät, ja käsivarren TECHNIC-prikka on liian töröttävä, voisiko sen korvata 2x2 round platella? Kämmenet toimivat erinomaisesti, vaikka ne vanhat nivelet olisivatkin olleet kovemmat. Siis kuvainnollisesti.

Jalkaterät ovat mukavan isot joskin hieman lättänät, jonkinlainen lapinkenkä-tyyppinen etupiikkijutska olisi piristänyt?

Erityisesti pidän päästä, mielestäni paljon hienonpi kuin ne ihmisen kasvojen näköiset jättimechojen päät. Hienoa.

Nupikkaat kohdat ovat parempi vaihtoehto kuin sileät, näin se vaikuttaa jotenkin luonnolliselta.

----------------------------------------
Cyclopics Bricks -blogini

Kuulun ANKP:een!
avatar

Jantzu

Admin, Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Chong Tian - 06/05/2010 15:51
Tämähän oli kertakaikkiaan vaikuttava ja vakuuttava ilmestys messuilla. Esille se olisi pitänyt kuitenkin saada paremmin, nyt se hukkui nurkkaan. Toisaalta pikku tassut ois voineet kaataa Nousevan Voiman, jos se olis ollut paremmin näkyvillä (ainaista tasapainoilua siis)

Nivelet tekivät minuun suurimman vaikutuksen ja harmi vain, ettei messuilla ollut aikaa/mahdollisuutta avata panssaria ja tutkia niveliä tarkemmin. Se, että LEGOista saa tuollaisen jättirobotin, joka vieläpä toimii nivelistään ja pysyy pystyssä on minusta uskomattoman hienoa.

Panssari oli kuin oikeasta setistä, hienoa työtä sekin. Valkean käden olemassaolo tuntui messuvieraita ihmetyttävän, pari poikaa ainakin jutusteli, että kato siltä on loppunut mustat palikat kesken :D

Ja nupilliset pinnat kunniaan, minua alkaa jo välillä äklöttää ainaiset sileän pinnan havittelut LEGO-rakennelmissa.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


:: Lainaa ::
Aihe: Re: Chong Tian - 07/05/2010 16:15
Aika komia (ja massiivinen) köriläs. Oikein vaikuttava ja silleen ja värit ovat myös hyvät, mutta jotain jäin kaipaamaan. Hienohan tämä on, mutta tuntuu että tämä on jo nähty. Livenä varmasti vieläkin vaikuttavampi, eikä mainitsemasi "oma-peräisyyden puute" tästä sen huonompaa tee, mutta tämä ei yllättänyt.

Tämä on siis se, jonka Keetongu joskus chatissa mainitsi... "Q:lla on kaapissa valtava mechan runko/luuranko." Luurankoja kaapissa. Höhhöhh.... *snork*

Ja tämä on siis jumalhahmo? Sellainen vaikutelma tästä tosiaan tulee, eli uskottavuuspuoli on kunnossa. Kainalojen seutu ja koko alue vyötäröstä ylöspäin todella hyvin muotoiltu. Jalat ovat myös hienot punaisen käyttö kaikkialla erittäin toimivaa ja harkittua. Pää on hieno, mutta jotain yksityiskohtaisempaa olisin ehkä kaivannyt. Ei tosin sopisi tyyliin, joten sama se.

-Flickr
-YouTube
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Chong Tian - 07/05/2010 22:26
Rakenna mechalle katana niin näyttäis samurailta(:D
avatar

TheQ

Foorumin admin, tiedottaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Chong Tian - 12/05/2010 10:27
Kiitoksia kommenteista. Ajattelin nyt vastailla pariin kommenteissa olleisiin kysymykseen ja hajatelmaan:

Raajojen liikeradat: Raajat eivät pysty liikkumaan ihan niin hyvin kuin oikeassa ihmisessä, esimerkiksi jalkojen polvet ja käsien kyynärpäät liikkuvat vain noin 30 astetta. Tämä johtuu itse luurangosta ja sen tasapainottamisesta; yli 45 asteen kulmassa olevat raajat ovat jo paljon vaikeammat tasapainotella varsinkin kun itse mechan "sivuttais-liikettä" ei rajoita muuta kuin nivusten pari hassua matoruuvia. Jo nyt ne antavat periksi välillä pelottavan paljon. Minulla on muutama idea uusille polville ja kyynärpäillä, pitää kattoa miten hyvin ne sitten onnistuvat..

Vasemman käden väritys: Jantzu ohi-kuulemat lapsukaiset olivat oikeassa, valkoisuus johtuu osien puutteesta ja minun budjetistani. Jos olisi halunnut juuri samanlaiset kädet molemmilla puolilla, olisin joutunut tilaamaan pari uutta osaa jotka sekä olisivat maksaneet hieman että saapuisivat liian myöhään. Näin ollen päädyin värittämään koko käden uusiksi. Ei se väritys ihan vahingoksi ollut, nyt katsojille on ainakin yksi kohta johon silmä pakostakin vetää...

Jalat: Jep, en itsekään täysin tyytyväinen ole jalkoihin. Jalat ovat suhteellisen vaikeasti suunniteltavia sillä niiden tulee olla ennen kaikkea vahvat. Tästä johtuen "lapikkas" muotia ei tällä kertaa mechassa näkynyt. Aioin kyllä kokeilla sitäkin Expossa mutta unohdin ottaa mukaan tiettyjä osia ja näin ollen päädyin sitten "tasaiseen" vaihtoehtoon.

Nupit vs nupittomuus: Kuten Koboldin kanssa, halusin testata lisää nuppien ja nupittoman alueen dynamiikkaa. Useimmat "väripläjäykset" ovat nupittomia ja mustan "pääpanssarin" takana piilossa. Tämä antoi hyvän syyn nupilliseen panssariin. Ja toisekseen, nykyinen ratkaisu on PALJON kevyempi kuin nupiton rakenne, sekä painoltaan että raha-arvoltaan..

Aseen puuttuminen: Mietin aluksi aseen rakentamista mutta koska halusin pitää mechan "jumalana", en ollut ihan varma olisiko tavanomainen ase sopinut sille. Shamaanin tai poppamiehen uugabuuga-keihäs olisi sinänsä ollut aiheeseen sopiva mutta itse hahmolle se ei sopinut. En myöskään halunnut lisätä mechaan tavanomaisia pyssyjä ja pistooleja, se kun ei sopinut lainkaan taustamaailmaan. Eihän aikaisemmissakaan saman "tarinan" mechoissa, Red Crusaderissa ja Silver Strykerissa, ollut lainkaan tavanomaisia aseita.

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään