Centauri Vorchan hävittäjä
Kirjoittaja Xsane 
Kirjoittaja
Viesti
:: Lainaa ::
Aihe: Centauri Vorchan hävittäjä - 11/05/2010 08:21
Moducityn space osastolle syntyi lopulta Babylon 5 sarjaa mukaileva teos. B5:ssä Centauri-niminen alien rotu oli ihmisten liittolainen. Teoksessa ihmiset ovat saaneet sotilaallista tukea Centaureilta ja heidän aluksiaan on sijoitettu tukikohtiin ympäri planeettaa.

Alus on Vorchan luokan hävittäjä, joka kykenee nousemaan planeetan pinnalta yllätysiskuun ja pakenemaan nopeasti takaisin ilmakehän suojiin jos tilanne kuumenee liikaa.Varsinaista esikuvaa ei ole, mutta Cetaurien teknologiasta ja muotoilusta saa käsityksen aluksesta Centauri Vorchan Cruiser. Hävittäjä on tietenkin aivan eri kokoluokkaa kuin cruiser.Teoksessa halusin käyttää tavallista erikoisempia värejä: esim. tumman punainen, johon olen nyt jotenkn fixoitunut ja tuo purppuralila(?), joka on Centaurien tunnusväri.

Joitakin kohtia en saanut sellaiseksi, kun olisin halunnut. Esim. rampin jota pitkin lentäjä kiipeää alukseen tein ainakin kolme kertaa eikä se vieläkään ole mitä ajattelin. Mutta aika vain loppui kesken (niinkuin aina).

Hissi on ehkä ulkonäöllisesti heikoin lenkki, mutta kun sain sen toimimaan moottorilla en voinut vastustaa kiusausta laitaa sitä teokseen.Linkki Picasa albumiin
---
Kommentteja ja kritiikkiä saa antaa, koska haluan tulla isona LEGO rakentajaksi.Muokattu 2 kertaa. Muokattu viimeksi 11/05/2010 13:37.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Centauri Vorchan hävittäjä - 11/05/2010 13:33
hieno teos, mahtuuko tonne ohjaamoon kuskia?
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Centauri Vorchan hävittäjä - 11/05/2010 13:46
Ohjaamo näyttää ehkä niukalta, mutta sinne mahtuu yksi centauri lentäjä.

Edit:


Tässä ohjaamo on avattuna. Kuski on puolimakaavassa asenossa harmaitten palkkien alla.Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 11/05/2010 13:54.
avatar

Mikke the Master

Hallituksen varajäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Centauri Vorchan hävittäjä - 11/05/2010 13:46
Ei me sitä ainakaan saatu auki. : D
Hieno teoshan tuo oli siellä.
Värit ja muodot ovat hyvät, hyvin käytetty SNOTia tuolla.

Hissi on kyllä ihan omaa luokkaansa.
Hieno oivallus, piti heti rakentaa kotona samanlainen. : P

edit: samaan aikaan.


Hyvää joulua kaikille!

Flickr: [www.flickr.com]
Brickshelf: [www.brickshelf.com]
Youtube: [www.youtube.com]Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 11/05/2010 13:47.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Centauri Vorchan hävittäjä - 11/05/2010 13:54
Hävittäjä oli kyllä mielestäni parasta mitä meillä oli expoilla, harmi vain että selkäpuoli oli näyttelijöihin päin jossa kaikki kiintoinen oli, esimerkiksi mustat minifiguurien torsot olivat loistava oivallus, moottorit olivat pirun tyylikkäät, ja Batarangit tyylikästä yksityiskohtaa, ehdin sitä myös itsekseni kauhistelemaan kun kerroit että siipien piti olla kokonaan purppurat. =S Mielestäni kuvio sopi paljon paremmin. =D Ohjaamo kyllä oli mielestäni vähän liian tylsä muuhun teoksen tasoon nähden.
avatar

Jantzu

Admin, Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Centauri Vorchan hävittäjä - 11/05/2010 15:24
Aihetta sivuten, mm. tämä teos olisi kaivannut jonkin pahvi/LEGO-seinän taakseen, niin että olisi tullut paremmin kontrastia ja teos paremmin esille.
Monen mallin kohdalla taustalla näkyvät esittelijät sotkevat visuaalista ilmettä. Sama esim mun laivan kohdalla, jos taustana olisi ollut vaalean sininen taivas, niin teos olisi paljon paremmin tullut esille.

Mitä yksityiskohtaisempi teos, sitä vaikeampi sitä on esittää vierailijoille, valitettavasti näin se on.

Mutta tämä hävittäjä oli minustakin yksi hienoimmista messun teoksista, mutta vaati tosiaan läheistä tarkastelua, että kaiken hienouden näki.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


avatar

Acticis

Hallituksen jäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Centauri Vorchan hävittäjä - 11/05/2010 17:08
Tämä oli tosi upea teos sitten loppujen lopuksi.

Nuo mustat legohahmon paidat siellä takaosaasa oli hyvin oivallettu samoin nuo Batman bumerangit. Teoksessa on hyvä SNOTin käyttö. Hissin toimivuus oli hyvä seka suunnittelu aluksen irataimisessa ja laukaisuasentoon laittaminen.

Mites muuten tuollainen voi laskeutua ylipäätänsä mihinkään muualle kuin lähtö alustaansa?

- Oskari

"We're livin' strange days..."

FLICK'R
Kuulun ANKP:een!
avatar

TheQ

Foorumin admin, tiedottaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Centauri Vorchan hävittäjä - 17/05/2010 11:03
Muistelin Expon yhteydessä että olit joskus ensimmäisten sähköposti-keskustelun aikaan (vuonna 2004-2005 taisi olla) kertonut haluavasi tehdä tuollaisen Centauri-aluksen. Mukava kun pääsit vihdoin ja viimein toteuttamaan haaveesi. :)

Aluksen muoto on sinällään haastava ja onnistuit hyvin muodon nappaamaan teokseen mukaan. Väritys toimii hyvin ja kuten Makkara jo sanoikin, tuo kuvio toimii paremmin kuin kokonaan liila alus. Hieman tosin hämäsi tuo tumman harmaan värin puokkoileminen minne sattuu, senkun vielä saisit hallintaan niin olisi mainiota. Jos tummaharmaa on tarkoitus olla yksityiskohtien väri niin kenties sitä voisi asetella hieman erillä lailla teoksen "kaulan" alueella. Kaulasta puheenollen, sen yksityiskohdat ovat erittäin hienot. Todella hyvä esimerkki "saman palikan toistosta".

Vaikka alus onkin erittäin hieno, ei alustakaan lainkaan huono ole. En tiedä oliko alustan ja teoksen tyylien konstrasti tahallista vai ei mutta se toimii hyvin; yksityiskohtainen alus, joka on väriltään ja muodoltaan "tiukka paketti" suorastaa hyppii esiin tyystin erilaisesta alustasta, jossa yksityiskohdat ja väritykset toimivat laajemmassa mittakaavassa.

Ainoat suuremmat kritiikin aiheet mitkä minulta saat ovat hävittäjän pieni kontrastin puute (ei ole kovin paikkoja johon silmä kääntyy normaalisti katsomaan) ja alustassa oleva tyylimuutos SYSTEM-palikoista tehdyn portin, aidan ja pysäköintialueen ja TECHNIC palikoista tehdyn laskeutumis-alustan välillä. Tyylimuutos on minusta hieman liian laajamittainen. Kenties värien kanssa voisi saada tyylimuutoksen näyttämään vähemmän dramaattiselta?

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Centauri Vorchan hävittäjä - 17/05/2010 11:55
Kiitos kommenteista.

Väreissä päätin tällä kertaa pysyä tiukkana ja tilata osia jos oikeanväristä ei löydy. Silti jouduin käyttämään esim. vanhaa ja uutta valean- ja tummanharmaata.

Alukseen halusin kolmannen värin lilan ja mustan lisäksi ja valinta oli tumman harmaa. Ehkä se toimisi paremmin kahdella. Pohjassa käytin ihan eri värejä (valkoinen, tumman pun., vaalean- ja tummanharmaa). Idea oli että alus on Centaurien ja beissi ihmisten.

Oskari: Laskeutumista mietin itsekin. Ainoa keino lienee palata omaan telineeseen vaikkei se ihan uskottavalta tunnukaan. Telineen pitäisi ehkä kääntyä pystysuoraan?Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 17/05/2010 11:57.


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään