Vanha kaupunki -kokonaisuus
Kirjoittaja konseli 
Kirjoittaja
Viesti
avatar

konseli

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Vanha kaupunki -kokonaisuus - 16/06/2010 19:48
Otin vihdoin muutaman valokuvan puolitoista vuotta sitten rakentamastani kaupunkikokonaisuudesta. Kuvat eivät välttämättä tuo esille parhaita puolia, sillä ne on eri tarkoitusta varten napsittuja.

Alun perin tarkoitukseni oli huvittelumielessä rakentaa pelkästään silloinen uutuus Cafe Corner palikoista, mitä itsellä sattui olemaan. Koska rakennus näytti nätiltä, tein rinnalle ohjeiden perusteella toisen moduulitalon. Vähitellen lisäilin rakennuksia ja kadun.

Kokonaisuus oli ilman takaosaa kauan aikaa, mutta Pii Poon tapahtumaa varten rakensin muutamassa päivässä takaosaan keltaisen linnoituksen ja muutamat rakennukset.

Värimaailma ja varsinkin takaosan viimeistelemättömyys johtuu nopean aikataulun lisäksi myös siitä, että palikat on pengottu sekalaisista kiloleekoeristä ja heitelty kaupunkiin sitä mukaa kun suunnilleen sopivia palikoita löytyy. =)

http://koti.mbnet.fi/konseli/kuvat/lego/LEGO_kaupunki_01.jpg
http://koti.mbnet.fi/konseli/kuvat/lego/LEGO_kaupunki_02.jpg
http://koti.mbnet.fi/konseli/kuvat/lego/LEGO_kaupunki_03.jpg

Lisään pari uutta kuvaa myöhemmin.

Awis

Hallituksen jäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Vanha kaupunki -kokonaisuus - 16/06/2010 20:50
Pois turha vaatimattomuus!

Kaverin suoritus 6-0 muita vastaan, kuvat ja rakennus kokonaisuus tosi hyvät. Jos tuo on huonoa työtä, niin miltä näyttävätkään sitten ne hyvät?
Täytynee nostaa omien tekeleitten julkaisukynnystä tämän jälkeen.( kateelisen panettelua,
huomaa ettei ole rakentajalla ollut työmaalla palikan kinuajia vieressä omine vaatimuksineen!)

Ei väri mailmassakaan valittamista, toimii ainakin kuvissa rakennusten erottelijana, auttaa mukavasti katselua ja hahmotusta.

Tuo olis ollut Model Expossa hyvä lisä modycityyn!

Vihreä Awis
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Vanha kaupunki -kokonaisuus - 16/06/2010 21:23
Ei voi muuta kuin kadehtia moista rakennustaitoa ja palikkakokoelmaa. Tulee mieleen joku välimeren vanha rannikkokaupunki. Ja takapuoli on myös hienosti rakennettu paitsi että sitä vaivaa vähän "iso harmaa seinä" vika minkä syyn jo selititkin.

Oletko purkanut rakennelman jo vai voitko parantaa sitä vielä?
Jos voit viellä parantaa niin laita ehdottomasti jotain yksityiskohtia kadulle koska nyt etupuolen taloissa on runsaasti yksityiskohtia mutta kadut ovat "puhtaita".
avatar

Jantzu

Admin, Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Vanha kaupunki -kokonaisuus - 16/06/2010 22:06
Kuvia tästä olinkin jo aiemmin nähnyt, mutta nyt kyseessä näemmä "viralliset esittelykuvat".
Kaupunki on upea ja tommosessa kelpaisi animaatio jos toinenkin kuvata. Jotain tällaista aion tavoitella kun joskus hamassa tulevaisuudessa alan rakentaa Uuden MonLe Gorlon lavasteita, joista on tarkoitus tulla animaatiotarkoitukseen rakennettu kaupunki, eli moduulisuutta tarvitaan, mutta kokonaiskuvakin pitää olla jotta väliin saa isoakin mittakaavaa. Tämä teos toimii minulle varmasti yhtenä inspiraationa sitten.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


:: Lainaa ::
Aihe: Re: Vanha kaupunki -kokonaisuus - 17/06/2010 06:31
Upeeta. Tässä on jotain sellaista mitä itse olen aina halunnut tehdä.

Värien kirjo ei haittaa yhtään. Kyseessä on kaupunki ja vielä vanhakaupunki, jolloin julkisivulautakuntia (<- saatanan keksintö) ei ollut (:D

MB

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Vanha kaupunki -kokonaisuus - 17/06/2010 07:40
Tosi siisti! En näe mitään viimeistelemättömyyttä, mutta jos konseli on sitä mieltä niin sehän selittää miksi se on niin hieno :)
avatar

Jantzu

Admin, Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Vanha kaupunki -kokonaisuus - 17/06/2010 15:29
Lainaus
Xsane
Värien kirjo ei haittaa yhtään. Kyseessä on kaupunki ja vielä vanhakaupunki, jolloin julkisivulautakuntia (<- saatanan keksintö) ei ollut (:D

Nykyään vähänkin kaupungistuva alue tosiaan on masentavaa katseltavaa, kun kaikki on niin samannäköistä ja tylsää. Vaihtelua arkkitehtuuriin vaadimme!Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


:: Lainaa ::
Aihe: Re: Vanha kaupunki -kokonaisuus - 20/06/2010 09:22
Todella näyttävä! Tarkasteltavaa löytyy sieltä täältä ja kaikenkaikkiaan upea. Värikäshän tämä kyllä on, mutta eipä se ainakaan minua haittaa.

-Flickr
-YouTube
avatar

Acticis

Hallituksen jäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Vanha kaupunki -kokonaisuus - 22/06/2010 10:47
Siis...

Aivan upea kadehdin moista palikkakokoelmaa ja taitoa. Värien määrä ei haittaa tässä tapauksessa ollenkaan kallio keskellä kaupunkia on kuitenkin hieman rohkea keksintö. Tuo punainen kulma talo on yksi parhaita kohtia, kuika tuo kaarevuus on tehty?

- Oskari

"We're livin' strange days..."

FLICK'R
Kuulun ANKP:een!
avatar

konseli

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Vanha kaupunki -kokonaisuus - 23/06/2010 19:36
Kiitoksia kaikille kommenteista.

Lainaus
OskariMasteri
Tuo punainen kulma talo on yksi parhaita kohtia, kuika tuo kaarevuus on tehty?

Kaarevat kohdat mainitsemassasi talossa ja esimerkiksi keltaisen linnan takaosan portaissa on tehty yksinkertaisesti sileätä pohjaa vasten näillä palikoilla: http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?P=2429c01

Lainaus
Ultimario
Oletko purkanut rakennelman jo vai voitko parantaa sitä vielä?
Jos voit viellä parantaa niin laita ehdottomasti jotain yksityiskohtia kadulle koska nyt etupuolen taloissa on runsaasti yksityiskohtia mutta kadut ovat "puhtaita".

Olet varmasti oikeassa, kaduilla voisi olla enemmän elämää. Kadut ovat myös joiltain osin kesken, koska rakennushetkellä sileitä harmaita palikoita ei ollut tarpeeksi. Mallia on joutunut myös liikuttelemaan jonkun verran, joten en ole viitsinyt laittaa katuja täyteen helposti paikoiltaan pois liikkuvia osia. Osa ukoista on sinitarralla kiinni kadussa.

Tämän kaupungin pariin en kyllä enää tulevaisuudessa jaksa palata, joten mieleen tulevat parannusehdotukset ja esimeriksi muokkaaminen modcityyn sopivaksi jäävät valitettavasti toteutumatta.

Mieluummin alan rakentelemaan jo jotain uutta. =)
avatar

TheQ

Admin, puheenjohtaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Vanha kaupunki -kokonaisuus - 29/06/2010 18:50
Näin tämän teoksen rakennusvaiheessa viime vuonna elokuun aikoina (Ideaparkin kokoamisen jälkeen) ja olin melkoisen ihmeissäni kun näin sen ensi kertaa hämyisessä tiiliskiveistä tehdyssä kellarissa. Puolivalmiinakin Vanha kaupunki oli melkoinen nähtävyys. Koetin jo silloin saada Konselin laittamaan hieman WIP-kuvia nettiin mutta eipäs vanha jäärä suostunut ( ;) ), antoi tosin luvan minulle että saisin näyttää teoksesta otettuja kuvia netissä.

Kaupunki näyttää hauskalta sekoitukselta idyllistä hollantilaista/brittiläistä maaseutu-kylää ja Ranskan rannikon pikkukalastaja-kylää. Kaksi puolta ovat hieman oudosti yhdistetty (tyylit muuttuvat liian rajusti) mutta tämän ratkaisun ymmärtää teoksen taustan valossa. Ensi kerralla tosin ehkä kannattaa miettiä pahaa "julkisivuvaltakuntaa" ja koettaa järkätä hieman teoksen eri osa-alueiden väliin yhtenäisyyttä. Ei tämä huono ole tässä suhteessa, siinä vain olisi parantamisen varaa :)

Väritykseltään ja muodoiltaan talot ovat, kuten itse kokonaisuus, hauska yhdistelmä erilaisia osia. Modernit rakenteet ja vanhat ja vahvat värit ovat yhdistelmä joka hieman tarvitsee aikaa jotta katsoja huomaa katsoa kaikkia osia teoksesta. Esimerkiksi "pyöreän kulmatalon" vasemmalla puolella oleva talo on hieman erikoisen näköinen sillä siinä on kontrasteja sekä värityksessä että muodoissa. Toisaalta valokuvat aina hämäävät värien tasapainotuksessa...

Lopuksi vielä pitää sanoa että olen iloinen kun Konseli, eräs pitkä-ikäisimmistä rakentajistamme, sai vihdoin jonkun teoksen julkaisukuntoon ja yleisölle näytille. Mukava nähdä vihdoin mitä tuollainen konkari osaa touhuta palikoiden kanssa :)

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Vanha kaupunki -kokonaisuus - 29/06/2010 22:17
Ei voi muuta kuin kadehtia toisen rakennus taitoa ja legomäärää. Sä oot uskomaton!(:P)


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään