Ideapark-rakennelmani
Kirjoittaja KoskiJ97 
Kirjoittaja
Viesti
:: Lainaa ::
Aihe: Ideapark-rakennelmani - 01/07/2010 13:12
Tässä nämä rakennelmat Ideaparkiin.

Ensimmäinen on nelivetoinen auto, ja toinen on Municifent- luokan frigatti Star Warsista.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Ideapark-rakennelmani - 01/07/2010 13:52
Korjaus:
en tuo tuota frigattia, vaan lumitukikohtani kuljetussyistä (frigatti on todella heikko)
avatar

Mikke the Master

Hallituksen varajäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Ideapark-rakennelmani - 02/07/2010 18:26
Mites tuo tukikohta tulee sinne vitriiniin, kun ei sinne sitten paljon näe sisälle. :/


Hyvää joulua kaikille!

Flickr: [www.flickr.com]
Brickshelf: [www.brickshelf.com]
Youtube: [www.youtube.com]
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Ideapark-rakennelmani - 04/07/2010 21:18
Siinä on avattava katto :D
avatar

Mikke the Master

Hallituksen varajäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Ideapark-rakennelmani - 05/07/2010 13:30
mutta vitriineissä ei ole pleksilasia kuin yhdessä sivussa ja vähän katossa. :/


Hyvää joulua kaikille!

Flickr: [www.flickr.com]
Brickshelf: [www.brickshelf.com]
Youtube: [www.youtube.com]
avatar

TheQ

Admin, puheenjohtaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Ideapark-rakennelmani - 07/07/2010 20:41
Musta neliveto: Ensi alkuun auto näytti melko tavanomaiselta eikä paljoa herättänyt huomiota. Sitten huomasin konehuoneesta pilkistävät moottorin ja teos lähti niin sanotusti "avautumaan". Autosta löytyy kaikenlaisia mukavia yksityiskohtia mutta valitettavasti ne ovat liian hyvin piilossa hieman tylsän ulkokuoren sisällä. Onneksi sinulla on tähän miltei valmis ratkaisu: Pohjaratkaisu sinulla on kunnossa, sinun tarvitsee vain lisäillä hieman lisää väriä auton ulkokuoreen jotta katsojalle jää enemmän katseltavaa. Ideaparkissa kannattaa varmistaa että auton paras osa (minusta ainakin), moottori, on selvästi näkyvillä. Voisikohan siihen kehittää avautuvan etulunkan?

Muuten, mitä tuolla rattaalla auton sisällä tekee? Voiko sillä kääntää renkaita tai jotain vastaavaa?

Munificent-frigatti: Tämä teos yllätti minut erittäin paljon. Olet saanut merkillisen hyvin tehtyä frigatin hankalat kulmat. Itselleni lähdemateriaali ei ole tuttu mutta jo pelkästä vilkaisusta huomaa ettet ole valinnut kaikista helpointa kohdetta rakentaa. Rakennelmasi ei silti aivan ongelmaton ole, monet kohdat eivät ole niin hyvin mallinnettuja kuin olisi mahdollista, esimerkiksi etuosa voisi olla värikkäämpi ja pyöreämpi ja keskiosan osuus selvemmin erillinen. Puutteista huolimatta sinulla on erittäin hyvä alku jota saisi melko pienellä vaivalla kohennettua erittäin mainioksi. Jos sinulla ei ole jotain tiettyjä värejä, voisit rohkeasti jotain muita väriyhdistelmiä :)

Lumitukikohta: Selvästi Star Warsin Hothin maisemista vaikutteita saanut teos ei minusta parhaimpiin teoksiisi. Kokoahan tuosta riittää ja varmasti se näyttäisi komealta vitriinissä mutta minusta näyttelyä varten tukikohtaa kannattaisi laajentaa ja avartaa. Kuten Mikke jo sanoikin, yleisöllä voi olla hankaluuksia nähdä teoksen sisään. Vitriinit ovat kumminkin sen verta korkealla ja huonosti lasitettuja ettei teoksen "seinän" yli voi noin vain kurkkia. Peilin kauttahan tietenkin voi jotain nähdä mutta parhaiten homma toimisi jos yksi pitkä seinä olisi kokonaan poissa. Mallia seinien asetteluun voit vilkaista minun Dieselpunk työpajastani, joka oli näytillä Ideaparkissa viime vuonna.

Muuten teos on ihan mukavan oloinen vaikkakin mielestäni se kaipaisi lisää yksityiskohtia ja "saneerausta" yleis-ilmettä piristämään. Ymmärrän kyllä että tukikohta on lumen keskellä mutta valkoiset seinät antavat sen vaikutelman että koko asema olisi tehty lumesta... Etuosan tykkipatteristo jalkakäytävine on mainio lisä vaikkakin valkoisen alueen rosoisuus hieman häiritsee.. Lumi on yleensä tasaisempaa. Yhtä kaikki, mainio alku.

PS: Minulla olisi pieni pyyntö kuvien suhteen: Muokkaa kuvista pienempiä ja nimeä ne paremmin. 4320x3240 kokoinen kuva on ylettömän suuri uusimmillekin näytöille ja sinulla menee vain turhaan aikaa kun koetat sitä pukata Brickshelfiin. Paljon kätevämmin saisit hommat tehtyä jos pudottaisit kuvien koon edes puoleen (1200 levyinen on jo melkoisen passeli). Nimeällä kuvat fiksummin ("teos_1.jpg", "teos_2.jpg" jne) taas helpotat kuvien tutkimista kun osaava koneen käyttäjä voi suoraan mennä kuvaan jota kaipaa. Toisaalta kansioiden avullakin homma helpottuisi kovasti.

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Ideapark-rakennelmani - 09/07/2010 17:55
Musta neliveto

siellä sisällä oleva koneisto on sitä neliveto-koneistoa, eli tasauspyörästöä. Ajattelin yrittää tehdä siihen avautuvan konepellin, jos se ei autoa paljoa rumenna. Jos se ei onnistu, niin sitten on pakko jättää se auki.

Munificent

Kiitos vinkeistä, mutta en ajatellut laittaa siihen paljoa väriä. Sen esikuvassa ei ole paljoa muuta väriä kuin harmaata, joskin paikoin tummansinistä, mutta se voi olla vaikeaa, koska tein koko aluksen Venator-luokan risteilijän osista, ja en haluaisi sotkea enää muita osia siihen, koska sitten kun rakennan niistä osista jotain muuta, niin on vaarana se, että osat hukkuvat (minulla on kokemusta siitä, kun jostain isosta paketista katoavat osat eri laatikoihin). Mutta yritän saada sitä kehitettyä pyöreämmäksi ja VARSINKIN kestävämmäksi.

Lumitukikohta

Ajattelin laittaa sen vähän kallelleen siihen vitriiniin. Alunperin en tiennyt, millainen vitriini siellä Tampereella on. Ja lumen kanssa minulla oli sellainen ajatus, että sen ei pitänyt olla kovin tasaista, koska lumihan ei yleensä ole koskaan tasaista, varsinkin kun sitä on lapiotu ns. "vallihaudan" muotoon. Ja tottahan se on, että siinä on vaikutteita Hothin Echo basesta ja Clone Wars- TV-sarjan ensimmäisen kauden jakson tukikohdasta (en muista, mikä jakson numero oli:?)
Ja sisätiloista yritin saada lumiset, kuten tykkipattereistakin, koska Echo Baseakaan ei huomattu helpolla...

Kiitos Kuitenkin neuvoista. Jos täältä mökiltä löytyy osia, niin yritän saada jotain tehtyä autolle ja tukikohdalle. Frigatilleni en voi nyt tehdä mitään nyt, koska se on kotona.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Ideapark-rakennelmani - 18/07/2010 18:58
Ja tuohon kuvien rajaukseen vielä mainitakseni, niin minulla ei ollut paljoa aikaa ruveta rajaamaan, koska alkoi olla jo kiire baanalle. Kuvien nimet muokkaan, kun ehdin.:)


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään