KastleVania 4: Vanian Legenda (2012) Arvosteluketju
Kirjoittaja JK 
Kirjoittaja
Viesti
avatar

JK

Admin, Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: KastleVania 4: Vanian Legenda (2012) Arvosteluketju - 01/01/2013 09:15

Avaan tämän ketjun tällä otsikolla jo nyt, koska osa on saanut DVD:n jo katsottavaksi ja kommentteja leffasta voi kirjoitella tähän ketjuun.

Tilaa DVD: tilausketjuun
ja tehkää myös niitä lahjoituksia tai suuri Balmolag antaa teille kovimman mahdollisen rangaistuksen :)

Torrent (DVD image): [hovinet.com]

YouTube: KV4 Main menu
suora linkki videoonKASTLEVANIA IV: VANIAN LEGENDA
kesto: 146min
tuotantovuosi: 2012
laji: animaatio/seikkailu/fantasia
info: 110'000 kuvaa, 12-25 fps, +tuhansia tunteja työtä.
formaatti: 16:9, väri
ääni: stereo
tekstitys: english, suomi
©2002-2012 HOViNET teamURL: http://www.HOViNET.com/KastleVania4

Making of Galleriaan

Facebook: www.facebook.com/HOViNET-team

Twitter: www.twitter.com/hovinetTarina vapaudesta, kuolemasta ja kostosta.

KastleVania 4 kertoo Bellmountin klaanin historiasta ja siitä kuinka suvun nuorimman jäsenen on nyt kohdattava entistäkin voimakkaampana palannut vanha vihollinen. Simo Bellmount saa ennakkoaavistuksen pahuuden voimien paluusta ja lähettää pojanpoikansa Justuksen matkaan tutkimaan tilannetta Vanian maassa. Matkallaan Justus oppii paljon Vanian maan lähihistoriasta ja sen neljästä provinssista johtajineen sekä kolmesta legendaarisesta artifaktista, joiden voimat yhdistämällä syntyisi voittamaton ase, Manasplinter.
Justus päätyy asumaan isoenonsa luo KastleVillan maalaiskylään ja johtamaan kansan vapaustaistelua sortajia vastaan. Traagisten tapahtumien jälkeen ja pelottavien todisteiden puhuessa Lordi Trakulan paluusta Justuksen on uusien tuttaviensa kanssa aloitettava suuri matka tarkoituksenaan löytää artifaktit ja tuoda jälleen tasapaino Vanian maahan. Justus Bellmountin, Seppä Fisgars Jr:n, Alkemisti Goffheatin ja kumppaneiden on nyt käytettävä kaikki keinot tuhotakseen Lordi Trakula.
Valmistaudu unohtumattomalle seikkailumatkalle Vanian maailmaan!
Huh huh, Vaikka KV4 valmistui 25.11. niin vielä nytkin on vaikea käsittää sitä faktaa, että 90 kuukautta kestänyt harrastusprojektimme on valmis. Kiitokset teille aktiivisille faneillemme, jotka olette tämän ylipitkän ajanjakson luottaneet siihen, että Vania vielä joskus valmistuu. Olemme myös saaneet paljon palautetta ja ehdotuksia jo varhaisista tuotantoajoista alkaen.
Lisää taustatarinaa löytyy odotusketjusta.

HOViNET team kuvasi kesällä 2003 KastleVania 1-3 -animaatiot ja näiden jälkeen teimme kymmeniä muita videoita, mutta 2004 Jouluna aloimme suunnitella KastleVanialle jatko-osaa. Aluksi suunnitelmana oli tehdä KastleVilla -niminen 10-osainen minisarja, mutta pian ymmärsimme, että tarina kasvaa ulos näistä raameista ja siitä voisi hyvinkin kehittyä pidempi yksittäinen animaatioelokuva. Aloitimme kuvaukset Justuksen ja Simon keskustelusta mökillä ja projektin alussa kuvittelimme olevamme tekemässä noin 40 minuutin mittaista animaatiota, joka valmistuisi viimeistään vuonna 2007.
Löysimme itsemme kuitenkin vuonna 2008 tilanteesta, jossa projekti oli paisunut jo 72'000 kuvan mittaiseksi ja tarinan kertominen oli yhä kesken. Tuossa vaiheessa vasta tajusimme, että tämä venyy yli sadantuhannen kuvan mittaiseksi ja tästä tulee yli kaksi tuntia kestoltaan. Hylkäsimme aiemmat aikataulutavoitteet ja asetimme maaliksi "valmistuu sitten kun on valmis".

Aivan alussa tarkoitus oli tehdä kuvakäsikirjoitus, mutta syystä tai toisesta asioiden paperille kirjaaminen tuntui turhalta vuonna 2005 ja niinpä projektin suunnitelma oli koko ajan vain tuottajan ja animaattorin mielissä tallessa. Kuulostaa kauhealta sotkulta ja kieltämättä se sitä monin paikoin olikin, mutta silti pääsimme eteenpäin. Elokuvan loppuratkaisu päätettiin vasta vuonna 2007 kun jo noin 50% oli kuvattu. Varsinainen käsikirjoitus eli vuorosanat kirjoitettiin vasta kuvausten päätyttyä, joten valmiiseen kuvamateriaaliin jälkikäteen suunniteltiin tarinan tarkempi kulku. Haastetta siis riitti.

LEGO-palikat ovat animaation pääosassa ja projektin alussa polttavin kysymys oli mistä saamme lepakon. Tähän vastaus löytyi www.bricklink.com -sivustosta, josta sitten vuosien ajan tilattiinkin kymmeniä tuhansia palikoita, jotta KastleVanian mittavat lavasteet saatiin rakennettua. Kaikkiaan lavasteisiin käytimme noin 5000 euroa. Mikä ilman muuta oli projektin suurin kustannuserä. Yhteensä tähän harrasteprojektiin kului arviolta hieman vajaa kymppitonni.

Kuvaukset tehtiin SONY Digital Handycam DCR-TRV33E -digivideokameralla, jonka 1152x864 resoluutio oli hyvää tasoa aloitushetkellä 2005, mutta auttamattomasti vanhentunutta julkaisuvuonna 2012. Tästä johtuu KastleVanian suurin ongelma, eli vanhentuneen näköinen kuvanlaatu. Lisäksi vielä vuonna 2005 standradina oli DV-laatu 480p ja 4:3 kuva. Niinpä noin 30min KastleVanian materiaaleista onkin editoitu näillä spekseillä ja vasta myöhemmin venytetty 16:9 ja 720p, mikä aiheutti lisää kuvanlaatuongelmia. Onneksi valtaosa materiaalista on sitten alunperin editoitu laajakuvaksi ja isommalle resoluutiolle. Kuvanopeus on keskimäärin 13fps, vaihdellen 10-25 välillä. Editointi työtä tehtiin peräti yli seitsemän vuotta, joten siinä ajassa ehti tietokoneet ja ohjelmat päivittyä muutamaan otteeseen.

Projekti siis kärsi ehdottomasti eniten huonosta suunnittelusta ja esivalmistelujen puuttumisesta - toisaalta jos olisimme 2005 tienneet mihin olemme ryhtymässä, niin koko projekti olisi varmasti jäänyt aloittamatta. 7,5 vuoden taival KastleVanian parissa on opettanut paljon LEGO-animaation suunnittelusta, toteuttamisesta ja projektienhallinnasta. Jos joskus vielä alamme jotain suurempaa animaatiota tehdä, niin tiedäme ainakin monet ongelmatilanteet nyt jo etukäteen.

Muokattu 12 kertaa. Muokattu viimeksi 20/08/2017 18:23.
avatar

JK

Admin, Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: KastleVania 4: Vanian Legenda (2012) [146min leffa] - 01/01/2013 13:08
Huojuva Torni (K. Rajala-Rahko) kommentoi Vaniaa 1.1.2013:

Lainaus
Huojuva Torni
No katsoin KastleVanian eilen. Pakko sanoa että odotukseni olivat korkealla lähinnä siksi että olen odottanut leffaa siitä asti kun sitä on tekemään ryhdytty ja koska ala nyt on kuitenkin melko lähellä sydäntäni. En odottanut että saisitte oikeasti pidettyä langat käsissä kaksi ja puoli tuntia ja ajattelin että olette innostuneet ja alkaneet lisäillä asioita elokuvaan vailla itsehillintää ja sillä lailla hemmotelleet lähinnä itseänne ja yleisöstä löytyviä nörttejä ja asennoinnuin siten.

Mutta pakko myöntää että erehdyin täysin. Ensimmäinen puoli elokuvasta oli ehkä vähän tylsä. Ymmärrän toki että siinä saatiin seurue kasaan ja hahmot esiteltiin ja ne saivat tulikasteensa mutta en oikein elänyt siinä mukana. Mutta viimeistään Louhilaaksoon päästessä palaset loksahtivat paikoilleen ja ehkä se johtuu siitä ettei sen jälkeen oltu tappelematta ollenkaan mutta yhtään tylsää sekuntia elokuvassa ei siitä lähtien ollut.

Ilmeeni oli loppuun saakka tämä:


Ja mainittakoon että jälkimmäinen puoli oli myös teknisesti parasta LEGO-animaatiota mitä olen koskaan nähnyt. Ja parasta LEGO-lavastusta. Varsinkin Trakulan sali. Shieeeet. Ei tämä ollut yhtään sen vähemmän viihdyttävä elokuva kuin Hobitti. Ja ehdottamasti parempi kuin Star Wreck.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


avatar

Acticis

Hallituksen jäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: KastleVania 4: Vanian Legenda (2012) [146min leffa] - 01/01/2013 14:45
Luultavasti olimme Miken kanssa ensimmäisiä jotka tämän katsoi ei ennakkonähneistä, leffa loppui kello puoli neljän aikoihin päivällä ja sen jälkeen oli vähän hassu fiilis, olihan se nyt aika mykistävä ja vastasi jotenkin odotuksia - kuitenkin hyvällä. Ja kuten Motonen sanoikin niin elokuva tosiaan hurahti nopeasti eikä jäänyt tylsäksi.

Sitten myöhemmin tässä iltasella katsottiin naapureiden nuorempien kanssa tämä hieno teos toistamiseen, suomisubeilla ja muutamia erinäisyyksiähän tietysti tekstiyksissä oli itse elokuvan kanssa. No sellasta sattuu. :D

Lainaus
Oma arvioni:

SAATTAA SISÄLTÄÄ PIENIÄ SPOILEREITA!!!
Elokuva alkaa, hyvä takauma joka selittää aika paljon jo niillekkin jotka eivät leffasta tiedä kuin nimen. Simo tulee ja kertoo lisää tarinointia pojanpojalleen. Justuksen seikkailu alkaa, ensimmäinen kohtaaminen ei mene hyvin. :D (loistavaa mutinaa:3) ja kylään saapuessa huomaa Kortelaisten huumorinkukan loistavan hetikun aletaan saarnaamaan Justukselle sisääntulosta. :)
Alkutekstin musiikki muuten oli niin sopiva kuin voi vain olla!

Huono ranska on hauskaa. hehe.
Fransmannit ovat toisaaltaan hassuja, mutta siinähän se menee, ensimmäinen sota alkaa, ja loppuu. Hyvä kaikki, loistavia repliikkejä. Lonksu parkaa. :c

Kolmannessa Vaniassa ollut tarina on hyvin sisällytetty tähän takaumaksi. Seikkailu jatkuu, tästä seuraavat puolisentuntia oli sellaista aikaa jolloin mitään kovin merkittävää ei tapahtunut, ja toimi hyvin tarinan osalta.
Louhilaaksossa oli tosiaan katsoja pulassa jos ei tiennyt aiempia tapahtumia.

NES-kohtaus, yksi sana, upea.

Taistelut linnassa alkavat, rivisotilaiden klisee toistuu tässäkin, joka on oikeastaan ihan hauska asia. Luukkosten hajoaminen upeaa. Turpasaunakoneen funktio ei ikinä selvinnyt, ja tässä kohtaa taistelujen käyrä ottaa mielestäni juonellisesti hieman takapakkia lässähtäen.
Hakaristeja pitkin seiniä ja natsisävytteinen hakaristihuone. :D Pahuus on pahaa. :3

Ei mennyt niinkun Hollywoodissa loppu, loistavaa hah.
Lonksu parka. :c Muutenkin hieman konnamaisena pidetty hahmo sai liian ikävän lopun. :c
Elokuva tosiaan loppui hieman rottamaisesti, mutta avoin loppu antaa tosiaan mahdollisuuden jatko-osille.
Goffheat, sinä poropeukalo. :3
Onneksi tämänhetken tietoisesti suurin pahuus on kukistettu.

Erityismaininnat seuraaville hahmoille ääninäyttelyn johdosta: Lonksu ja lammasfarmari.

Lainaus
Arvio:
*hymyilevä**hymyilevä**hymyilevä**hymyilevä*/*hymyilevä**hymyilevä**hymyilevä**hymyilevä**hymyilevä*

taas saa lukea turvallisesti eteenpäin. :)

Lainaus
Yksi Teemu, 15v
Juoni mukava ja ovela. Juonenkäänteitä olisi toki voinut olla omaanmakuuni enemmän.
Roolit olivat erh... mielenkiintoisia. :D Ääninäyttelijät tosi hyviä etenkin Lonksu.

Lainaus
Muiden katsojien fiiliksiä:
No siis ensinnäkään melkein kukaan heistä ei tajunnut viittauksia, joten kesken leffan saatoin siteerata muille mitä tämä nyt tarkoitti jne...

Poika, 10v: Tykkäsi, ja sanoi että aika tosiaan kului nopeasti, ei kiinnostunut Legoista. Tajusin muutaman viittauksista.
Poika, 7v: Sanoi aluksi että häntä ei joku tyhmä leekoleffa kiinnosta, tuli mukaan katsomaan vähän ennen Louhilaaksoa, tykkäsi elokuvasta. Ei tajunnut viittauksia.
Poika, 12v: Ei myöskään halunnut elokuvaa katsoa, tuli katsomaan kuitenkin Louhilaakson aikana, tykkäsi lopulta.
Poika, 11v: Joutui jättämään leffan kesken puolivälissä, kun lähti kotiin, sanoi kuitenkin että tosi hyvä ja loistavasti tehty, tykkäsi paljon ja haluaa katsoa joskus loppuun.

- Oskari

"We're livin' strange days..."

FLICK'R
Kuulun ANKP:een!

Awis

Hallituksen jäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: KastleVania 4: Vanian Legenda (2012) [146min leffa] - 01/01/2013 19:08
Vania katsottu ja nautittu.
Tämä on oikea elokuva, vaikkakin tehty Legoilla ja sekalaisilla tekniikoilla.
146 minuuttia aikaa valui huomaamatta ja se on hyvän tuotteen merkki.

Kannattaa katsoa ja hankkia jopa omaksi Vanian video ihan jo siltä varalta, että siintä tulenee himoittua keräilytavaraa.

Awis

Jatko-os,,,i,,,a,,,a odottaen
:: Lainaa ::
Aihe: Re: KastleVania 4: Vanian Legenda (2012) [146min leffa] - 01/01/2013 23:09
Vihdoin ja viimein tämä 146 minuuttinen videon tekele on pyörinyt silmieni edessä läpi. Olihan se aika mykistävä kokemus; se on tosiaan tässä. Enkä missään nimessä pettynyt näkemääni tippaakaan! Päinvastoin, vaikka odotukset olivatkin suht korkeat.

Leffa alkaa hyvin rauhallisesti, ehkä jopa liiankin. Alkua olisi ehkä voinut tiivistää, mutta ei se välttämättä millään kovin järkevällä tavalla olisi edes ollut mahdollista. Mutta kun hieman tylsähkön esittelyperiodin jälkeen päästään elokuvassa asiaan, niin loppupuoli on silkkaa rautaa! Ei hetkeksikään tullut mieleen, että voisi tehdä jotain muuta ja siihen ei kovin moni elokuva pysty.

Tylsähkön alun lisäksi muita heikkouksia pitää kyllä miettimällä miettiä. Ehkä mieleen tulee kuvanlaatu, mutta ei sekään minulle wareleffojen ystävälle (anteeksi) ole ongelma. Myös jotkut ääninäyttelyt oli hieman huonolaatusia (mukaan lukien omani), mutta vaikeaahan se on värvätä useita sellaisia vapaaehtoisia joilla olisi laadukkaat äänityslaitteistot käytössä.

Itselleni tuli isona yllätyksenä lopputaistelun monimuotoisuus ja että siinä oli jotain ideaakin, eikä pelkkää hakkaamista. Aluksi pelkäsin, että Justus vaan ryntää Trakulan luo ja lyhyen taistelun jälkeen tappaa Trakulan. Onneksi näin ei käynyt!

Henkilöhahmot olivat yllätävän mukaansa tempaavia ja ääninäyttely oli pääosin loistavaa. Dialogi oli nokkelaa, mutta ehkä turhaankin oli käytetty ns. vaikeita sanoja, joita ei kovin moni peruskoululainen tai nuorempi ymmärrä. Kuitenkin luultavammin lasten keskuudessa LEGO-animaatio herättää eniten mielenkiintoa. Kuitenkin "Täältä tulee osteoporoosi!", sekä muut Justuksen heitot saa hymyn huulille :)

Tarina oli yksinkertainen, mutta sitä oli hienosti täydennetty sivujuonilla ja kokonaisuus oli priimaa. Kuten jo mainittu: elinikäiset respectit pojille! Leffan näkemisen jälkeen ymmärrän loistavasti, että miksi tämän tekemisessä kesti niin ********* kauan. Yksityiskohtia oli hurja määrä ja motionkohtaukset oli loistavia. Editointi on ollut varmasti helvettiä, kuten Janne on todennutkin *pepsodent-hymy* Mutta lopputulos palkitsee kylminvärein!

Kastlevania 4 ansaitsee ehdottomasti kulttielokuvan aseman!


Pisteytys:

Palikka-animaationa 9.5/10

Elokuvana muiden joukossa 7/10Ei todellakaan huonosti kolmen miehen projektiksi! Kiitos ja kumarrus HOViNET teamille.

Edit: Tosiaan NES-kohtaus jäi mainitsematta. Aivan perhanan komian näkönen!Muokattu 2 kertaa. Muokattu viimeksi 01/01/2013 23:12.
avatar

Acticis

Hallituksen jäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: KastleVania 4: Vanian Legenda (2012) [146min leffa] - 03/01/2013 21:11
Siteerausta taas:
Lainaus
Eräs toinenkin Teemu, 16v
Hyvin oli mun mielestä toteutettu, mutta kuten muutkin ovat valittaneet; alku oli ehkä hieman liian pitkä, mutta toisen puoliskon elokuvasta jaksoi katsoa koko ajan.
Kiinnostus oli erittäin korkea lopussa.

Ainoat miinukset: Pitkähkö alku ja jotkut äänet oli vaikea kuulla.
Kaikki muu pelkkää plussaa.
Rakastin sitä 8-bit kohtaa siinä leffassa. Se oli pirun hieno!
Lego elokuvaksi: 9.5/10 Normaali elokuvaksi: 8/10

- Oskari

"We're livin' strange days..."

FLICK'R
Kuulun ANKP:een!Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 03/01/2013 21:13.
avatar

Luuranko

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: KastleVania 4: Vanian Legenda (2012) [146min leffa] - 04/01/2013 10:08
Onpahan nähty nyt.

Kaikin puolin kunnioitusta ja ihailua herättävä filmi. Olin skeptinen sen suhteen, että palikkaelokuva jaksaisi pitää otteessaan päälle kahta tuntia. Joudun muuttamaan kantani. Vaikka elokuva ei juonellisesti tai aiheen puolesta mitään uutta tarjoa, on se kuitenkin todella kunnoitettava saavutus harrastusprojektiksi ja ennen kaikkea legoilla toteutetuksi sellaiseksi.
Animaatiossa ei ole sen kummemmin moitittavaa. Varsinkin monipuolinen kuvakulmien käyttö oli hienoa. Editointi oli onnistunutta, ja erityiset kehut saa onnistunut äänimaailma. Taustamusiikit, ääninäyttely ja varsinkin kaikki muut äänet tuulimyllyn natinasta linnunlauluun olivat juuri kohdillaan. Hyviä roolitöitä löytyi. Mikon Justus oli parhaiten mieleenjäävä onnistumisellaan.

Hauskoja ja hymynnostattavia hetkiä filmin parissa riitti. Kiitos niistä. Mahtaa jäädä Hovinettiläisille hieman tyhjä olo nyt!

Muoksis: Ai niin! Todella mahtava oli se 8-bittisyyden kirous.

-Pluurankeli

No, oikea elämä on vielä sairaampaa.

Brickshelf
Vuhvelituotanto
Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 04/01/2013 18:49.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: KastleVania 4: Vanian Legenda (2012) [146min leffa] - 04/01/2013 18:05
Enpä oikein tiedä mitä sanoisin...

Tämä projekti oli kaiketi aluillaan jo silloin kun minä vuosia vuosia sitten löysin HOViNETin ja legoanimaatiot yleensä. Ja nyt se sitten oli tuossa. Hieno DVD-levykäinen. Ja itse elokuva. Tässä voisi vaikka käyttää sitä kuuluisaa "ympyrän sulkeutuminen" -termiä, jotenkin olo on sellainen tällä hetkellä. Melkein tässä viime vuosina unohdin koko projektin olemassaolon, ja sitten sen valmistuminen tulikin aika puskista. Mutta eiköhän kuitenkin koko ajan takaraivossa ollut sellainen pieni odottava tuntemuksenpoikanen Vanian legendaa kohtaan.

Että kyllä tässä aika pyörryksissä olen. Mutta jos pari sanaa itse elokuvastakin kirjoittaisi.

Pelkäsin vähän, että Vanian legenda on pitkäveteinen, varsinkin kun en yleensä tällaisen lajityypin elokuvista niin välitä. Mutta ei se ollut! Pari tuntia meni minullakin heittämällä.

Tapahtumissa oli koko ajan riittävästi vaihtelua, mutta ei sekavuuteen asti, mikä on tietysti vielä kunnioitettavampi asia, kun ottaa huomioon, miten "päämäärättömällä" tavalla tarina syntyi. Juoni pysyi hyvin kasassa ja sitä kuljetettiin hienojen taistelukohtausten ja jännien kuvakulmien ja huumorin ja odottamattomien, jopa aika utopististenkin tapahtumien avulla. Draaman kaari oli hyvin hallussa, ei minulla sen kummempaa valittamista näistä ole. Elokuvan loppukin oli onnistunut.

Pitää erikseen mainita NES-kohtaus joka liikkui jossain siellä puhtaan eeppisyyden alkulähteillä.

Tuommoista insinöörimeininkiä elokuvassa tietystikin ymmärrettävästi oli, joissain kohti se nauratti, mutta joskus taas ehkä latisti tiettyä mystiikan tuntua. Että onhan se hassua, kun silloin kolme-neljäsataa vuotta sitten fantasiamaailmassa porukka on "deaktivoitunutta" (vai mitä se oli?), mutta toisaalta tuommoinen välillä tökki. No joo, makuasioita. Hauskahan elokuva oli mutta voisi aina olla hauskempikin.

Se, mikä oikeasti välillä häiritsi, oli ääninäyttely ja minun mielestäni vähän kömpelö dialogi. Hauskojakin juttuja siis oli, mutta sitten oli paljon sen tyyppistä kuin "tästä eteenpäin pakkanen tuntuu kiristyvän - niin tuntuu" (tai sinnepäin). Ääninäyttely oli monesti vähän ponnetonta, mutta toisaalta tiedän itsekin miten vaikeaa se on paitsi jos sattuu olemaan joku samuliedelmannnn. Ja olihan tuolla toki hienojakin roolisuorituksia, esim. pormestari tai Lonksu tai toinen sarvijaakko (Yohi... jtn) veti välillä ihan niinkuin antaumuksella. Semmoinen tekee muovisestakin hahmosta eläväisen.

Musiikit olivat loistavia ihan koko ajan. Tuommoinen MIDI-nakutus sopii legoanimaatioon paremmin kuin mikään.

Mitäs vielä... Tietokonetehosteet oli siistejä totta kai, mutta toisaalta tietysti aina vähän hengettömiä kun stop-motioniin vertaa. Mausteena niitä voi käyttää, niin kuin tässä nyt oli tehtykin. Mitä nyt ehkä se velhon lentely alkoi jo puuduttaa pitemmän päälle...

Ai niin, kartta oli hyvä ratkaisu, samoin välitekstit ja kertojanääni. Joku saattaisi väittää, että tuommoinen on jo ihan rautalangasta vääntämistä, mutta minusta ne tämäntyyppiseen elokuvaan sopivat. Harmi vaan ettei kertojanääni ollut se hypereeppinen matala mikä oli ainakin muistaakseni Simon tehtävässä. Jos tästä joskus tulee joku directors cut -versio tai jotain niin se möreä kertoja mukaan : )

Mutta kokonaisuudessaan niin stanan eeeeeeeeeeeeppinen ettei mitään rajaa. Se on kuulkaa poijjaat tosi kova juttu kun leegoilla saa jotain sellaista aikaiseksi! Hattu päästä.

8/10 tähteä t. Lauri
:: Lainaa ::
Aihe: Re: KastleVania 4: Vanian Legenda (2012) [146min leffa] - 04/01/2013 19:34
Lake on kyllä oikeassa tuon ääninäyttelyn suhteen. Niiden tasossa oli tosi paljon vaihtelua, mutta ei paljon muutakan voi odottaa näillä resursseilla. Dialogi tosiaan osittain oli kömpelöä, mutta välillä se sopi jopa tilanteeseen.

Oli tämä äänirekrykin parempi vaihtoehto tietenkin kuin se, että HOViNET olisi tehnyt itse kaikki äänet, nyt sentään jokaisella hahmolla oli oma persoonansa ja äänensä. Mutta vaikeaa on kenenkään päässä ääninäyttelyissä Tapporallien eeppisyyden tasolle :D Ehkä olisi pitänyt saada Rojola johonkin päärooliin, mutta silloin olisi dialogin tyyliä pitänyt muuttaa hieman ronskimmaksi ja siitä taasen ei kaikki pidä :)

Mutta eeppisyyden multihuipentuma on tätä nykyään joka tapauksessa Vanian Legenda :D

[hovproductions.freehostia.com]
:: Lainaa ::
Aihe: Re: KastleVania 4: Vanian Legenda (2012) [146min leffa] - 04/01/2013 20:14
Tosiaan siis kastlevania 4.

Animaatio: Vaikka Hovinet sanoi että vanian suurimmat ongelmat ovat siinä kun animaatio oli alkupuoliskossa vähän kökömpää niin itse en oikein hirveästi huomannut eroa vaikka loppua puolen animaatio oli oikein sulavaa verrattavissa alkuun. animaatiosta siis 9+

Tarina: Nojaa.. tarina oli mitä oli. Se ei ollut kyllä mikään huippuun hiottu mutta silti ei tullut missään vaiheessa aika tylsäksi elokuvaa katsellessa. vähän komediallistakin arvoa tällä on joissain elokuvan kohdissa. joten annan tarinasta sellaiset 7-

ääninäyttely: Tämä on sellainen asia josta ei ole paljon sanottavaa, mutta silti ääninäyttelijät olivat hyvin valittu ja itseeni teki ainaskin suurimman vaikutuksen E.A Kaukiaisen näyttelemä sarvijaakko. ääninäyttelystä 7

Kokonaisuus: Kokonaisuus oli oikein mukiinmenevä paketti! Verta lensi, CGI- kohtaukset loistivat animaation rinnalla sekä ääninäyttely oli oikein mukavaa kuultavaa. (poikkeustapauksia lukuun ottamatta)


loppukokonaisuus pisteet: 10+ (lego animaatioksi)

---------------------------------------
"Suomalaiset rakentajat on tehty sisulla"
---------------------------------------

Humppis!

:: Lainaa ::
Aihe: Re: KastleVania 4: Vanian Legenda (2012) [146min leffa] - 04/01/2013 21:20
Ja näin aloitetaan tässä vaiheessa varmasti pisimmän legoanimaation arvostelun kirjoitus, joka saatiin postista ja katsottua samana päivänä (luonnollisesti). Itse toimin Kastlevania 4:n ääninäyttelijänä hahmoina seppä Fisgars Junior, laiturin merirosvo, punahihainen keihäsmies, Grfff, Ekk, Ü´rrr sekä monina zombeina. En aio kommentoida omia äänisuorituksia muuta kuin sanomalla että ne vaihtelivat "ihan ok" tasosta "ei kauhia" tasoon.

Mutta itse Kastlevania 4:een. Elokuvahan sisältääkin aikamoiset odotukset kun tietää että kyseistä projektia on tehty monta vuotta ja kyseessä on sentään Hovinet. Ja saa sanoa, että kannatti odottaa.

Elokuvan alkupuolisko sisälsi huumoria, mikä oli hyvin toimivaa. Tarina kulki hyvin alusta loppuun ja loppu oli tyylillä tehty.

Erikoisintahan tässä elokuvassa on se että tässä ei ollut lähes ollenkaan käsikirjoitusta. Tuntuu peräti uskomattomalta että lähes vailla minkäänlaista kirjoitettua sanaa on saatu kasaan noin hyvin kasassa pysyvä tarina, jonka jälkipyykissä ei ole tarvinnut ollenkaan palata kuvauspöytien ääreen. Paras osa tarinassa oli loppupuoli, missä asiat saatiin sidottua yhteen ja jätettiin ilkeästi kutkutteleva jatko-osan ainekset.

Miinusosuus tarinan suhteen oli, että elokuvan kulku polki jonkin verran maata Louhilaaksossa. Toki plussaa tarinaosuudelle tulee siitä, että kohtausten esitysjärjestystä muutettiin. Lisäksi pieniä aukkoja löytyy ainakin pari kappaletta, mutta spoilervapaana en halua todeta niistä täällä.

Animointi tekniikka oli erinomaisen tasoa. Alussa toki oli frame rate alhainen tietyissä kohtaa ja joitain pieniä outoja heilahduksia hahmoissa, mutta onneksi ne eivät jatku koko elokuvan ajan vaan katoavat taitojen kehittymisen myötä. Loppupuolen animointiefektit kyllä auttoivat kohtauksien menon sujuvuutta, ja voin kyllä vähän animointia harrastaneena sanoa, että varmasti helpottivat hovinettiläisten hommia.

Kuten moni muukin arvostelija on todennutkin, että ääninäyttely on muutamien näyttelijöiden kesken kankeata äänenlaadun suhteen. Itsekin yhdyn samaan kastiin, mutta onhan se ymmärrettävää, kun näyttelijöiden haettiin ns. julkisesti, joten äänenlaatu yksinkertaisesti voi olla laaja ja innokkaita ensi kertaa ääninäyttelijöinä olevia löytyy, kuten meikäläinenkin. Henkilökohtaisesti löydän erään asian hupaisana, mutten millään tasolla muita mollaavana, että näyttelijäkaartiin peräti kuuluu yksi IMDb:ltä löytyvä näyttelijä.

Vaikken ole kovin paljoa elokuvia harrastanut, itse löysin monia osuuksia loppupuolella, mitkä olivat rohkeita vetoja verrattuna hollywoodimaiseen tarinankerrontaan. Minusta se kasvatti tämän elokuvan arvokkuutta monessa suhteessa.

Kastlevania 4 on erinomainen animaatio. Itse ainakin odotan innolla, minkälaisia palautetta saapuu ulkomaailmasta, joka ei ymmärrä maailman toiseksi vaikeinta kieltä.

Arvioksi laitan neljä ja puoli tallimestarin Tanen putkea, koska en usko että Tanen maksa kestäisi sitä viidettä.*pepsodent-hymy*


ARGH! Spoilerimuuri murtui! EII!! *huuto* .--- ..- ... - ..- ... / - .- .--. .--. --- .. / -.. ..- -- -... .-.. . -.. --- .-. .. -.Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 04/01/2013 21:21.
avatar

JK

Admin, Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: KastleVania 4: Vanian Legenda (2012) [146min leffa] - 04/01/2013 21:34
Lainaus
Humppis!
Mutta itse Kastlevania 4:een. Elokuvahan sisältääkin aikamoiset odotukset kun tietää että kyseistä projektia on tehty monta vuotta ja kyseessä on sentään Hovinet. Ja saa sanoa, että kannatti odottaa.
Erikoisintahan tässä elokuvassa on se että tässä ei ollut lähes ollenkaan käsikirjoitusta. Tuntuu peräti uskomattomalta että lähes vailla minkäänlaista kirjoitettua sanaa on saatu kasaan noin hyvin kasassa pysyvä tarina...

Niin, tässä projektissa on montakin valtavirrasta poikkeavaa erikoista juttua, eikä projektin tekoa yhtään helpottanut se, että tämä oli meidän amatööritekijöiden eka leffa + että meillä ei ole mitään elokuva-alan koulutusta/kokemusta. Näin käy kun laitetaan insinööri, fyysikko ja lääkäri tekemään leffaa.
Kiitokset erittäin runsaasta ja monisanaisesta palautteesta. Tätä ketjua on ilo lukea ja toivon, että mahdollisimman moni leffan nähnyt kirjoittaa oman näkemyksensä tänne. Ruusut ja Risut ovat tervetulleita.
Sen verran kauan tätä projektia väännettiin tehdä, että on upeaa saada antaumuksella kirjoitettua palautetta ja nauttia työn hedelmistä sen muodossa.

Jatkakaa.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube

Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 20/08/2017 18:21.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: KastleVania 4: Vanian Legenda (2012) [146min leffa] - 05/01/2013 02:38
Käsittämätöntä. Sitä kuulee suomalaisesta tiimistä joka tekee animaatioita legoilla ja että ovat tehneet jo vuoden yhtä suurta animaatiota. Tästä oli 6 vuotta ja nyt vihdoinkin saamme nähdä valmiin KastleVanian IVn.

Vaikka odotukset oli korkealla niin moni asia tuli silti yllätyksenä. Kuten jo mainittu, hienosti pysyi juoni ja kiinnostus kasassa vaikka filmi onkin monta kymmentä kertaa normianimaation pituinen. Itse juonelta en odottanut ihan noin syvällistä ja vakavaa tarinaa, mutta kaikki toimi kuitenkin hyvin. Ei sitä tämän jälkeen enää tajua kuinka muutamaan minuuttiin pitäisi saada juoni mahtumaan. KastleVania 4 asetti riman aivan uusiin korkeuksiin legoanimaatioiden maailmassa.

Äänet olivat mahtavat, melkein täydelliset. Musiikkia oli paljon ja monipuolisesti koko leffan ajan. Ääninäyttely oli enimmäkseen hyvää ja mukaan mahtui myös unohtumattomia ja hauskoja hahmoja. Joissain kohdissa tosin repliikeillä tuli hieman kiire kun animaatio jo jatkui mutta ymmärrän asian kun on ulkopuolisia ääninäyttelijöitä, animaatiota kuvattiin jo puoli vuosikymmentä sitten ja kaksituntisen filmin editointi on hankalaa.
Animaatio oli sitä samaa vanhaa kunnon Hovinet-laatua. Monipuoliset ja nopeatempoiset taistelukohtaukset tosin olivat jotain uutta, mutta kaikki toimi hienosti. Lavasteissa ja taustoissa oltiin käytetty hienosti monia eri tekniikoita. Sokeri-lumi näytti mahtavalta ja toi omaa tunnelmaansa lumikohtauksiin. Aavikot oltiin myös toteutettu kätevästi ja näyttävästi.

Itse animaattorina voin helposti käsittää miksi filmin teossa meni monia vuosia. Kaikki tuo kävely, taistelukohtaukset, editointi, tehosteet, lavasteet yms on jotain käsittämätöntä. Editointi näytti menneen hienosti. Lukuisat kohtauset jossa jälkikäteen editoitu hahmo tai esine näyttivät hyviltä (paitsi turvonnut Lonksu näytti jotenkin oudolta, lieneekö koska emme ole koskaan ennen nähneet turvonneita lego-figuureita?). Sää, valoefektit, räjähdykset, nuolet yms kaikki toimivat ja näyttivät hyvältä. Elokuvan pituudesta ja monipuolisista kuvakulmista huolimatta moni suuri ja mahtipontinen lavaste hurahti ohi eikä niitä tajunnut pidempää ihastella juonta seuratessa. Plussaa mielikuvituksellisista itse-rakennetuista eläimistä.
Elokuva jänneni loppua kohdin mennessä ja lopussa olikin monta mielenkiintosta kohtausta ja juonikäännöstä. Loppu jäikin vähän niin ja näin että KV 5 odotellessa.
Vitsi vitsi

Aivan mahtavaa.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: KastleVania 4: Vanian Legenda (2012) [146min leffa] - 05/01/2013 03:32
Oma lyhyehkö arvosteluni KasleVania 4:sta. (Saattaa sisältää spoilereita!)

Eli näin 7 vuoden odotuksen jälkeen on elokuvan DVD vihdoin kädessäni ja katsottu läpi ja mitä muuta voikaan sanoakaan kuin että aivan eeppistä ja loistavaa työtä ja kuten muutkin ovat jo sanonneet niin tosiaan se kaksi tuntia meni yllättävän nopeasti ja näin leffa tuntuu jopa puolet lyhyemmältä kuin mitä se oikeasti on!

Animointi
Itse en oikeastaan huomannut animoinnin kohdalla juurikaan eroa leffan alun ja puolenvälin kanssa, en ehkä kiinnittänyt huomiota laisinkaan mutta muuten animointi on varsin sujuvaa ja sulavaa, kuten myös cgi:t.

Sanottakoon tähän väliin että ne lampaat oli aika jännä tapaus että joskus jossain teaserissa luulin että ne ol jotain kirottuja, epämuodostuneita eläimiä joita olisi voinut korvata vaikka hevosilla tai muilla? :D
Mutta joo...


Lavasteet
Lavasteet ovat kerrassaan mahtavat ja vielä paremmin pääsee jyvälle kun katsoo making of -pätkän YouTubessa niin huomaa mitä tekniikoita on käytetty kuvauksissa, itse en ehkä olisi niin laadukasta saanut aikaan Mauri & Jussi -sarjassa! :D Omasta mielestäni vedet kyllä hieman tökki kun on tausta/taivas saman värinen ja se alkupuro jossa hirmuiset palikat olivat vettä, kun taas Louhi-Tavernassa vesielementti oli paljon paremman näköistä kun käytettiin niitä sinisiä suikaleita. Sokerilumi oli aivan loistavaa ja sopi täydellisesti Legojen kanssa yhteen.


Ääninäyttely
Ääninäyttely on pääosin hyvää mutta töksähdyksiä ja kämmäyksiä löytyy mutta nekin vain muutamissa kohdissa.
Itse olen omalta suoritukselta eniten tyytyväinen Yorimotoon sekä kylän kersanttiin kun taas itse petyin ja osittain epäonnistuin majatalon isännän kohdalla, tulipahan yritettyä ainakin mutta eipä sille mitään mahda...
Majanoja on ehkä paras ääninäyttelijä koko leffassa ja äänittänyt kenties parhaimmalla mikillä kun taas huonoin mikki oli varmaankin tolla Hugon ääninäyttelijällä. Ainut hahmo jolle mielestäni ei sen ääni sopinut oli Mainari Martti... :/


KastleVania IV todellakin oli odotuksen arvoinen ja itse vielä lahjoitin noin 18e Hovinetille loistavasta työstä! :)


Hyvät ja huonot puolet:

+ Pitkä
+ Loistavat lavasteet
+ Paljon hahmoja
+ Puhekielinä Suomi, Ranska, Ruotsi, Dremora...
+ NES-kohtaus
+ Ääninäyttely...

- ...joka töksähtelee välillä
- Vesielementissä samanvärinen tausta
- Naishahmoja olisi voinut olla enemmänkin?


****½/5Youtube-kanavani:
ErnoTheGamer
Spede90Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 05/01/2013 23:23.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: KastleVania 4: Vanian Legenda (2012) [146min leffa] - 05/01/2013 10:16
Elokuva veti mukaan erittäin hyvin.

146-minuuttia meni nopeasti,ja juoni oli erittäin hyvä.
Kyllä sen tajusi,että ei seitsemää vuotta tehty turhaan tätä.
Lavasteet ovat uskomattomia tai olivat...
Kuten KastleVillan-kylä oli hienosti ja yksityiskohtaisesti rakennettu kuten muutkin,kaikki.
Uskallan sanoa,että Hollywoodissa on erinlaisia hieman tämän tyylisiä elokuvia arvostettu,ehkä jopa Oskareilla,mutta mielestänäni tämä on niitä paljon parempi.
Joka tiedostaa sen,että elokuva on erittäin hyvä.
Ääninäyttelystä sen verran,ääninäyttely oli ihan hyvää tietysti muutamilla se ei välttämättä ole niin hyvää kuin toisilla.
Oli samalla hieman "jännää" katsoa omat repliikit kuten Tero Myllerin.

Loppukin oli tehty ovelasti,jäi hieman hermostuttamaan tuo Goffheatin tapahtuma.
Olisi kiva nähdä uusi KastleVania jos sitä edes tehdään,en tarkoittanut,että nyt ihan väkisin ja heti pitäisi ruveta raastamaan uutta legoelokuvaa.
Kyseinen loppu jäi mietittymään,olisihan se kiva,että jaksaisitte tehdä vielan uuden,mutta levätkää nyt...
Arvosana on 10-,miinus tulee pienistä ääninäyttely virheistä,mutta kyllä ääninäyttely oli ihan hyvää.
HOViNET on tehnyt suuren mestariteon legohistoriaan!

Niin täytyy sanoa:"On se nyt s''tana jos tämä ei saa kovin montaa näyttökertaa YouTubessa,ja jotkut jenkkikersojan karseat videot saavat yli puoli-miljoonaa niin on se nyt hieman ärsyttävää",Ozto
:: Lainaa ::
Aihe: Re: KastleVania 4: Vanian Legenda (2012) [146min leffa] - 09/01/2013 20:10
Siinä se sitten oli. Kastlevania 4. Mitä tästä nyt voisi muuta sanoa kuin mahtavan leffan on Hovinet saanut aikaan?
No yritetään:

Ääninäyttely 9+/10, koska kaikki eivät puhuneet selvästi, mutta Lonksu ja Sarvijaakot olivat ainankin hyviä.
Animaatio: 10/10, ei mitään töksähtelyjä.
Lavasteet: 9/10, mainiot lavasteet siitä huolimatta. Varsinkin majatalo, Trakulan linna ja Kastlevilla olivat mahtavia.

Sitten siitä elokuvan toteutuksesta/ulkonäöstä/jne...
Loppu jäi vähän avoimeksi (Goffheat, sinä mokasit... taas.) Ei ollut silleen tyypillinen.
Liekit olis kaikki voinut olla legoja, nuo editoitut näyttivät huonoilta jos katsoi niiden juuria. Pikkuisen hämäsi, kun sekä kertoja että Justus puhuivat samalla äänellä.

No, se siitä.

_____________
Ottakaa se huumorilla!
Flickr-tilini
avatar

JK

Admin, Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: KastleVania 4: Vanian Legenda (2012) [146min leffa] - 09/01/2013 20:48
Heh, taitaa mennä äänet sekaisin kivasti muiden kuin meidän tekijöiden korvissa.
Justuksen ja kertojan äänenä on eri henkilöt. Kannattaa katsoa myös ne lopputekstit. Palikkatakomon yhteisökin saa siellä kiitoksensa.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


avatar

JK

Admin, Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: KastleVania 4: Vanian Legenda (2012) [146min leffa] - 12/01/2013 21:05
Vania on nyt sitten myös vapaassa levityksessä YouTubessa: http://youtu.be/BcOHWQBXujw

Jos sinulla on oma YouTube kanava, ja haluat tukea Vanian leviämistä, niin käypä täällä. Sieltä löytyy video ja ohjeet, joiden mukaan voit tehdä omalle sivullesi videon, joka paitsi kerää katsojia sinulle, myös ohjaa katsojat hovinetin videota katsomaan.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


:: Lainaa ::
Aihe: Re: KastleVania 4: Vanian Legenda (2012) [146min leffa] - 13/01/2013 09:46
Hauaisin kysästä muutamaa asiaa...
Ääninäyttelin Tero Mylleriä ja Late Ponttua,Teron repliikit huomasin,mutta en Laten repliikkejä.
En tiedä olenko tyhmä vai en,mutta jos joku ystävällisesti kertoisi kohdan missä Laten repliikit tulevat,vai onko niitä ollenkaan koko elokuvassa.

____________________________________________________

HaIproductions - [www.youtube.com]

Animaatioita vuodesta-2011.
avatar

JK

Admin, Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: KastleVania 4: Vanian Legenda (2012) [146min leffa] - 13/01/2013 12:40
Late puhuu siellä majatalossa. Kuuntele tarkasti ja kuulet ne perunasato viittauksetkin ja paskovan kaakin oluen kehumiset.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


:: Lainaa ::
Aihe: Re: KastleVania 4: Vanian Legenda (2012) [146min leffa] - 13/01/2013 16:25
Suuret onnittelut valmiista elokuvastanne! Tykkäsin elokuvasta, koska se oli jännittävä ja hauska. Goffheat oli ehdottomasti lempi-hahmoni.

-Yoxi
[www.youtube.com]

Quzim

:: Lainaa ::
Aihe: Re: KastleVania 4: Vanian Legenda (2012) [146min leffa] - 15/01/2013 18:16
Seitsemän vuoden vartomisen jälkeen pääsin minäkin vihdoin Vaniaa töllöttämään. Ennakko-odotuksia ei varsinaisesti ollut: jatkuvat varoittelut siitä, kuinka projektin pituus on vaikuttanut laatuun, saivat ehkä jopa hieman varautuneeksi. Onnekseni yllätykset tämän pätkän suhteen olivat hyvin pitkälti positiivisia.

Liikkeelle voisi lähteä vaikka juonesta. Täällä foorumeillakin useaan otteeseen hieman tylsäksi parjattu alku ei itseäni niinkään haitannut: hahmot tulivat mukaan luonnollisesti, pidemmän kaavan mukaan, eikä yksikään tuntunut pakotetulta. Kääntöpuolena tässä oli imperialisti-sivujuoni – vaikka itse linnan valtaamisesta ja muista tähän liittyvistä kohtauksista pidinkin, voi jälkikäteen kysyä, oliko kyseinen sivujuoni niin tärkeä itse päätarinan kannalta. Toisaalta voidaan katsoa, että imperialistit toivat juoneen juuri sellaisia käänteitä, joilla sekin saatiin erottumaan ratkaisevasti esimerkiksi KastleVania 2:sta.

Loppupuolesta juonta ei pahaa sanottavaa juuri ole. Hahmojen hajauttaminen saatiin toimimaan hyvin: koko porukan liikuttaminen samassa ryhmässä olisi ollut epäkäytännöllistä ja jopa tyhmän näköistä. Itselle iski erityisesti kohtaukset KastleVillassa ja Louhilaaksossa (molemmissa hieno tunnelma!) sekä Yoshisadan ja Mortyrian kaksintaisto. Lopputaistelu oli hyvin toteutettu, eikä myöskään tuntunut liiaksi venytetyltä, vaan oli tarpeeksi monimuotoinen, jotta pituus ei alkanut tylsistyttämään. Ehdottomat bonukset rinnakkaismaailmassa vastaan tulleesta Louhilaakson upseerista, joka jostain syystä sai ainakin allekirjoittaneen repeämään täysin. Myös loppu jätti taktisesti paitsi uudenlaisen asetelman koko maailmaan, myös sankarin kohtalon sopivan avoimeksi.

Seuraavaksi äänimaailmaan. Ääninäyttelystäkin on täällä jo useaan kertaan sanottu, mutta vielä kerta kiellon päälle: on kurjaa, että kaikilla ääninäyttelijöillä ei ole parasta mahdollista hardwarea käytössään, mutta tosiasia on myös, että huonosti äänitetyt pätkät pilaavat myös tunnelmaa aikamoisen tehokkaasti. Tämä oli nähdäkseni koko elokuvan pahin ongelma. Samaten – vaikka kaikilta ääninäyttelijöiltä ei voikaan samanlaista taitotasoa tai omistautumiskykyä odottaa – myös joidenkin näyttelijöiden suoritukset jättivät hieman toivomisen varaa. Toisaalta myös huikeita suorituksia kuultiin: erityisesti Justuksen jatkuvasti lakoninen (ja hyvälaatuinen!) ääni aiheutti hilpeyttä jo itsessään, mutta myös muiden muassa KastleVillan lammasfarmarin, Lonksun ja veljeskunnan ääninäyttelijöiden suoritukset ansaitsevat aplodit. Musiikki oli mallia ihan OK – välillä meni hieman liian retroksi, välillä sopi kuin nyrkki silmään. Jälkimmäisestä esimerkkinä Louhilaakson sisäänkäynnillä soiva musiikki (TES-musiikkien kanssa ei yleensä muutenkaan voi epäonnistua).

Lavastuksessa näkyi ehkä parhaiten vuosien varrella tapahtunut muutos parempaan, mutta pääsääntöisesti kaikki lavasteet sijoittuivat sinne jonnekin hyvän ja upean välimaastoon. Erityismaininnan ansaitsee Fisgarsin paja ja ympäröivä metsä, Louhilaakson lavasteet sokereineen sekä tietenkin Trakulan linnan ulkopuoli.

Erikoistehosteet ansaitsevat myös erikoismaininnan: kaikki niistä oli pääsääntöisesti hienosti toteutettu. Sivuhuomiona voisi tosin mainita, että välillä niiden määrästä tuli ”oikeiden” elokuvien saralta mieleen uuden trilogian Star Warsit, joissa CGI:llä on korvattu niin paljon oikeaa ympäristöä ja trikkejä että melkein pahaa tekee. Kannattaa muistaa, että hienoimmatkin erikoistehosteet ovat lähinnä mausteita sille, mitä oikeastaan halutaan katsoa: laadukasta stop-motion –animointia. Sitäkin tässä elokuvassa oli toki tarjolla vähintäänkin riittävästi, ja tästä hatunnosto Maxille: sokerissa vaeltavien ukkojen tai pikkutarkkojen taistelukohtausten animoiminen on varmasti hermojaraastavaa hommaa!

Kaiken kaikkiaan Vanian legenda oli ehdottomasti odottelemisen arvoinen elokuvaelämys. Vaikken DVD:tä itselleni tilannutkaan, katsoin asialliseksi tukea näin hienoa tekelettä pienellä lahjoituksella. HOViNET Team on ansainnut nyt levähdystauon, pitkänkin, mutta toivottavasti pääsemme nauttimaan tuotoksistanne myös vastaisuudessa!
avatar

Maxi

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: KastleVania 4: Vanian Legenda (2012) [146min leffa] - 15/01/2013 21:42
Lainaus
Quzim
ja tästä hatunnosto Maxille: sokerissa vaeltavien ukkojen tai pikkutarkkojen taistelukohtausten animoiminen on varmasti hermojaraastavaa hommaa!

Kiitos. Itse asiassa taistelukohtaukset, joissa kuvakulmaa vaihdettiin usein, olivat sitä viihdyttävintä animaatiota, jota Vaniassa tein. Hermojaraastavimpia otoksia olivat kohtaukset, joissa hahmot vain kävelivät, koska se on teknisesti vain toistoa. Tästä esimerkkinä parin sekunnin otos Trakulan linnan sisäpihalla, jossa zombien kävelyttämiseen vierähti muistaakseni kaksi tuntia.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: KastleVania 4: Vanian Legenda (2012) [146min leffa] - 16/01/2013 14:39
Elokuva alkaa...
Ensin tajuan, että Lonksuhan se siinä ruoka etsimässä. Pitää sanoa, että säälin jokaista kohtausta Lonksussa! ;D.Alku mielestäni on ihan mukava, eikä tylsä, koska lavasteet ovat niin hienoja. Tässä nyt on hyvät elokuvan kuvaukset annettu, ja yhdyn niihin kaikkiin, itselleni mykistävä kohta oli illuusio maailmsta, varsinkin miten niin tyynesti Trakula... Tai siis Justus, tai sanotaan nyt Trakula antaa nähdä pappansa kuoleman. Justs mieletäni tajuaa tempun liian nopeasti, ja olisin halunnut enemmän nähdä Justuksen olla tyhjyydessä, ilma että kukaan näkee tai kuulee.

Muuten aivan mahtava elokuva ja pakko katoa udestn, mutta pikkuveljen kanssa.

_____________________________________________________
Let's go LEGO's

[www.youtube.com]
:: Lainaa ::
Aihe: Re: KastleVania 4: Vanian Legenda (2012) [146min leffa] - 16/01/2013 15:17
Lopputekstien mukaan se ei ollut Lonksu, mutta en kyllä tiedä. Hieno elokuva oli ja teen varmaan pitemmän arvotelun myöhemmin. :)

--------

November Films:
[www.youtube.com]
avatar

JK

Admin, Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: KastleVania 4: Vanian Legenda (2012) [146min leffa] - 16/01/2013 15:45
Harmaa kerjäläinen ja Lonksu on eritelty eri hahmoiksi, kuten Smeagol ja Klonkkukin :)
Kerjäläinen menettää alussa jalkansa ja myöhemmin aidoilla jalopuujaloilla juoksee hahmo nimeltä Lonksu... Lonksun rooli oli varhaisemmassa käsikirjoituksessa suurempi ja sen piti olla ratkaisevassa roolissa lopussa Trakulan tuhoamisessa, mutta koska juoni muuttui, niin Lonksu päätyi murskattavaksi jo taistelun alussa.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


:: Lainaa ::
Aihe: Re: KastleVania 4: Vanian Legenda (2012) [146min leffa] - 16/01/2013 17:35
Tässä arvosteluni:

Ääninäyttely:
4/5
Mielestäni äänet olivat onnistuneet, erityisesti tykkäsin Lonksun äänestä.
Kuvaus:
4/5
Kuvaus oli onnistunut hyvin, mutta joissain kohtauksissa lavasteista heijastui erilaisia taustoja kuvien välillä (En voi väittää, että minulla ei tulisi niitä.)
Lavasteet:
5/5
Lavasteet olivat mielestäni KastleVaniassa parhaiten onnistuneet, varsinkin siksi, että lavasteita oli elokuvassa paljon.
Juoni:
4/5
Juoni oli hyvä, mutta joskus ajatus katkesi. (Johtuisikohan se siitä, että olin väsynyt?)
Editointi:
5/5
Editoinnissa oli käytetty paljon kikkoja, jotenkin vain lavasteet kuitenkin olivat parempia. Editointi oli erittäin onnistunut, Legohatunnosto JK:lle!
Elokuvana:
4/5
Elokuvana aika hyvä, Finnkinolle vaan! *virnistää*
Yhteispisteet:
26/30 Palikkahymyjä en ala 56:tta kappaletta tekemään!*virnistää*


Viestiä on moderoitu: Hymynaamoja oli viestissä hieman liikaa, aika häiritsevän näköistä, parempi että numeroina ovat arviosi.

____________________________________________________
11.v Animaatioiden ja teosten tekijä
[www.youtube.com]
- BigBrickMuokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 17/01/2013 17:15.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: KastleVania 4: Vanian Legenda (2012) [146min leffa] - 20/01/2013 14:26
Tässä lyhyt arvostelu:

Hyvää: nähty tosi paljon vaivaa, suuret rakennelmat ja lavasteet ja paljon aikaa käytetty, erikoistehosteet laadukkaat, kartta välissä hauska. Runsas palikkavalikoiman käyttö teki mielenkiintoiseksi. Koko ajan tuli mietittyä, monenko vuoden työ pelkkien palikoiden haalinnassa onkaan ollut itse työstä puhumattakaan. Itseltä ei moinen kyllä onnistuisi.

Huonoa: eläinten tappokohtaukset mm. kanantappo oli mielestämme syvältä, samoin käsien pyörittely olisi voinut jäädä vähemmälle. Äänet aika monotoniset, musaa lisää. Puumaailmaan olisi istunut muutama vanhan ajan hilepuu. Ilman tuota lintusilpomista olisin antanut arvosanaksi 8,5.

Kouluarvosanat: 6,5 (isäntä 47 v.), 7 (poika 9v.) ja 7 (minä 47 v.). Pikkuneiti 6 v. jaksoi katsoa vain viisi minuuttia ja jätti siksi arvostelun väliin, kun duploprinsessat kiinnostivat enemmän.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: KastleVania 4: Vanian Legenda (2012) [146min leffa] - 20/01/2013 16:32
Lainaus
Kieku
Huonoa: eläinten tappokohtaukset mm. kanantappo oli mielestämme syvältä, samoin käsien pyörittely olisi voinut jäädä vähemmälle. Äänet aika monotoniset, musaa lisää. Puumaailmaan olisi istunut muutama vanhan ajan hilepuu. Ilman tuota lintusilpomista olisin antanut arvosanaksi 8,5.

Etsi ketjusta kasvissyöjä *pepsodent-hymy* Mikä siinä kanan silpomisessa järkytti? Realistisesti näytettiin vain, miten ennen (ja nykyään) ruokaa tehtiin. Ei niitä pihvejä puissa kasva ja jollain olisi kaiketi tarkoitus pysyä hengissäkin *virnistää*

_______________________________________________
Yliherra Moton kanava. Uusi CV coveri julkastu ja lisää tulossa
:: Lainaa ::
Aihe: Re: KastleVania 4: Vanian Legenda (2012) [146min leffa] - 20/01/2013 19:36
Tuli vaan mieleen, takakannessa lukee ''ensimmäinen täyspitkä lego-elokuva''. Eikös tätä ennen ollut nuo Tapporalli 2020 ja Tapporalli 2066. Kummatkin tunnin kestäviä.


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään