YMPÄRI YMPÄRI YMPÄRI
Kirjoittaja Eero 
Kirjoittaja
Viesti
avatar

Eero

Puheenjohtaja Hallituksen jäsen Moderaattori

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: YMPÄRI YMPÄRI YMPÄRI - 14/04/2021 15:27
[www.youtube.com]

YMPÄRI YMPÄRI YMPÄRI on Vuhvelituotannon spektaakkelimainen animaatiojulkaisu, jonka oli tarkoitus olla. Videoteoksen preesensiä ei päässyt estämään kansainvälinen pandemia, ei maan suurimpien yliopistokaupunkien välinen etäisyys.

Animaatio oli hyvin spontaani prosessi. Olin rakentanut tanssijahahmon New Elementary -sivuston artikkelia varten viime kesänä. Sitä valokuvaillessani huomasin rakentaneeni lähes vanhingossa harvinaisen hyvin tasapainotetun hahmon. Yleensä kuvaussessioissa saa tuskailla ties minkälaisten tippuvien käsien ja löysien lonkkien kanssa, mutta tässä hahmossa dynaamisuus oli just eikä melkein! Niinpä ajauduin tekemään animaatiotestejä loppukesän etäluentojen välissä. Animointi on tehty Vuhvelituotannon Tampereen jaoston (1 h) voimin, paras tekniikka oli laittaa kamera naksuttamaan aikalapsea 10 sekunnin välein ja jälkikäteen poistaa kuvat, jossa näkyi minun käteni tai joku muu ruumiinosa. Kuvat on otettu puutarhassa, niin kuin teoskuvani muutenkin, ja valaistuksen vaihtelut loivat niihin oman ilmapiirinsä. Tähän kontrastiin hallituissa studio-olosuhteissa kuvattuun materiaaliin kuuluu myös ali- tai ylivalottuneet kuvat ja satunnaiset manuaalitarkennuksen selittämättömän hyppäykset. Liikkeitä helpottamaan tein hahmolle vielä varpaillaan seisovat tossuvariantit.

Kokemuksen kruunaa kevään sessioissa Helsingin jaoston (1 h) lisäämä äänitaide ja pikantti efektointi.

Oheessa vielä elokuvan juliste, jota voi halutessaan liimata esimerkiksi sähkökaappeihin ja vaalimainoksiin:----------------------------------------
Cyclopics Bricks -blogini - Flickr - Myyrä ~ LEGO Ideas[]
avatar

JK

Admin, Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: YMPÄRI YMPÄRI YMPÄRI - 14/04/2021 19:24
Kaunista, mutta olisin jättänyt "pikselöintikuvahäiriöefektit" pois, mustavalkean ja värillisen vuorottelu oli toimivaa. Jännä nähdä miten hyvin tuo patsas tosiaan sopi liikkeisiinsä ja näytti jopa tukevalta...

(Lingean sen sijaan taas kerran kaatui ja sen jalka katkesi eli vääntyi polvesta :D kun taaperomme hieman tönäisi vitriinikaapin reunaa)Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


avatar

Luuranko

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: YMPÄRI YMPÄRI YMPÄRI - 15/04/2021 16:23
Omalta osaltani saattaisin lyhyesti todeta, että animaation luova prosessi oli mielenkiintoinen ja aiemmista Vuhvelituotannon projekteista poikkeava, koska se jakautui niin vahvasti Eeron jo havainnollistamiin kahteen erilliseen osioon. Yleensä tekemisissämme on ollut vahva ja yhteinen punainen lanka, jonka mukaan ne on sitten toteutettu alusta loppuun, mutta tällä kertaa istahdin leikkauspöydän ääreen käymättä keskusteluja siitä, millainen lopputuloksen tulisi olla. Mainittakoon myös, että valtaosa animaation äänistä on luotu Casion vanhaa laskimen ja kosketinsoittimen välimuotoa käyttäen.

-Pluurankeli

No, oikea elämä on vielä sairaampaa.

Brickshelf
VuhvelituotantoVain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään