Kokemuksia Bricklink kaupoista
Kirjoittaja TheQ 
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 05/10/2018 18:56
Avasin äsken tilaukseni Lapasen Palikalta. En ole aivan varma, olenko tilannut sieltä ennen, mutta tämä tilaus oli valitettavasti pettymys. Tilasin käytettyä tavaraa, ja otin tilausta arvioidessani tämän huomioon. Olen kuitenkin sitä mieltä että tavara voi olla joskus niin huonokuntoista, ettei sitä pitäisi myydä. Jotkin palikat olivat kuluneet reunoistaan pyöreiksi ajan hampaan ansiosta, toisissa oli hampaanjälkiä ja painaumia. Onneksi yksikään ei ollut varsinaisesti rikki.

Pahin paljastus oli kuitenkin se, että yksi levy oli Cobi-osa. En tiedä, millainen henkilö tai henkilöitä Lapasen Palikkaa pyörittävät, mutta toivoisin, että he eivät myisi sellaista, mikä on tullut jo käyttöikänsä päähän. Kaipaisin myös tarkempaa silmää tavaran suhteen ylipäänsä.

~BK~"Ei sinun tarvitse kaikkea saada. Mihin ihmeeseen saisit sen mahtumaan?"
avatar

TheQ

Foorumin admin, tiedottaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 05/10/2018 20:32
Pistä Bricklinkin kautta viestiä kauppiaalle, ainakin Cobi-osa pitäisi kyllä saada vaihettua. Itse olen tilannut puoli tusinaa kertaa Lapasen Palikalta eikä ole ollut moittimista. Mutta sattuuhan niitä ikäviäkin yllätyksiä silloin tällöin.

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 06/10/2018 15:51
Lapasen Palikasta on tullut varmaan viisi kertaa tilattua ja aina on tullut tilauksen mukaisesti tavarat. Tuo Cobi palikka on kyllä aika ikävä yllätys. Mutta noiden palikoiden osalta asia on varmasti sovittavissa kyseisen kauppiaan kanssa. Muutenkin on ollut varmaan hyvä tuuri Bricklink kauppiaiden kanssa, kun noin 70:stä kaupasta ei ole ollut mitään ongelmia kertaakaan - muistaakseni.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 22/11/2018 11:06
Olen tilannut Lapaselta ja ihan on kaikki onnistunut niinkuin pitää. Virheitä on sattunut useammin muille Bricklink kaupoille, nyttenkin tilasin kaksi samanlaista ukkelia ja sain yhden. Kyseessä oli kauppa jonka pitäjä oli ollut sairaana useamman viikon, joten ymmärrän että se pieni x2 on jäänyt huomaamatta siellä.

Yleensä kauppiaat ovat halukkaita korjaamaan virheensä. Käytettyjä ostaessa on aina vaara, että tuote on enempi tai vähempi pilalla, mutta yleensä käytetyt osat ovat ihan ok, ellei siellä pienellä lue jotain (cracked, discolored tms.) .
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 27/01/2019 10:27
The Brick Market (Ranska):

Tilauksen noteeraamisessa meni jonkin aikaa, mutta se johtui vuodenvaihteesta. Myyjä oli kaikin puolin ystävällinen ja kohtelias. Olin tilannut arvokkaan "100% complete" setin, jonka mainittiin olevan huippukunnossa. Saatuani setin käsiini olin suurimpaan osaan tavarasta tyytyväinen: lähestulkoon kaikki oli tosiaan huippukunnossa (palikat kiiltäviä), ei hampaanjälkiä/naarmuja tms. Siitä huolimatta kaikki ei kuitenkaan ollut mukana - osia jäi puuttumaan muutamia (ei onneksi kovin harvinaisia) ja yksi valkoinen lippu oli hirvittävän kellastunut (toinen samanlainen ei ollut). Puutteet voin hyvällä syyllä ymmärtää, sillä myyjä oli käyttänyt tarkistamiseen Bricksetin osalistausta joka on usein puutteellinen. Bricklinkin avulla tarkistaessani mitään ohjeen mukaista ei jäänyt huomaamatta.

Aion ottaa kauppiaaseen vielä yhteyttä tämän takia, mutta yhteenvetona The Brick Market on ihan asiallinen kauppa. Kannattaa tosin pitää mielessä, että puutteita voi olla, vaikka toisin on mainittu. Onhan tämä toki liian yleistä BL:ssäkin.

~BK~"Ei sinun tarvitse kaikkea saada. Mihin ihmeeseen saisit sen mahtumaan?"Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 27/01/2019 10:31.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 15/05/2020 18:35
Herätelläänpä tätäkin ketjua...

Viimeisin tilaukseni oli suomalaiseen Nordic Brix -kauppaan. Pääsyy tämän kaupan valintaan oli suuri valikoima Zamor-kuulia, joita olen halunnut kerätä enemmän jo jonkin aikaa. Kuulia ostin yhteensä 65 kappaletta eri väreissä, mutta tilaukseen kuului myös iso kasa slope-osia ja peruspalikkaa.
Tilaus tuli nopeasti hyvin pakattuna, ja vaikka kaikki osat olikin merkitty "käytetyiksi", olivat ne pääosin oikein hyvässä kunnossa. Harmillisinta oli n. 30 palikan puuttuminen sekä se, että kaksi kuulaa eivät olleetkaan aitoja LEGO-osia. Voin kuitenkin hyvillä mielin suositella kauppaa.

~BK~"Ei sinun tarvitse kaikkea saada. Mihin ihmeeseen saisit sen mahtumaan?"
avatar

JK

Admin, Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 15/05/2020 19:14


Tässäpä tämän vuoden saaliit tähän mennessä. Nopealla vilkaisulla näkee että Tsekissä on minun suosikkikauppani Brickmania - Czech
Koronavirus on tänä keväänä hidastanut pakettien saapumista ja kun osia odottelee niin odottavan aika on pitkä ja ehtii tekemään jo taas uusia tilauksia jonoon. Toimitusajat siis ehkä 1-2vko pidempiä kuin normaalisti olleet.
Kaikki myyjät ovat olleet asiallisia, joten listani jokaista kauppaa voin suositella. Osalta sai jopa yllätyksenä karkkipussin kylkiäisenä.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


anttitu

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 17/05/2020 14:43
Lainaus
JK


Tässäpä tämän vuoden saaliit tähän mennessä. Nopealla vilkaisulla näkee että Tsekissä on minun suosikkikauppani Brickmania - Czech
Koronavirus on tänä keväänä hidastanut pakettien saapumista ja kun osia odottelee niin odottavan aika on pitkä ja ehtii tekemään jo taas uusia tilauksia jonoon. Toimitusajat siis ehkä 1-2vko pidempiä kuin normaalisti olleet.
Kaikki myyjät ovat olleet asiallisia, joten listani jokaista kauppaa voin suositella. Osalta sai jopa yllätyksenä karkkipussin kylkiäisenä.

BrickMania ja MagicMagnus ovat kyllä parhaimpia kauppoja. Tuo karkkipussi on melko useassa tilauksessa mukana jotka tulevat tuolta suunnalta.

anttitu

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 18/05/2020 20:13
Pitää vielä kehua Brick In Bins -kauppaa joka sijaitsee aika likellä Seinäjokea tässä Pohjanmaalla. On kyllä monta kertaa saanut kaikenlaista peruskamaa kuten slopeja yms. satamäärin ja kohtalaisen lyhyellä varoitusajalla.

Vaxi81

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 19/06/2020 14:22
Ensimmäinen ei-niin-positiivinen kokemus Bricklink-kauppiaasta. Tein tilauksen ja maksoin samantien pois. Parin päivän kuluttua tulee viesti, että yksi 2x5x6 paneeli puuttuu, haluanko rahan palautuksena tai jotain muuta tilalle. Kysyin jos sopii tehdä toisenkin tilauksen, yhdistää aiempaan ja puuttuva kompensoidaan hinnassa. Sopii hyvin oli vastaus. Aikaa kului kunnes alkuviikosta oli paketti postissa. Aikani palikoita laskeskeltuani paketista puuttui 13 palikkaa (kolmea erilaista, kaikki k.o. palikat puuttui). Laitoin sähköpostilla myyjälle viestiä. Vastauksena vain ja ainoastaan ilmoitus rahojen palautuksesta (puuttuvien palikoiden arvo). Laitoin Bricklinkissä neutraalin palautteen, "Palikoita puuttui useita, ok vastaus palautteeseen." Tänään alkoi vinkuminen sähköpostitse. Miksi neutraali, miksi sitä, miksi tätä? Selitin, että kun palikoita puuttuu niinkin paljon eikä ennakkoon mitään ilmoitusta sekä nihkeä suhtautuminen palautteeseen. Nyt oli laittanut minulle neutraalin palautteen koska "epäreilu palaute ja kohtelu".

Aiemmin vastaavissa tilanteissa toiset kauppiaat ovat etsineet puuttuvat palikat ja lähettäneet ne perään ilman ylimääräisiä kustannuksia ostajalle. Nyt ei viitsitä vastata asiallisesti palautteeseen. Itselle jäi kaivelemaan kysymys, että oliko palikoita alkujaankaan edes varastossa tai oliko tarkoituskaan lähettää niitä ja laskea sen varaan ettei tilaaja huomaa?

Bricklink-myyjänä R.E.D.M.A.N. Tsekeistä.
avatar

Acticis

Hallituksen jäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 20/06/2020 09:22
Kyllä noita puuttuvia palikoita tulee aina silloin tällöin, isot varastot myyjiltä eli ei liene mahdotonta että joskus inventaario ei vastaa todellisuutta. Myyjä ehdotti sinulle rahojen palautusta puuttuvista tuotteista, mikä on mielestäni täysin hyvä menettely. Jos myyjällä ei noita 13 palikkaa kerta ollut, niin mistäs myyjä ne sitten etsii ja lähettelee sinulle.

Oma lukunsa on toki sitten nuo "kostopalautteet".

- Oskari

"We're livin' strange days..."

FLICK'R
Kuulun ANKP:een!

Vaxi81

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 20/06/2020 16:37
Eihän ongelmaa olisi ollut jos puutteista olisi kertonut ennen lähettämistä (kuten yhden palikan osalta teki). Ymmärrän täysin sen, että välillä saldot ei täsmää tai jotain vain ei yksinkertaisesti löydy mistään. Rehellisesti kun ennen lähettämistä kertoo asiasta niin saattaa monelta harmilta välttyä. Ja nyt tilauksesta puuttui kolme kokonaista lottia.

Jos palikoiden puuttumisen olisi tiennyt ennen lähettämistä, olisin ne voinut heti tilata jostain muualta. Ei olisi tarvinnut kolmea viikkoa odotella pakettia kotiin ja sitten vasta tehdä tilaus jonnekkin muualle.
avatar

JK

Admin, Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 20/06/2020 20:27
ZOLCIASZEKPLUS myyjän kanssa mielenkiintoinen kokemus.
Heti tilauksen postitettuaan tuli viesti, että tarkasta tilaus, hän ei tiedä mitä on postittanut???

Kun se koronasta johtuen 3vko viiveellä saapui, niin noin 470 palikkaa puuttui. Tästä palautteen heti laitoin sähköpostiin ja nyt ylihuomenna (taas 3vko viive) olisi saapumassa se lähetys. Toivotaan parasta.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään