Kokemuksia Bricklink kaupoista
Kirjoittaja TheQ 

Jvvv

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 30/03/2010 22:34
Ei kannata helpolla hermostua. Kokemukseni mukaan ainakin EU-siirroissa voi helposti mennä useita päiviä, lisäksi myyjäkään ei ehkä vahtaa joka hetki pankkitiliään. Tottakai jotkut myyjät varmasti toimivat ripeästikin, mutta itse ainaki tiedustelisin asiaa vasta yli viikon jälkeen.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 31/03/2010 07:00
Sivulla "Orders/My Orders Placed" on omien tilauksien tiedot ja status. Siellä on myös täppä "Paid". Se kannattaisi ehkä täpätä niin myyjä tietää seurata pankkitiliään.

---
Itse käytän PayPallia. Silloin myyjä saa automaattisesti mailin heti, kun maksu on suoritettu. Olen tehnyt noin 10 ostoa BrickLinkistä ja kaikki on sujunut mallikaasti. Koko toimitukseen menee yleensä noin 2 vkoa (tilauksesta osien saapumiseen), mutta koska kyseessä on yksityishenkilöt omine menoineen kuukauden toiomitusaika ei liene vielä mitenkään huolestuttava.
avatar

Acticis

Hallituksen jäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 31/03/2010 13:30
Aha okei erityis kiitos Chilille.

- Oskari

"We're livin' strange days..."

FLICK'R
Kuulun ANKP:een!
avatar

Acticis

Hallituksen jäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 07/04/2010 13:39
Sori tuplasta mutta asiaan.
Tänään kilahti postiin ManGiolta tilaamat osat erittäin hyvässä kunnossa. Vain yksi kaari osa ja valkoinen 1x4 osa jäi puuttumaan. Paketissa oli myös niiden tilalla rasia karkkia.(:D

Q-edit: Viestin kirjoitusasua parannettu. Pisteet ja pilkut ovat ystäviä, ei ne pure jos niitä käyttää.

- Oskari

"We're livin' strange days..."

FLICK'R
Kuulun ANKP:een!Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 07/04/2010 13:42.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 14/05/2010 17:35
Löysin Bricklinkistä kaupan saksalaisen kaupan ACME-Industries -SALE!!!-. Ajattelin ensin kun siellä on myynnissä miljoona kohdetta, että se on halpa kauppa, mutta ihan SAIRAAN KALLIS. Ainakin LEGO 2064 Air Ambulance Plane maksoi 61€. Sama tuote maksoi lentokentällä 20€. Joten en ainakaan osta sieltä jos ostan jotain.
avatar

TheQ

Foorumin admin, tiedottaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 14/05/2010 17:41
Useimmiten BL kaupoista kannattaa ostaa palikoita, ei settejä. Setit on herkästi ylihintaisia mutta osat tuppaavat olemaan suhteellisen järkevissä hinnoissa.

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.
avatar

JK

Admin, Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 03/02/2011 18:30
Olen tilannut n. 85 tilausta BL:stä ja nyt tuli ensimmäisen kerran ongelmia.


Varoittava esimerkki:

http://www.bricklink.com/store.asp?p=Stefan69

Tein 100€ tilauksen mielestäni halpoja peruspalikoita. Myönnän, että en lukenut kaupan sääntöjä tarkasti, joten kun invoice tuli, niin postitus oli 30€ ja lisäksi oli "lisämaksua" 30€!!!

Kävin pari päivää sähköpostin vaihtoa myyjän kanssa kunnes sain kaupan säännöistä kopion ja selityksen mistä tuo 30€ lisämaksu tuli. Hammasta purren maksoin tilauksen, koska kyseessä oli Expo-teokseeni tulevia palikoita, joilla on jo kiire, kun ne pitäisi 2 vko sisällä saada sieltä.


Eli kaveri laskutti lisää siitä, että ostin liian halpoja palikoita JA että maksoin paypalilla...

Lisäsin tämän kaupan mustalle listalleni, enkä enää koskaan tilaa sieltä mitään ja kehoitan teitä muitakin varomaan tätä Stefanin kauppaa!

# PayPal policy: For all PayPal payments I add to the grand total:
- payments in Euro: + 5 %

# Every order into a country that is valid for the VAT reduction (19%) will be
shipped insured plus a customs declaration is needed. This costs 7.99€.

# Lot Maximum:
Your order should have an average lot value of at least €2.50 . You get the number
by dividing your order total through the number of positions you have. (100 black 1
x 1 bricks are just one lot)
Otherwise you still place the order freely!
A small fee of €0.79 per surplus lot is added. E.g. you have an order with an
order total of €70 and 28 lots: NO FEE. E.g. you have an order with an order total
of 30€ and 20 lots: €6.32 will be added. Thank you very much for your
appreciation
Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 03/02/2011 19:37
Tässä muutama viikko sitten kysäisin tuolta myyjältä toimituskuluja jos sieltä jonkun ison setin ostaisi, ja reply tuli kyllä kiitettävän nopeaa, ilmoitti kuluiksi 30e 30 kiloon asti.

Tuo lisämaksuilla laitettu minimiarvo per palikkaerä on sinällään ostajan näkökulmasta sieltä ja syvältä ja ehkä riittävä syy välttää kyseisenlaisia kauppoja, mutta en nyt mitenkään petollisena tai kusetuksena hommaa pidä, kun asia kuitenkin suoraan toimitusehdoissa kerrotaan. Mielestäni parempi noin, kuin että ehdot lukemallakaan ei ota ennalta selvää mitä lopullisiksi käsittely/toimituskuluiksi muodostuu.

Eihän tuo tosiaan sovellu pelkkien irto-osien poimimiseen, mutta isomman könttäoston kanssa voisi ollakin ihan ok kauppa (olettaen siis että pahat kokemuksesi rajoittuivat toimituskuluihin). Tai esim joku setti ja siihen irto-osia kaveriksi, niin average per kasa jäisi silti yli lisämaksurajojen.

MB

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 03/02/2011 20:14
Mä oon ostanut stefan69:ltä kaks kertaa (pari vuotta sitten), ihan positiivisia kokemuksia, mutta tuo lot limit on todella syvältä ja sitä käyttävät kaupat pitäisi välttää ihan vaan periaatteesta...
5% ostohinnasta paypalin käytön takia on myös ihan törkeää..

Huomattavasti parempi saksalaiskauppa on wichtel10000, kaveri kirjoittaa huonoa englantia ja silti on kova keskustelemaan :) Siltä löytyy välillä harvinaisia osia (jotain suhteita legolle), kuten valkoisia Tile 8 x 16, joita ei edes ole koskaan julkaistu missään sarjassa. Kertoi pitkät pätkät miten oli ne saanut ja että kaikki liikkeellä olevat valkoiset ovat sen kautta ostettu.

Outoja postituskuluja oli kaupassa Stonies Bricks. Meinasi ottaa 40$ postitusmaksuja yhdestä 40$ hintaisesta sarjasta (vaikka tiedot kaupan sivulla puhuivat toista) vain sen takia ettei ollut löytänyt sopivaa laatikkoa! Tarpeeksi kun rutkutin, laatikko löytyi ja posti tippui 18$...

Heitetään tähän päätteeksi yksi erinomainen kauppa: Case Brick - jo viisi tilausta sieltä, vaikken koskaan automaattisesti suosi jotain tiettyä kauppaa, jotenkin sieltä vaan sopiva määrä juuri sitä mitä olen etsimässä. Myös nopea ja hyvin pakatut kamat.
avatar

JK

Admin, Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 03/02/2011 20:16
Juu, tuo wichtel10000 on mainio, kolme tilausta olen sieltä tehnyt. Muut mainitsemasi menevät kokeiluun jatkossa.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


Mikkole

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 11/02/2011 20:49
Olen avannut kaupan bricklinkiin jokin aika sitten. Osia ja sarjoja tulee myyntiin lähitulevaisuudessa paljon ja vähän harvinaisempaa settiäkin on tulossa. Osia lisäilen pikkuhiljaa ja niitä tulee olemaan kymmeniä tuhansia, kunhan vaan ehdin niitä sinne näpytellä, eli kannatta seurailla kauppaa aina silloin tällöin. 2-3 viikon päästä luultavasti tulee isompi setti sarjoja myyntiin, katotaan nyt miten ehtii tarkastaa sarjat ettei puutteiden varalta.

[www.bricklink.com]

Mitään lisäkuluja en ota postituksesta ja postikulut aina postin hinnaston mukaan. Eikä muutenkaan ole mitään piilokuluja. Jos jotain viallista osaa pääsee omien sormien läpi myyntiin, niin hyvitän ne luonnollisesti myöhemmin. En nyt minkään muutaman sentin osan takia ala kyllä esimerkiksi lisäosia lähettelemään. Siinä ei voita kuin posti. Kohtuus kaikessa.

Toivottavasti löytyy kaikille jotain mieluista *pepsodent-hymy*

Tässä vielä muutama kauppa joihin olen itse ollut tyytyväinen:

[www.bricklink.com] (uutta osaa)

[www.bricklink.com] (hyviä käytettyjä)
avatar

JK

Admin, Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 14/02/2011 18:04
Lainaus
JK
Olen tilannut n. 85 tilausta BL:stä ja nyt tuli ensimmäisen kerran ongelmia.

Varoittava esimerkki:
http://www.bricklink.com/store.asp?p=Stefan69

30.1. tein tilauksen, tänään kaveri viimein 4 tiukkasävyisen emailini jälkeen "jaksoi" viedä tilaukseni postiin, eli melkoinen toimitusaika tuossa. Maksoin sen kuitenkin jo 3.2. eli 12 päivää Stefan vitkutteli jotakin...
Toivotaan nyt että paketti saapuu tuolta. Päätökseni pitää, en enää koskaan tilaa tuosta kaupasta, enkä suosittele muillekaan.
Kaikkein suurin harmi tässä on se, että jos tai KUN paketti ei ehdi tänne perjantaiksi, niin en saa osia Expo-rakennelmiini ja joudun soveltamaan jotakin muuta kuin mitä olin suunnitellut...Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube

Muokattu 2 kertaa. Muokattu viimeksi 23/11/2012 08:49.
avatar

JK

Admin, Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 28/03/2011 15:22
Nettiostosten tullaaminen helpottuu

Ihana uutinen! Eli lähinnähän tämä koskee meitä LEGO-harrastajia kun teemme Bricklink-tilauksia USA:sta/Australiasta. (+toki kaikkea muuta EU:n ulkopuolelta)Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


MB

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 29/03/2011 10:46
Lainaus
Jantzu
Nettiostosten tullaaminen helpottuu

Ihana uutinen! Eli lähinnähän tämä koskee meitä LEGO-harrastajia kun teemme Bricklink-tilauksia USA:sta/Australiasta. (+toki kaikkea muuta EU:n ulkopuolelta)

Joo, tämä on hyvä uutinen! Kyselin viime syksynä että milloin tullin maksu menee nettiin, ja sillon sanottiin että ens keväänä - joten täti tiesi mistä puhui :)

ps. Stefan69 on kadonnut Bricklinkistä :D
edit: Se onkin vaihtanut nickiä, nyt on tomte. Rupesin ihmettelemään kun se BL kauppa oli tutun niminen mistä katselin sitä Orient Bazaar peliä. Tosin peli tomte:lla reilusti halvin BL:ssä.Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 29/03/2011 11:29.

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 04/04/2011 20:26
Tilasin kokeeksi hiukan palikoita muutamasta Bricklinkin kaupasta.

Ensimmäinen opetus
Palikoiden hinnoilla ei oikeasti ole pienissä määrissä mitään väliä.
Hintaan jonka maksat vaikuttaa paljon enemmän posti ja pakkauskulut!
Heittoa näissä lisäkuluissa voi kauppojen välillä olla kymmenenkin eroa!

Vertaileminen vaatii tietysti pientä vaivannäköä, mutta kannattaa.
avatar

JK

Admin, Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 04/04/2011 20:32
No harmi että opit tuon 1. opetuksen kantapään kautta. Tottakai ulkomailta tilaaminen on kallista.

Itselläni on sellainen periaate, että alle 50€ tilauksia en BL:ään tee. Suurin on ollut lähes 300€, keskimäärin 80-120€.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 04/04/2011 21:07
Ei tässä mitään peruuttamatonta vahinkoa ole päässyt tapahtumaan.
Esimerkkinä vain todettakoon, että 50€ lähetys USA:sta tuli alle kolmen taalan postikuluilla ja puolet pienempi Saksasta 11 euron kuluilla. Mitäs en katsonut.
Lopputulema - Aion iman muuta hyödyntää Bricklinkin tarjontaa vastakin.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 04/04/2011 22:15
ensimmäinen tilaus lähti tänää minun osaltani.Kiitos Q:n avusta.Kaupan nimi oli SuperGlide Bricks, katsotaan nytte mitenkä tämä sujuu.
avatar

ptLeskinen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 06/04/2011 10:55
Täytyy ylistää Saksalaisen "bricksy" kaupan toimintaa, kaksi tilausta sieltä tehneenä. Palikat ovat olleet erittäin hyvässä kunnossa. Viimeisen päälle pakattuina minigrippeihin, mukana väritulostettu tilauslista. Kohtuulliset hinnat, melko paljon tavaraa, tasan 6e postikulut riippumatta paketin koosta.
Erittäin nopea palvelu ja toimitus (3-4 arkipäivää)
bricksy

MB

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 09/04/2011 13:40

Tulee tässä heti testattua tämä nettitullaus.

Postilaatikkoon tullut ilmoitus on heti erillainen kuin ennen, vaihtoehtoja on jo kolme miten edetä: Voi käydä perinteisesti tullissa, voi pistää itellan huolinnan hoitaa koko homman (22€+tulli) tai hoitaa se netissä.
Netissä pitää täyttää omat ja tavaran tiedot, hinnat yms. Sitten odotellaan että käsittelevät selvityksen ja sen jälkeen maksetaan ja tulli laittaa paketin kotiin.
Ihan toimivalta vaikuttaa.

By the way, eikö aikasemmin alv ollut pienempi legoista (leluista) ? 13% tms? Nyt kelpasi vain 23% vaihtoehto.
avatar

JK

Admin, Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 19/04/2011 17:41
Ykkössarjan minifigut Indonesiasta saapuivat, 2,5 viikon toimitusaika mutta figut olivat alkuperäispusseissaan ja avaamattomia = loistokunnossa.

Linkki tuohon 2nd Brick -kauppaanAdmin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


avatar

JK

Admin, Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 28/04/2011 11:31
Tein samana päivänä (20.4.) neljä n. 30-85€ tilausta,
Tässä arviot ja toimitusajat:

(päivitän viestiä sitä mukaa kun tilaukset toteutuvat)
Saksa: Train & Space Parts -
Tilauksen palikat 85,36€
Postimaksu 7,50€
Käsittelymaksu 2,05€

+ antoi invoicen nopeasti (samana päivänä)
- ei antanut palautetta maksun tapahduttua
+ postitti paketin parin päivän sisällä maksusta
- tilaus saapui viikkoa myöhemmin kuin nopein (Ranska)!
+ paketointi 100% hyvä, kaikki osat lajiteltuina ja pehmustettuina

= POSITIIVINEN, ei mitään valittamista.
Ranska: Brick's French Cavern - toimitus kotiin 28.4. (nopea!)
Tilauksen palikat 40,14€
Postimaksu 6,10€
Käsittelymaksu 2€

+ antoi invoicen nopeasti (samana päivänä)
+ antoi palautteen heti kun maksoin tilauksen
+ postitti paketin seuraavana päivänä maksusta
+ kuplamuovitetussa kirjeessä palikat suoraan kotiin
- yksi 9V ratavaihde on jumittava, eikä sitä mainittu kaupassa

= Kokonaisuutena POSITIIVINEN palaute lähti, vaikka tuo yksi vaihde jumittaakin.
Belgia: BBBricks
Tilauksen palikat 34,22€
Postimaksu 12,30€ (KALLIS!!!)
Käsittelymaksu 2,60€

- invoice tuli päivän viiveellä
- ei antanut palautetta maksun tapahduttua
- postitti tilauksen viikon viiveellä
- tilaus saapui viikkoa myöhemmin kuin nopein (Ranska)!
- tilauksen n. 900 plate-palikkaa olivat kaikki sekaisin laatikossa, joten lajittelutuskaa myyjä tarjoaa!

= yhdistettynä hitauteen tuo palikoiden sekoitus antaa NEUTRAALIn palautteen.
Ruotsi: A Plastic Urge
Tilauksen palikat 32,36€
Postimaksu 25,25€ (USKOMATTOMAN KALLIS!!!)
Käsittelymaksu -

- invoice tuli päivän viiveellä
- ei antanut palautetta maksun tapahduttua
- viikko on mennyt eikä tyyppi ole edes vielä postittanut pakettiani!
- En ymmärrä mitä ennen niin luotettava myyjä nyt kuppaa? Kohta kaksi viikkoa mennyt eikä paketti ole lähtenyt edes Ruotsista.
+ Myyjä vastasi viimein 6.5., ilmoitti autonsa romuttuneen ja siksi kuulemma viivästys ja 300 lukematonta emailia. Antoi n. 6€ hyvitystä viivästyksestään.
- Todella hidasta toimintaa, 3 viikkoa kesti palikoiden saapuminen!

= NEUTRAALI palaute lähti hitauden ja postimaksujen vuoksi.Tässä vielä yhteenveto mun tilaushistoriasta maittain:

19 Germany 18.81%
12 United Kingdom 11.88%
8 Finland 7.92%
8 Netherlands 7.92%
7 France 6.93%
7 USA 6.93%
6 Australia 5.94%
6 Belgium 5.94%
5 Denmark 4.95%
5 Poland 4.95%
5 Sweden 4.95%
4 Taiwan 3.96%
3 Norway 2.97%
2 Austria 1.98%
2 Czech Republic 1.98%
1 Hungary 0.99%
1 Indonesia 0.99%Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube

Muokattu 10 kertaa. Muokattu viimeksi 11/05/2011 17:21.
avatar

JK

Admin, Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 11/05/2011 17:22
Nyt on neljän tilauksen testi saatettu loppuun. Viimeinen paketti tuli tänään.
2 kauppaa sai positiivista palautetta ja 2 neutraalia.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 20/06/2011 20:55
Brick Link on osoittautunut toimivaksi tavaksi ostaa juuri niitä palikoita, joita olen ollut vailla.

- Miten valitsen kaupan, josta ostan? Jonkun aikaa nyt harjoiteltuani olen löytänyt muutamia hyviä peruskriteerejä itselleni:

0) Ihan ekaksi - Lue tämä keskusteluketju kokonaan, ihan alusta asti.

1) Kaupat, joilla on yli tuhat toteutunutta myyntitapahtumaa, osaavat homman.

2) Kaupan tilillä voi olla negatiivinenkin palaute, kunhan niitä ei ole kovin montaa tuhatta kohden. Tilastotappio (hankala postin kulku, tai -asiakas, tai muu epäonni) kun vaan on väistämätöntä.

3) Kaupan kotipaikka on todella tärkeä asia. Toisissa maissa on hyvin pitkä ja laaja tällaisen postitse tehtävän kaupankäynnin historia. Sen tuoma etu on käynyt selväksi. Hyviä maita mm. USA, UK ja Saksa. Mutta USA ylivoimainen.

4) Tulli ja alv, EU ulkopuolelta tulevan kertatilauksen suuruus kannattaa pitää maltillisena, jos voi. Kun tilauksen arvo, postikuluineen, ylittää 43€ se pysäytetään tullissa ja siitä tulee maksaa tullia tai alv:ia tai molempia. Tarkasta tämä ja muut tiedot ja ohjeet tullin verkkosivuilta ennen tilaamista.

5) Posti ja käsittelykuluihin (siihen pienellä painettuun pränttiin) kannattaa tutustua ennen tilauksen vahvistamista (submit order napin painamista). Useampia kauppoja on tullut peruttua aivan loppusuoralla älyttömien lisäkulujen takia.

6) Etäisyys ei todellakaan korreloi mitenkään postimaksujen tai toimitusajan kansa. Kirje USA:sta tulee helposti viikossa ja maksaa parhaimillaan vain 2.50$.

7) Palaute on kauppiaalle yhtä kuin elämä tai kuolema. Harkitse todellakin muun kuin positiivisen palautteen antamista.

8) Jos sinulla on aihetta tyytymättömyyteen, kannattaa käyttää ensin sähköpostia ja yrittää olla rakentava. BL tarjoaa myös muutaman lisäkeinon ongelmien selvittelyyn. Eräs varhaisimmista tilauksistani saapui vasta 3kk tilauksesta. Tässä tapauksessa päädyin 2kk kohdalla turvautumaan NSS alerttiin koska yhteydenottoihini ei oltu vastattu. Tilaajan on muistettava myös purkaa tällainen alert, kun asia on selvitetty.

9) Lego group:n nettikauppaa en välttämättä sanoisi halvimmaksi, tai valikoimaltaan laajimmaksi ostospaikaksi. Mutta postimaksujen osalta se on yllättänyt ainakin minut hyvin myönteisesti. Useammankin kilon paketti tulee lähetin kotiin kantamana alta kympin postikuluilla. Nopeus eurooppalaista perustasoa.

10) Käytetty voi tarkoittaa myös todella käytettyä. Pari kertaa on tullut vastaan esim. porakoneella modattu palikka. Pari tilausta on päätynyt suoraan pesuun. Värimuutosten takia ostan valkoisia palikoita mieluiten enään vain uutena jne. Käytettyjen ja uusien suhde on silti ostoksissani luokkaa 50 - 50.

11) Joskus puuttuu pari palikkaa, joskus on tullut pari ylimääräistä. Jos puhutaan muutaman sentin osista, jotka eivät ole vartavasten johonkin tiettyyn kohtaan ostettuja, en yleensä jaksa tehdä isompaa numeroa. Palautteen kommetti kyllä laskee hymiöstä ok:hon.

12) PayPal tili on käytännössä ylivoimaisesti tuetuin (kelpuutetuin) tapa hoitaa maksupuolta.


Kaiken kaikkiaan yllättävän toimivaksi osoittautunut autotallikauppiaita kokoava palvelu, suosittelen.

terv. R2-D2
avatar

Erythron82

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 21/06/2011 15:08
Lainaus
R2-D2
3) Kaupan kotipaikka on todella tärkeä asia. Toisissa maissa on hyvin pitkä ja laaja tällaisen postitse tehtävän kaupankäynnin historia. Sen tuoma etu on käynyt selväksi. Hyviä maita mm. USA, UK ja Saksa. Mutta USA ylivoimainen.

4) Tulli ja alv, EU ulkopuolelta tulevan kertatilauksen suuruus kannattaa pitää maltillisena, jos voi. Kun tilauksen arvo, postikuluineen, ylittää 43€ se pysäytetään tullissa ja siitä tulee maksaa tullia tai alv:ia tai molempia. Tarkasta tämä ja muut tiedot ja ohjeet tullin verkkosivuilta ennen tilaamista.


Erinomainen kooste R2-D2, mutta kommentoisin tuohon USA-juttuun, että itse en sitä suosi tilauspaikkana, koska yleensä tarvitsen tilata isoja määriä kerralla ja tulli ei houkuta, eikä myöskään isojen tilausten myötä nouseva postimaksu. Vain 7 kertaa olen USAsta pakon edessä tilannut.
Yleensä haen tiettyä/tiettyjä osia BL:n haulla, ja kun löydän sopivan eurooppalaisen kaupan, niin tilaukseen kertyy sitten sen kaupan valikoimasta kaikkea muutakin.

Toki USA sopii muutamien (kirjeenä mahtuvien) harvinaisempien osien osteluun.

Parhaita kokemuksia on länsi-Euroopasta poislukien Saksa, joka usein käyttää DHL:n palvelua, jonka kanssa minulla on ollut ihan riittävästi ongelmia, koska usein paketti tulee kuriirin tuomana keskellä päivää: en ole kotona, ja sama toistuu toisena päivänä ja sitten saa pakettiaan itse hakea jostain hevonkuusesta. Postiin ne paketit pitää saada.[www.youtube.com] - LEGO-animaatioita vuodesta 2002

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 21/06/2011 17:39
Päteviä tarkennuksia, JOK!

Olisi pitänyt muistaa todeta, että muutamia Lego group:in tilauksia lukuunottamatta kertaostokseni ovat olleet varsin pieniä. Ynnäilin tuossa reilun 80 BL-tilauksen keskihinnan jäävän alle 15€ euron, postimaksuineen. Vaikka olenkin lähes säännönmukaisesti täydentänyt tilausta kiinnostavilla, itselleni uusilla palikoilla (technic höperö etsii aina uusia mahdollisuuksia), tai sellaisilla bulkki kategorian palikoilla joita arvelen joka tapauksessa tarvitsevani jossakin vaiheessa. Tilauksien pientä kokoa selittää osaltaan sekin, ettei tiettyjä palikoita (tarve 20kpl) ole ollut ylipäätään kovin montaa saatavilla, koko maailmassa vain reilut 30kpl, ja nekin tietysti vain yksin kappalein ja eri kaupoista.

Tullipostista olen noutanut vain yhden BL lähetyksen, joka sekin oli jäänyt sinne vain epäselvästä lähetyksen arvon merkinnästä johtuen. Asian hoito oli kuitenkin tavalliseen tapaan hyvin mutkatonta, kun matkassa oli BL:n lähetyslista ja PayPal:n kuitti printattuina.

terv. R2-D2
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 14/07/2011 12:29
Minäpä voisin jakaa myös kokemuksia kaupoista mitä olen BL:stä tehnyt.

Plankystone
Osittain halpoja osia ja muutenkin ok kaupat. Miinuksena oli, että muutama uutena ostettu tuote paljastui käytetyksi. Sain kuitenkin korvauksen tästä hyvästä joten plussat siitä.

BrickBox Space
Hyvälaatuisia osia ja nopealla toimituksella.

Set-Collector
Halpoja settejä. Muutamia kellastuneita palikoita ja pari palikkaa puuttui. Kuitenkin hyvä toimitus ja hyvin halvat hinnat.

Brick Dream
Hyvä laatuisia osia. Kotiin tulleesta paketista puuttui kolmen sorttisia palikoita. Myyjällle asiasta ilmoituksen jälkeen osat tulivat kyllä kiltisti perässä.

Corrie's Strore
Tilasin pienen erän yhteensä 10 palikkaa ja yhden setin. Yksi rikkinäinen osa osissa ja setissä, sekä yksi palikka puuttui kokonaan. Hyvin hidasta toimintaa muutenkin. Ilmoituksen jälkeen kesti melkein kaksi viikkoa, ennen kuin postitti puuttuvat palat vaikka vastaus tuli äkkiä. Aika huolimaton kauppias.

-Mateo
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 05/12/2011 10:02
Nyt tuli eka kunnon huono kokemus vastaan, ennen kuin olen edes saanut tilauksen kotia.
Osittain pitää syyttää itseäni, koska en tiedustellut myyjältä toimituskuluja.

Myyjä on siis Spielwaren Flick.

Ostin sieltä noin vajaa 700g uusia duploja ja sivulla mainittiin että toimitukseen tulee 5€:n vakuutus ja postimaksut päälle. Tarkempaa hinnastoa ei ollut. Saksan postin sivuilta kun katsoin paketin lähettämisen hintoja Suomeen sain vertailluksi hinnan 8,90€. Päätin siis tilata. Vastaus tilaukseeni tuli heti ja postikuluiksi oli laitetttu 19,00€ (+5€ vakuutus), joka oli lähes puolet tilauksen hinnasta. Pääätin kysellä, että millä perusteella hän ottaa 19€ lähetystavan kun halvempia on tarjolla. Samalla tiedustelin millaiseen pakettiin duplot menee ja paljonko se painaa. Vastauksen sain vain paketin hinnoitteluun ja sekin oli linkki dhl:n sivuille jossa oli viitattu pakettiin 5kg asti. Jouduin laskemaan itse paljon palkikat painaa ja lainaamaan vastaavan määrän ja koon palikoita tyttäreni duploja, jotta sain hahmoteltua millaiseen tilaan palikat menee. Otin siitä sitten kuvan ja lähetin sen myyjälle lasketun painon kera. Tämän jälkeen hän vasta suostui vaihtamaan postikulut siihen 8,90€. Kiitokseksi hän lisäsi tähän verot, vakuutukset ja matkakulut postiin, joten hintaa tuli 20€. Eli sain hirveän työn ja valittamisen jälkeen vain 5€ alennusta. Jos en olisi valittanut olisi varmaan kulukorvaukset ja verot jäänyt lisäämättä?

Ketuttaa kyseinen kauppa hyvin paljon ja tuntuu että nyt tuli taas viilattua ostajaa linssiin. En suosittele kyseistä kauppaa kenellekkään.

-Mateo
avatar

JK

Admin, Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 05/12/2011 18:22
Olipa ikävä kokemus. Kiitos että jaoit negatiivisen kokemuksen, lisäsin tämän kauppiaan kohdalle noten, etten koskaan vaan tilaa häneltä mitään.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 05/12/2011 19:24
Kuten myös. Muutaman kerran olen jo ollut vähällä tilata tuolta palikoita. Nyt ei tule tehtyä sitä virhettä.

Pääosin omat shoppailukokemukset ovat olleet positiivisia, mutta erityiskehut nopeudesta pitää antaa putiikille BRICKS@NOTTINGHAM, työläs 178 lot tilaus lähti heti seuraavana päivänä liikkeelle!


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään