Kokemuksia Bricklink kaupoista
Kirjoittaja TheQ 

MB

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 13/12/2012 12:43
Mun on pitänyt tehdä pitkään lista asioista jotka auttaa pitämään Bricklink myyjä hyvällä mielellä ja siten saamaan itsellesi hyvää palvelua. Vastaavanlaisen listan itseasiassa kirjoitti eräs pitkäaikainen BL myyjä, mutta en löytänyt sitä listaa enään.

Eli en sano että alla olevia pitäsi tehdä aina, mutta itselläni on lähes yksinomaan vain hyviä kokemuksia kaupoista kun yritän ao. ohjeita noudattaa.

- Käykää läpi kaupan ehdot ettei tule yllätyksiä jälkeenpäin.
- Ostakaa tasalukumääriä, 10, 50, 100 jne.
- Jos hinta on pieni ja jos osia on esim 52, ostakaa kaikki (tyhjentäkää LOT) vaikka vain tarvitsisitte 50 kpl.
- Pitäkää LOT määrä kohtuullisena VARSINKIN jos kokonaissumma on pieni (ensimmäisiä tilauksia tehdessäni, minut on bannattu yhdestä kaupasta tämän takia ;)
- Ei kannata säästellä Kiitos sanaa kun otatte yhteyttä myyjään. Olkaa ystävällisiä loppuun asti vaikka ilmenisikin ongelmia.
- Älkää kyselkö alennuksia.
- Älkää kyselkö postituskuluja pienissä tilauksissa.
- Älkää päivitelkö tilausta montaa kertaa. Jos tilauksen käsittely on jo alkanut, kannattaa varoittaa myyjää etukäteen ennen lisäyksiä (ne saattaa jäädä jopa huomaamatta).
- Kysykää kauppiaalta jos toivositte jotain osaa enemmän, aina auttavat auliisti kun ostaja tarvisee enemmän ostettavaa (muistakaa kiittää vaikkei löytyisikään).
- Lisätkää aina Bricklink tilausnumero maksutietoihin (copy-paste esim. invoicesta)
- Maksakaa lasku mahdollisimman nopeasti (vähintään päivän aikana) ja rastittakaa 'Paid' tilauslistassanne.
- Kertokaa palautteessa asioista joista piditte (laadukkaat osat, nopeus, ystävällisyys, paketointi)
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 21/12/2012 12:18
Olen tehnyt pari tilausta tässä puolen vuoden sisällä.

Tyttäreni onnistui hävittämään minifiguurin piirakan mökillä ja se jäi harmittamaan tttäreni mieltä useammaksi päiväksi. En tietenkään voinut antaa tilanteen jäädä siihen vaan tilasin uuden ja kuinka olakkaan pitkälti kaikkea muutakin. Osa palikoista oli muihin myyjin nähden suhteellisen edullisia ja postikulut aika normaaleissa hinnoissa.

Reki's Rabble

Nyt kauppias laittanut lapun luukulle ainankin julkiselle kaupankäynnille. Pitää olla salasana asioidakseen.


Toinen tilaus tuli tehtyä joulupukin puolesta. Myönnän, että tein hieman hätiköidyn ostoksen. Katsoin toimitusehdot ja postikulut, jotka vaikutti kaikin puolin päteviltä. Tilauksen tehtyäni tajusin vasta unohtaneeni katsoa positiiviset palautteet. Niitä ei ollut, kuten ei myöskään negatiivisia. Olin ensimmäisiä asiakkaita. Yhteydenpito ei ollut nopeinta (tyyliin päivän tai kahden viivellä vastaus), mutta kaupankäynti sujui muuten hyvin. Sain samalla hankittua Friends polybagejä joita ei kauheasti muualla ole ollut saatavilla.

A-brickstore

Plussaa siis molemmille kauppiaille.

-Mateo
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 26/01/2013 16:57
Onko kellään kokemuksia suomalaisista myyjistä?
ja DiscJet, onko tuo sinun "kauppasi"?
http://www.bricklink.com/store.asp?p=DiscJet
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 28/01/2013 20:31
Mun store juu. Foorumi/BL-privaviestien lisäksi voi tavoitella IRCistä (IRCNet & EFNet) tai Skypestä jos on kysymyksiä. Käytettyjä osia on huomattavasti enemmän kuin myyntiin listatut, eli jos jokin nippeli puuttuu, sellainen voi olla lisättävissä myyntiin kysymällä. Ihan käytännön syistä en listaa läjäpäin käyttöosiani tuonne - rakentelen itsekin ja se ei ole toivottu tilanne että pitäisi yhtäkkiä ruveta purkamaan rakennelmiaan kun osat olisi myytynä xD

Toistaiseksi ei ole ollut mitään vakavia ongelmia BL:n suomalaisten myyjien kans. Eräs nimeltä mainitsematon lähetti joskus ehkä kuukausi tilauksen jälkeen tilaamattoman mainospostin eli spam-emailin, en arvannut että suomalaisetkin harrastavat tuota. Toivottavasti ei tule useampia.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 06/03/2013 18:46
Tulipa tehtyä muutama tilaus..

Lapasen Palikka - nopeaa toimintaa, hyväkuntoiset palikat ja nopea toimitus.

KiSebA - lasku tuli nopeasti ja samoin tieto postituksesta höystettynä DHL:n seurantakoodilla. Palikat oli pakattu huolellisesti muovipusseihin ja suojattu vielä styroksisuikeroilla. Hintataso oli ainakin tarjouspalikoiden kohdalla edullinen. Vaikka paketti lähti matkaan heti tilausta seuraavana päivänä niin DHL ja Itella kyllä hautoivat pakettia hellässä huomassaan 2,5 viikkoa. Postikulut oli 12,90e ilman vakuutusta.

Local Shop - laskutus ja lähetys kesti muutaman päivän ja ihan kaikkia tilattuja osia ei sitten laskun maksamisen jälkeen ollutkaan olemassa. Myyjä lupasi joko palauttaa parin euron summan paypalin kautta tai hyvittää seuraavassa tilauksessa. Palautushan olisi huvennut kokonaan pankkikuluihin. Postimaksuja ei ollut lainkaan, kaupassa "free worldwide shipping" -tarjous ja palikat tuli siististi pusseihin pakattuina todella nopeasti, tilauksesta kesti 3 arkipäivää että paketti oli postilaatikossa.
avatar

JK

Admin, Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 06/03/2013 19:37
Palautusten kanssa on just tuo ongelma, onneks muutama euroalueen myyjä on älynnyt laittaa kolikot pakettiin, ei mene kuluja.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 13/03/2013 09:51
All parts SALE 24% Krajalegozo86 - unkarilainen kauppias. Alehinnat houkutteli tekemään pienen postikuluineen 18e tilauksen. Paypal-lasku tuli nopeasti ja pakettikin alle viikossa. Käytetyt palikat oli kuin uusia ja ne oli pakattu kaikilta sivuilta saumattuihin muovipusseihin. Postikulut oli muutaman euron luokkaa, kun osia oli vähän.

Hobby Land - toinen unkarilainen kauppias. Viidelläkympillä irtosi 1800 käytettyä peruspalikkaa (2x4) ja 12 levyä (6x16) postikuluineen. Lasku tuli hassusti suorana mailina eikä Bricklinkin kautta kuten muilla, Paypalilla kuitenkin. Paketti saapui alle viikossa ja oli itäeurooppalaiseen tyyliin hienosti pakattu ruskeaan käärepaperiin ja paperinaruilla kiinni. Palikat oli pahvilaatikossa koottuina 10 palikan torneiksi ilman sen kummempaa lisäsuojausta. Toimitus oli nopea ja palikoiden hinta minusta edullinen, mutta ne olivat TODELLA likaisia ja haisivat aivan järkyttävästi tupakalle. Palikkasatsista 5 palikkaa meni suoraan roskiin, olivat vanhaa vääntyilevää materiaalia ja ihan käppyränä ja muissa palikoissa ehkä noin 10% oli nupeiltaan väljiksi kuluneita. Nuppien logoista päätellen palikoiden pääosa on 70-luvulta. Palikoita oli kuitenkin yhteenlaskettuna 50-100 enemmän mitä tilasin eli sikäli oli hinta/laatu-suhteeltaan ihan ok.

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 18/05/2013 16:13
Poikkesin viime sunnuntaina tapaamassa yhtä BL-kauppiasta,
linkki kauppaan rapidos2

Claude on ihan ok tyyppi. Yhtälailla palikkafani kuin useimmat meistäkin.
Veikkosella on kaupan ihan mahdoton määrä uutta ja käytettyä settiä. Käy mm. läpi jokaisen käytetyn setin osa kerrallaan ja täydentää (hankkii) puuttuvat osat ennen setin myyntiin laittamista. Maininnan arvoisena mm. laaja kirjo koulujen opetuskäyttöön tarkoitettuja Education settejä, Technic-settejä ja 9v-rautatie settejä (kotiin tuli 1x FLL 2012).

Juttua riitti kolmatta tuntia, olinhan päivän ainoa asiakas (puoti oli sunnuntaina siis tasan kiinni).
Siinä käytiin harrastus ja näyttelytoiminnan ohella läpi niin lapset kuin lastenlapsetkin jne. Model Expon kuvat ja videot tuli katsottua huolella. Lisäksi pääsin tutustumaan mm. kaverin privaattiin rakentelutilaan jne. Jne. Kaikenkaikkiaan oikein mukava visiitti ja ilmeisen eksoottinen kokemus Claudellekkin.

terv. R2-D2
********************
Palikat pitää laittaa liikkumaan, ne tykkää siitä !
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 25/05/2013 13:45
Brick Takeover

Tästä saksalaisesta kaupasta tullu tilattua suurin osa Technic-kamoista.Yleensä ollut aika nopea palvelu. Suosittelen.
avatar

JK

Admin, Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 02/08/2013 12:49
Testaan parhaillaan kuuden eri BL myyjän nopeutta, laatua ja luotettavuutta, eli eilen nappasin 6 tilausta, kaikki kirjekuoritoimituksia. Kaksi laittoi invoicen vasta tänään ja yksi on jo postittanut tilauksen.
Palaan asiaan kunhan tilausten kulku etenee ja saan lukemia kaikkien postitusajoista ja kirjeiden perille saapumisista.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube

Muokattu 2 kertaa. Muokattu viimeksi 15/08/2013 17:32.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 11/08/2013 07:23
Tuli nyt kesken kaiken minunkin tarve kysyä Bricklink-aiheinen kysymys, koska niiiiin kauan olen sitä miettinyt ja pähkäillyt. Tätä on tietty vähän tyhmä kysyä tässä ketjussa (ja kysymys itsessäänkin on kyllä aika tyhmä), mutta tyhmä saa kysyä tyhmiä, kun ei viisaamminkaan osaa kysyä...

Eli siis kun olen Huudon aktiivinen käyttäjä, ja tiedän hyvin, että siellä yksittäiset ihmiset (tai miksei jotkut kaupatkin) myyvät omia, sattuman varaisia "ylimääräisiä" tavaroitaan, mitä nyt kullakin saattuu olemaan. Ostaja/(huutaja) löytää mieleisensä tavaran > yrittää hankkia sen > onnistuu, ottaa myyjään/kauppaan yhteyttä ja sopii hänen kanssaan yksityiskohdista. Tämän takia, jos haluaa ostaa eri kauppiaiden tavaroita, täytyy heihin kaikkiin ottaa erikseen yhteyttä, oli heitä sitten yksi, kaksi, kymmenen tai sata.

Perustuuko Bricklinkin hankinnat samaan periaatteeseen, kuin äsken kuvailemani Huutiksen käytäntö? Bricklinkistä EI siis pysty tilaamaan osia/settejä/figuja niin, että ne tulisivat kaikki samassa paketissa, koska eri myyjät (alias kaupat) myyvät niitä? Ja jos haluan kaiken tulevan yhdessä pahvilaatikossa perille, on minun tilattava koko mahdollinen roska samasta kaupasta, mikäli heillä on muita tarvitsemiani juttuja? Minulla on vahvat epäilykset, että näin on, mutta mistään ei tunnu löytyvän suoraa vastausta tähän, kaikkeen muuhun nippelitietoon kyllä tuntuu.
BL:n omilla nettisivuillakaan ajatus ei kulje, kun joka toisen sanan suomennosta joutuu miettimään päänsä puhki.


PS. Olen myöskin yrittänyt selvittää, mikä on se "Wanted"-lista? Joku joulupukille lähetettävä toivomuslistako, vai ihan vaan oma muikkari tarvittavista ostoksista? Ehkä jo liikaa kysymyksiä, joten nyt saa riittää.

~BK~"Ei sinun tarvitse kaikkea saada. Mihin ihmeeseen saisit sen mahtumaan?"
avatar

TheQ

Foorumin admin, tiedottaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 11/08/2013 08:45
Bricklinkin toimintaa kuvaa parhaiten se, että se koostuu lukuisista pienistä verkkokaupoista, joilla kaikilla on sama ulkoasu. Eli kuvittele kymmenkunta Pii Poon näköistä kauppaa, joita kaikkia vetää oma firma. Tällöin siis tilaukset tehdään kauppakohtaisesti eli hieman samoin kuin mitä kuvailit (tosin sillä erotuksella että Huuto.net perustuu huutokauppaan kun taas Bricklink perustuu ihan tavalliseen verkkokauppaan).

Wanted-list on sellainen projektikohtainen "nää palikat mä tarvitsen" -lista. Ideana on, että sen kautta voit optimoida etsimisen niin, että saat kerralla ostettua useimmat tarvitsemasi palikat muutamasta kaupasta. Se on siis eräänlainen hakukone, johon voit tallentaa suoraan tietynlaisen "hakukomennon". Se on erittäin kätevä työkalu ja säästää paljon aikaa klikkailulta, etsimiseltä ja naputtamiselta.

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 11/08/2013 09:19
@BrickKing

Ihan hyvin olet jäljillä.
BL:ssä on tosiaan joukko itsenäisiä kauppiaita.

Wanted on työkalu, joka helpottaa ostajan tuskaa sopivan, siis oikeat osat tarjoavan kauppiaan etsinnässä. Kömpelö ja hankala, mutta toimii ja tutustuminen maksaa kyllä vaivan ihan reilusti euroina, säästyvien postimaksujen kautta.

Wanted ohje
1. Kerää osien koodit vaikka ruutupaperille. Koodin löytää nopeiten klikkaamalla listalta kiinnostavan osan, tai figun kuvan isoksi, koodi löytyy kuvan alareunasta.

2. Kirjaudut BrickLink:kiin ja menet Wanted osioon.

3. Valitse kategoria, esim parts ja klikkaa Submit-nappia

4. Anna osan numero ja klikka View Image-nappia. Ruutuun pitäisi tulla nyt etsimäsi osan kuva.

5. Laita tai jätä laittamatta loput valinnat. Suosittelen ottamaan E-mail ilmoituksista ruksin pois. Muut valinnat oppii nopeasti kokeilemalla.

6. Klikkaa Add Item -nappia

7. Lisää samalla tavalla loputkin osat listalle.

8. Listaa ja asetuksia pääsee muokkaamaan vielä tämänkin jälkeen My Wanted Listan kautta

9. Sen oikean kaupan löytää By Shop listalta, laita suodattimet mieleisiksi. Itse käytän yleensä Lots Unique -asetusta.

terv. R2-D2
********************
Palikat pitää laittaa liikkumaan, ne tykkää siitä !Muokattu 2 kertaa. Muokattu viimeksi 11/08/2013 09:27.
avatar

JK

Admin, Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 15/08/2013 17:31
Kuuden kaupan testi on päättynyt. Pari myyjää hidasteli laskun lähetyksessä seuraavaan päivään, mutta yhtä vaille kaikkien kirjeet saapuivat perille n. 7-8 päivässä. Yksi myyjä lähetti n. 3€ arvosta bonuspalikoitakin!

Selitys kuvan kommenttiriville:
Taiwan, i 0d, sc 3,78€, shipp +2d, arr+8, ok
tarkoittaa, että myyjä on Taiwanista, invoice eli lasku saapui samana päivänä kuin tein tilauksen, sc eli postimaksu, shipp +2 = myyjä postitti tilauksen kahden päivän päästä tilaukseni tekemisestä ja arr+8 = kesti kahdeksan päivää, että tilaus oli minulle saapunut. ok = tilaus kunnossa.

Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


avatar

JK

Admin, Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 20/09/2013 11:53
Jenkkimyyjä "House of Logos" on vähintäänkin epäilyttävä myyjä. Toki hänellä on tuhansia positiivisia palautteita, mutta ainakin jenkkilän ulkopuolelle toimittaessa näyttää olevan äärettömän hidas ja epäluotettava.

Tein tilaukseni 18.8.
maksoin 19.8.
myyjä väitti postittaneensa tilauksen, kyselin myöhemmin uudelleen, sama väite ja antoi päiväksi 4.9.
todellisuus paljastui seurantakoodilla, myyjä postitti paketin vasta 11.9.
paketti saapui Suomen tulliin 19.9.
ja tänään on tullimaksu maksettu ja paketti saapunee minulle 23.9.USA:sta tilaaminen on aina ollut hankalaa, mutta tällä kertaa erityisen hidastakin. Lisätään tähän vielä, että n. 240$ tilauksen postimaksu oli 49$ ja päälle vielä 64€ tullimaksu.
Taitaa olla viimeinen kerta kun tilaan jenkeiltä BL:n kautta. Ellei tilaus sitten ole kirjekuorikokoa ja alle 22€ arvoinen.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube

Muokattu 3 kertaa. Muokattu viimeksi 20/09/2013 11:55.

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 20/09/2013 12:13
Joo,
limiitin puolitus neljästä kahteen kymppiin tuntuu. Harvemmin tulee enää tilattua ison veden takaa.
Tuttu kauppa, muuten, saattoi olla samankaltaista hitautta, mutta niin sitä on välillä muillakin. Kun muistaa, että jos on kiirus, tilaa läheltä äläkä hamstraa. Tilaus tulee nopeiten, jos se mahtuu kirjekuoren mittoihin ja palikoiden paino jää selkeästi alle 200g.

terv. R2-D2
********************
Palikat pitää laittaa liikkumaan, ne tykkää siitä !
avatar

JK

Admin, Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 24/09/2013 16:49
Jatkoa vielä House of Logos -tarinaan:
Paketti saapui tänään viimeinkin perille. Kaikki palikat oli mukana ja nätisti lajiteltuina kukin omaan minigrip-pussiinsa kuten kuuluukin.
Myyjän kanssa käytiin pitkällinen viestien vaihto tästä suurehkosta viiveestä joka venyi siis 36 päivään. Myyjä palautti kokonaisuudessaan nuo suuret postimaksut (49$) ja päädyin siis antamaan positiivista palautetta lopulta.

Tarinalla oli siis BL:n vihreä positiivinen loppu, mutta jatkossa vältän USA:sta tilaamista, kuten edellä tulikin jo todettua.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 26/09/2013 16:28
Lapasen palikka toimitti tilauksen nopeasti, tilasin sen 24.9 ja tänään kirjekuori oli postilaatikossani.

[www.bricklink.com]

Antero
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 27/09/2013 16:00
Saksalainen 44 bricks toimitti myös nopeasti, tilaus 24.9 ja tänään tuli paketti postissa.

[www.bricklink.com]

Antero
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 13/02/2014 10:44
No niin, harrastus viety astetta seuraavalle tasolle ja ensimmäiset Bricklink-tilaukset tehty. Aloittelin kotimaisilla kaupoilla "Lapasen palikka" ja "Good old times". Ja tietysti pienillä hinnoilla. *punastelee* Hyvä hytinä on että hyvin tässä tulee käymään, toistaiseksi ainakin kaikki OK.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 13/02/2014 16:32
Lainaus
Karimix
No niin, harrastus viety astetta seuraavalle tasolle ja ensimmäiset Bricklink-tilaukset tehty. Aloittelin kotimaisilla kaupoilla "Lapasen palikka" ja "Good old times". Ja tietysti pienillä hinnoilla. *punastelee* Hyvä hytinä on että hyvin tässä tulee käymään, toistaiseksi ainakin kaikki OK.

Saako kysyä, mitä osia ostit? :)

~BK~"Ei sinun tarvitse kaikkea saada. Mihin ihmeeseen saisit sen mahtumaan?"
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 14/02/2014 09:02
No juu toki, ei mitään ihmeellistä tai salaista... Pikkupuutteiden täydentämistä kesken oleviin projekteihin vaan näin ensimmäisillä pienillä kokeilu-/harjoittelutilauksilla. *iloinen*


Lainaus

[Used] Black Technic, Axle and Pin Connector Angled #5 - 112.5 degrees (x4) ..... EUR 0.05 each = EUR 0.20
[Used] Black Technic, Axle and Pin Connector Angled #6 - 90 degrees (x3) ..... EUR 0.05 each = EUR 0.15
[Used] Black Technic, Gear Rack 1 x 8 with Holes (x2) ..... EUR 0.35 each = EUR 0.70
[Used] Black Technic, Steering Gear Holder (x1) ..... EUR 0.12 each = EUR 0.12
[Used] Black Technic, Steering Rack Top (x3) ..... EUR 0.06 each = EUR 0.18
[Used] Black Tire 37 x 22 ZR (x2) ..... EUR 0.08 each = EUR 0.16
[Used] Black Wheel 30.4 x 14 Solid Smooth (x2) ..... EUR 0.05 each = EUR 0.10
[New] Dark Bluish Gray Brick, Round 2 x 2 (x22) ..... EUR 0.06 each = EUR 1.32
[Used] Dark Gray Technic, Steering Wheel Pilot's Yoke (x1) ..... EUR 0.50 each = EUR 0.50
[Used] Light Gray Technic, Steering Arm (x5) ..... EUR 0.04 each = EUR 0.20
[Used] Light Gray Technic, Steering Gear Holder (x2) ..... EUR 0.06 each = EUR 0.12
[Used] Light Gray Vehicle, Exhaust Pipe Twin Inlet 11L Left (x1) ..... EUR 0.20 each = EUR 0.20
[Used] Light Gray Vehicle, Exhaust Pipe Twin Inlet 11L Right (x1) ..... EUR 0.20 each = EUR 0.20
[Used] Metallic Silver Plate, Round 1 x 1 Straight Side (x10) ..... EUR 0.08 each = EUR 0.80
[Used] Trans-Light Blue Windscreen 2 x 6 x 2 (x2) ..... EUR 0.17 each = EUR 0.34
[Used] White Wheel with Split Axle hole, with Black Tire 17 x 43 (3482 / 3634) (x4) ..... EUR 0.15 each = EUR 0.60
[Used] Yellow Bracket 1 x 2 - 2 x 2 (x2) ..... EUR 0.09 each = EUR 0.18
[New] Light Bluish Gray Technic, Steering Wheel Small, 3 Studs Diameter (x3) ..... EUR 0.07 each = EUR 0.21
[New] Light Bluish Gray Technic, Universal Joint 3L (x3) ..... EUR 0.60 each = EUR 1.80
[Used] Light Gray Technic, Steering Rack (x2) ..... EUR 0.11 each = EUR 0.22
[Used] Light Gray Wheel 30mm D. x 13mm (13 x 24 Model Team), with Black Tire 13 x 24 Model Team (2695 / 2696) (x4) ..... EUR 0.38 each = EUR 1.52
[Used] Trans-Red Dish 2 x 2 Inverted (Radar) (x3) ..... EUR 0.06 each = EUR 0.18
[Used] White Wheel 20 x 30 Technic, with Black Tire 20 x 30 Technic (4266 / 4267) little yellowed (x1) ..... EUR 1.69 each = EUR 1.69


Hyvin sujuu, laskutkin jo maksettu. Ebaystä ym. minulla on paljon kokemusta ja näyttäisi tämä Bricklink toimivan oikein mainiosti ja kauppiaat tietävät mitä tekevät. Lisäkommentit sitten kun palikat saapuvat. Seuraava tilaus on jo työn alla.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 14/02/2014 17:51
Universal Bricks Virossa, nopea toimitus (Suomen posti tosin mokasi ja unohti lähettää saapumisilmoituksen, joten ehtivät odottaa postissa), palat siistejä ja lajiteltu tyypeittäin minigrip -pusseihin. Loistava asiakaspalvelu (suomenkielinen) ja nopea vastaamaan jos on jotain kysyttävää.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 15/02/2014 19:21
Jaahas lisää päivitystä tähän kokemukseen. Tein seuraavan tilauksen ja vähän myöhässä huomasin että yksi juttu unohtui. Tein toisen tilauksen perään ja kirjoitin kommenttiin että unohtui edellisestä. Kohta tuli meili edellisen tilauksen täydentämisestä. Hienoja ominaisuuksia tuossa Bricklinkissä!
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 17/02/2014 16:39
No nyt alkoi tilauksia kotiutua ja kylläpä on professionaalia toimintaa näillä myyjillä. Oikein hyvä kokemus! *hymyilevä*
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 19/02/2014 21:38
Ensimmäinen tilaukseni oli Alankomaiselta myyjältä [www.bricklink.com], ja setti oli Wild west Fort Legoredo 6769. Tilaus sisälsi laatikon jossa oli vain muutama naarmu, ohjeet ja kaikki palikat. Myyjä lähetti myös extrana setin 6712 ja vielä reilut 100 ruskeaa extra osaa. Oli ihan hyvä ensivaikutelma tuosta kaupasta.Muokattu 3 kertaa. Muokattu viimeksi 01/03/2014 01:27.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 21/02/2014 16:12
Tilasin ranskalaiselta myyjältä [www.bricklink.com] , laskun maksettuani (josta on jo 5 päivää) myyjästä ei ole kuulunut mitään, ei ole laittanut feedpackia, ilmoittanut että on lähettänyt paketin. Onko tämä yleistä ettei myyjästä kuulu laskun jälkeen mitään?
avatar

JK

Admin, Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 21/02/2014 18:05
Pisimmillään jenkeistä olen yli 3 viikkoa odottanut maksamisen jälkeen emailia ja itse paketti saapui yli 1 kk jälkeen.

Jotkut myyjät on tosi aktiivisia viestittelyssään, toiset taas ei sano mitään, laittavat vain paketin postiin ja se saapuu kun saapuu.

Toki huijareitakin joskus on. Noin 200 tilausta tehneenä kerran on rahat menneet hukkaan.Admin, Palikkatakomon perustajajäsen, AFOL-rakentaja.
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube


:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 21/02/2014 20:38
Harvemmin itselle on tullut s-postissa erikseen ilmoitusta postituksesta. Kannattaa muistaa että tilisiirrossa rahojen siirtymisessäkin menee pari päivää.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 21/02/2014 21:00
Ei ollut tilisiirto, vaan Paypal ja nyt kun kävin katsomassa Bricklinkistä, myyjä oli laittanut "shipped" joten lähetetty *pepsodent-hymy*


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään