Kokemuksia Bricklink kaupoista
Kirjoittaja TheQ 
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 05/10/2018 18:56
Avasin äsken tilaukseni Lapasen Palikalta. En ole aivan varma, olenko tilannut sieltä ennen, mutta tämä tilaus oli valitettavasti pettymys. Tilasin käytettyä tavaraa, ja otin tilausta arvioidessani tämän huomioon. Olen kuitenkin sitä mieltä että tavara voi olla joskus niin huonokuntoista, ettei sitä pitäisi myydä. Jotkin palikat olivat kuluneet reunoistaan pyöreiksi ajan hampaan ansiosta, toisissa oli hampaanjälkiä ja painaumia. Onneksi yksikään ei ollut varsinaisesti rikki.

Pahin paljastus oli kuitenkin se, että yksi levy oli Cobi-osa. En tiedä, millainen henkilö tai henkilöitä Lapasen Palikkaa pyörittävät, mutta toivoisin, että he eivät myisi sellaista, mikä on tullut jo käyttöikänsä päähän. Kaipaisin myös tarkempaa silmää tavaran suhteen ylipäänsä.

~BK~"Ei sinun tarvitse kaikkea saada. Mihin ihmeeseen saisit sen mahtumaan?"
avatar

TheQ

Foorumin admin, tiedottaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 05/10/2018 20:32
Pistä Bricklinkin kautta viestiä kauppiaalle, ainakin Cobi-osa pitäisi kyllä saada vaihettua. Itse olen tilannut puoli tusinaa kertaa Lapasen Palikalta eikä ole ollut moittimista. Mutta sattuuhan niitä ikäviäkin yllätyksiä silloin tällöin.

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 06/10/2018 15:51
Lapasen Palikasta on tullut varmaan viisi kertaa tilattua ja aina on tullut tilauksen mukaisesti tavarat. Tuo Cobi palikka on kyllä aika ikävä yllätys. Mutta noiden palikoiden osalta asia on varmasti sovittavissa kyseisen kauppiaan kanssa. Muutenkin on ollut varmaan hyvä tuuri Bricklink kauppiaiden kanssa, kun noin 70:stä kaupasta ei ole ollut mitään ongelmia kertaakaan - muistaakseni.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 22/11/2018 11:06
Olen tilannut Lapaselta ja ihan on kaikki onnistunut niinkuin pitää. Virheitä on sattunut useammin muille Bricklink kaupoille, nyttenkin tilasin kaksi samanlaista ukkelia ja sain yhden. Kyseessä oli kauppa jonka pitäjä oli ollut sairaana useamman viikon, joten ymmärrän että se pieni x2 on jäänyt huomaamatta siellä.

Yleensä kauppiaat ovat halukkaita korjaamaan virheensä. Käytettyjä ostaessa on aina vaara, että tuote on enempi tai vähempi pilalla, mutta yleensä käytetyt osat ovat ihan ok, ellei siellä pienellä lue jotain (cracked, discolored tms.) .
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 27/01/2019 10:27
The Brick Market (Ranska):

Tilauksen noteeraamisessa meni jonkin aikaa, mutta se johtui vuodenvaihteesta. Myyjä oli kaikin puolin ystävällinen ja kohtelias. Olin tilannut arvokkaan "100% complete" setin, jonka mainittiin olevan huippukunnossa. Saatuani setin käsiini olin suurimpaan osaan tavarasta tyytyväinen: lähestulkoon kaikki oli tosiaan huippukunnossa (palikat kiiltäviä), ei hampaanjälkiä/naarmuja tms. Siitä huolimatta kaikki ei kuitenkaan ollut mukana - osia jäi puuttumaan muutamia (ei onneksi kovin harvinaisia) ja yksi valkoinen lippu oli hirvittävän kellastunut (toinen samanlainen ei ollut). Puutteet voin hyvällä syyllä ymmärtää, sillä myyjä oli käyttänyt tarkistamiseen Bricksetin osalistausta joka on usein puutteellinen. Bricklinkin avulla tarkistaessani mitään ohjeen mukaista ei jäänyt huomaamatta.

Aion ottaa kauppiaaseen vielä yhteyttä tämän takia, mutta yhteenvetona The Brick Market on ihan asiallinen kauppa. Kannattaa tosin pitää mielessä, että puutteita voi olla, vaikka toisin on mainittu. Onhan tämä toki liian yleistä BL:ssäkin.

~BK~"Ei sinun tarvitse kaikkea saada. Mihin ihmeeseen saisit sen mahtumaan?"Muokattu 1 kertaa. Muokattu viimeksi 27/01/2019 10:31.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 15/05/2020 18:35
Herätelläänpä tätäkin ketjua...

Viimeisin tilaukseni oli suomalaiseen Nordic Brix -kauppaan. Pääsyy tämän kaupan valintaan oli suuri valikoima Zamor-kuulia, joita olen halunnut kerätä enemmän jo jonkin aikaa. Kuulia ostin yhteensä 65 kappaletta eri väreissä, mutta tilaukseen kuului myös iso kasa slope-osia ja peruspalikkaa.
Tilaus tuli nopeasti hyvin pakattuna, ja vaikka kaikki osat olikin merkitty "käytetyiksi", olivat ne pääosin oikein hyvässä kunnossa. Harmillisinta oli n. 30 palikan puuttuminen sekä se, että kaksi kuulaa eivät olleetkaan aitoja LEGO-osia. Voin kuitenkin hyvillä mielin suositella kauppaa.

~BK~"Ei sinun tarvitse kaikkea saada. Mihin ihmeeseen saisit sen mahtumaan?"
avatar

JK

Admin, Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 15/05/2020 19:14


Tässäpä tämän vuoden saaliit tähän mennessä. Nopealla vilkaisulla näkee että Tsekissä on minun suosikkikauppani Brickmania - Czech
Koronavirus on tänä keväänä hidastanut pakettien saapumista ja kun osia odottelee niin odottavan aika on pitkä ja ehtii tekemään jo taas uusia tilauksia jonoon. Toimitusajat siis ehkä 1-2vko pidempiä kuin normaalisti olleet.
Kaikki myyjät ovat olleet asiallisia, joten listani jokaista kauppaa voin suositella. Osalta sai jopa yllätyksenä karkkipussin kylkiäisenä.Palikkatakomon perustajajäsen, Admin, MOC-rakentaja, Animaattori.
Instagram/Erythron ¤
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube

anttitu

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 17/05/2020 14:43
Lainaus
JK


Tässäpä tämän vuoden saaliit tähän mennessä. Nopealla vilkaisulla näkee että Tsekissä on minun suosikkikauppani Brickmania - Czech
Koronavirus on tänä keväänä hidastanut pakettien saapumista ja kun osia odottelee niin odottavan aika on pitkä ja ehtii tekemään jo taas uusia tilauksia jonoon. Toimitusajat siis ehkä 1-2vko pidempiä kuin normaalisti olleet.
Kaikki myyjät ovat olleet asiallisia, joten listani jokaista kauppaa voin suositella. Osalta sai jopa yllätyksenä karkkipussin kylkiäisenä.

BrickMania ja MagicMagnus ovat kyllä parhaimpia kauppoja. Tuo karkkipussi on melko useassa tilauksessa mukana jotka tulevat tuolta suunnalta.

anttitu

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 18/05/2020 20:13
Pitää vielä kehua Brick In Bins -kauppaa joka sijaitsee aika likellä Seinäjokea tässä Pohjanmaalla. On kyllä monta kertaa saanut kaikenlaista peruskamaa kuten slopeja yms. satamäärin ja kohtalaisen lyhyellä varoitusajalla.

Vaxi81

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 19/06/2020 14:22
Ensimmäinen ei-niin-positiivinen kokemus Bricklink-kauppiaasta. Tein tilauksen ja maksoin samantien pois. Parin päivän kuluttua tulee viesti, että yksi 2x5x6 paneeli puuttuu, haluanko rahan palautuksena tai jotain muuta tilalle. Kysyin jos sopii tehdä toisenkin tilauksen, yhdistää aiempaan ja puuttuva kompensoidaan hinnassa. Sopii hyvin oli vastaus. Aikaa kului kunnes alkuviikosta oli paketti postissa. Aikani palikoita laskeskeltuani paketista puuttui 13 palikkaa (kolmea erilaista, kaikki k.o. palikat puuttui). Laitoin sähköpostilla myyjälle viestiä. Vastauksena vain ja ainoastaan ilmoitus rahojen palautuksesta (puuttuvien palikoiden arvo). Laitoin Bricklinkissä neutraalin palautteen, "Palikoita puuttui useita, ok vastaus palautteeseen." Tänään alkoi vinkuminen sähköpostitse. Miksi neutraali, miksi sitä, miksi tätä? Selitin, että kun palikoita puuttuu niinkin paljon eikä ennakkoon mitään ilmoitusta sekä nihkeä suhtautuminen palautteeseen. Nyt oli laittanut minulle neutraalin palautteen koska "epäreilu palaute ja kohtelu".

Aiemmin vastaavissa tilanteissa toiset kauppiaat ovat etsineet puuttuvat palikat ja lähettäneet ne perään ilman ylimääräisiä kustannuksia ostajalle. Nyt ei viitsitä vastata asiallisesti palautteeseen. Itselle jäi kaivelemaan kysymys, että oliko palikoita alkujaankaan edes varastossa tai oliko tarkoituskaan lähettää niitä ja laskea sen varaan ettei tilaaja huomaa?

Bricklink-myyjänä R.E.D.M.A.N. Tsekeistä.
avatar

Acticis

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 20/06/2020 09:22
Kyllä noita puuttuvia palikoita tulee aina silloin tällöin, isot varastot myyjiltä eli ei liene mahdotonta että joskus inventaario ei vastaa todellisuutta. Myyjä ehdotti sinulle rahojen palautusta puuttuvista tuotteista, mikä on mielestäni täysin hyvä menettely. Jos myyjällä ei noita 13 palikkaa kerta ollut, niin mistäs myyjä ne sitten etsii ja lähettelee sinulle.

Oma lukunsa on toki sitten nuo "kostopalautteet".

- Oskari

"We're livin' strange days..."

FLICK'R
Kuulun ANKP:een!

Vaxi81

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 20/06/2020 16:37
Eihän ongelmaa olisi ollut jos puutteista olisi kertonut ennen lähettämistä (kuten yhden palikan osalta teki). Ymmärrän täysin sen, että välillä saldot ei täsmää tai jotain vain ei yksinkertaisesti löydy mistään. Rehellisesti kun ennen lähettämistä kertoo asiasta niin saattaa monelta harmilta välttyä. Ja nyt tilauksesta puuttui kolme kokonaista lottia.

Jos palikoiden puuttumisen olisi tiennyt ennen lähettämistä, olisin ne voinut heti tilata jostain muualta. Ei olisi tarvinnut kolmea viikkoa odotella pakettia kotiin ja sitten vasta tehdä tilaus jonnekkin muualle.
avatar

JK

Admin, Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 20/06/2020 20:27
ZOLCIASZEKPLUS myyjän kanssa mielenkiintoinen kokemus.
Heti tilauksen postitettuaan tuli viesti, että tarkasta tilaus, hän ei tiedä mitä on postittanut???

Kun se koronasta johtuen 3vko viiveellä saapui, niin noin 470 palikkaa puuttui. Tästä palautteen heti laitoin sähköpostiin ja nyt ylihuomenna (taas 3vko viive) olisi saapumassa se lähetys. Toivotaan parasta.Palikkatakomon perustajajäsen, Admin, MOC-rakentaja, Animaattori.
Instagram/Erythron ¤
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 17/12/2022 23:08
Onko Bricklink edelleen turvallinen, fiksu paikka hankkia LEGO:ja vuonna 2022?

En ole tuolta ennen tilannut. Tein tilin ja kokeilin ostoa, MUTTA nyt odotan vastausta kauppiaalta ennen maksua, koska haluaisin tietää kuinka paljon postikulut Suomeen maksavat. (kauppias on Espanjasta).
avatar

Heppu

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 18/12/2022 00:27
Itsellä 7 tilausta Bricklinkistä tänä vuonna. 2 kpl Suomesta, 5 muista EU-maista. Kaikki ilman ongelmia. Muutamissa oli yhden tai kahden osan heittoa liikaa tai liika vähän tai jokin yksi hyvin samanlainen osa muiden oikeiden seassa. Noita en ongelmiksi ole laskenut.

Kaikki pienempiä 15-30e tilauksia, joissa usein etsin jonkun tietyn harvinaisemman osan ja lisäilen kaupasta jotain muuta pientä mitä halvalla saa. Posti+käsittelykulut ollut jokaisessa alle 10e.
avatar

TheQ

Foorumin admin, tiedottaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 18/12/2022 00:50
Itsekin tässä viikolla tein 5 tilausta, joista 3 kpl Suomesta ja 2 kpl EU-maista. Mutkattomasti mennyt, yksi meni Mobilepaylla, muuta maksoin PayPalin kautta. Edelleen Bricklink on mielestäni paras paikka hankkia palikoita. Hommat on tehty helpoksi ja kunhan vähän kattoo mistä tilaa (esim Saksasta rahtikulut on yleensä melko edullisia) niin helppoahan sieltä tilaaminen on.

BrickOwlia olen yhden tilauksen verran kokeillut, tuntuu yhtä luotettavalta kuin Bricklink.

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 18/12/2022 09:00
Ok, hyvä tietää. Odottelen vielä kauppiaan vastausta. Eli ilmeisesti ensin ostetaan tuote, sitten kauppias lähettää sähköpostin jossa näkyy todellinen hinta eli tuote + kuljetus. Sitten vasta maksan.

Yritän hankkia tuota, 70839: The Rexcelsior!

Tuotteen hinta on noin 150 €.
avatar

JK

Admin, Hallituksen varajäsen

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 18/12/2022 12:47
332 tilauksen kokemuksella voin todeta että BL on turvallinen. Muutaman kerran on jäänyt jotain paloja pois ja ne on hyvitetty hinnasta (väkisin palauttavat vaikka 30c vaikka sanon että ei tartte)

Itse suosin vain EU:n sisäisiä myyjiä, eniten tilaan saksasta, puolasta, hollannista, tsekistä ja itävallasta.Palikkatakomon perustajajäsen, Admin, MOC-rakentaja, Animaattori.
Instagram/Erythron ¤
HOViNET.com ¤ Stopping the Motion since 2002 ¤ YouTube

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 18/12/2022 22:49
Ok, hyvä tietää. Nyt tilanne se että olen ostamassa settiä liittyen LEGO Movie 2. Setin hinta on 150 € ja postikulut olisi 50-55 €. MUTTA ilmeisesti myyjän kanssa sitten sovitaan miten maksetaan ja minne? Viestien avulla?
avatar

TheQ

Foorumin admin, tiedottaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 19/12/2022 00:28
Yleensä ostohetkellä Bricklinkissä on lista maksutavoista. Veikkaan että sinun tapauksessasi IBAN tilisiirto on helpoin. Jos epäilet kauppiaan luotettavuutta niin voit tsekata monta arviota hän on saanut Bricklinkissä.. Tai sitten kerrot täällä kaupan nimen niin voin vilkaista puolestasi.

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 19/12/2022 09:10
Siis tämä tyyppa:
[www.bricklink.com]

Koko sivusto on aika vanhanaikainen, mutta täytyy oppia käyttämään BrickLinkkiä.
avatar

TheQ

Foorumin admin, tiedottaja

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 19/12/2022 15:38
Aika ok:lta näyttävä kauppa. Hieman huono englannin taito ainakin kommenteista lukien joten kannattaa ilmaista itseään hyvin selkeästi. 150 positiivista palautetta myynneistä ja 2 negatiivista, joista viimeisen lähinnä koski jotain puuttuvia osia. Myyjä oli vielä valmis kompensoimaan asian joten en nyt näkisi kovin pahana kauppana. Tosin itse suosittelisin isompaa kauppaa ensi kauppoihin, menee hommat yleensä sujuvammin.

-Q
--------------------------------
Palikka palikalta parempaan päin.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 19/12/2022 16:30
No siis ,,, mistä saan fiksuiten tuon setin?

Olen laittanut tyypalle viestiä BrickLink kautta ja sähköpostilla, MUTTA ei vastausta vielä... minusta kestää ja kestää.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 19/12/2022 16:33
Jaahas?

Olisiko käynyt niin että tyyppa myynyt tuon toiselle :/ en löydä settiä enää BrickLink kautta.

70839
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 19/12/2022 16:49
Noniin...

Näin siinä sitten kävi että löysin toisen, Belgia, Pano Brickstore. Maksoin ja laitoin "paid". Jostain syystä tuon kohdalla kaikki oli jotenkin helpompaa. Maksutiedot tuli samantien sähköpostiin.

Hinta toki kova, yhteensä 192 €. MUTTA toisaalta aika edullinen koska uusi ja completed sekä sealed. Elikkä käsittääkseni tuo setti aikanaan joskus, 2019 maksanut ainakin 150 €. Kuitenkin kuljetus Suomeen. No juu, olen tyytyväinen. Ensi kuussa toivottavasti rahaa hankkia Lego Movie 1 avaruusalus. Tämä oli Lego Movie 2 avaruusalus.
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 03/01/2023 16:43
Okei,

Kirjoittelen jatkossa tuolla Palikkatakomon Discordissa. MUTTA lyhyesti:

Ensimmäinen ostos Bricklink kautta sujui hyvin. Ostin Rex Excelsior! aluksen Belgialaiselta myyjältä. Alus tuli äärimmäisen hyvin pakattuna. Niin että edes pakkaus ei voi mitenkään vaurioitua. Legot olivat pusseissa eli ostin uutena. Huikea kokemus kaiken kaikkiaan. Maksaminen helppoa, myyjä kehui minua, minä häntä, ei ongelmaa.

Jatkossa ehdottomasti tilaan Bricklink kautta, mutta useimmiten uskoisin että ostan uusia avaamattomia pakkauksia. Jutellaan lisää Discordin puolella! Kiitos kaikille vinkeistä ekan ostoksen kanssa. (niin ja seurantakoodin avulla oli mukava tutkia missä paketti menee).
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 21/07/2023 18:08
Olen ensimmäistä kertaa tilaamassa bricklinkistä. Missä vaiheessa saan tietää todelliset postikulut? Olin eilen tilaamassa, mutta keskeytin kun postikuluja tuli 70€ yhden kaupan tilauksista. Maksetaanko ostosta bricklinkin puolella vai lähettääkö myyjä sähköpostiin? Missä vaiheessa tilauksen voi vielä perua jos postikulut ovat kohtuuttomat? Jos syötän maksutavan bricklinissä, velvoittaako se ostamaan tuotteet?
avatar

Eero

Puheenjohtaja Hallituksen jäsen Moderaattori

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 22/07/2023 08:23
Tämä vaihtelee kaupoittain eikä ole aina kovin selkeä. Ne, missä on Paypalin on-site payment, taitavat aina kertoa ennen maksua. Mutta joissain kaupoissa myyjä lähettää viestillä invoicen, jossa kulut selviävät - tämä tapahtuu tietenkin sen jälkeen, jolloin tilaus on jo tehty.

Minusta maksutavan valinta ei vielä velvoita tilausta, sen jälkeen tulee vielä varmistussivuja - ainakin on-site Paypalilla maksettaessa. Siinä kirjaudutaan vielä Paypaliin erikseen, ja jos siellä ei hyväksy maksua, ei tilaus mene läpi. Minulla kävi näin viimeksi, kun yksi osa korista ostettiin pois sillä aikaa, kun täytin tietoja ja kirjauduin Paypaliin.

Itse suosin kauppoja, jotka kertovat postikulut selkeästi etukäteen. Auttaa vertailemaan todellisia hintoja.

----------------------------------------
Cyclopics Bricks -blogini

Kuulun ANKP:een!
:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 22/07/2023 10:33
Kiitos vastauksesta!

R2-D2

RY:n jäsen

:: Lainaa ::
Aihe: Re: Kokemuksia Bricklink kaupoista - 22/07/2023 10:57
Hei,
on tullut aikaa myöten tavaksi, että ennen ensimmäisenkään palikan klikkaamista ostoskoriin katson kaupan "Terms" sivulta tiedot postimaksuista.
Jos ei vakuuta / miellytä ...

terv. R2-D2
********************
Palikat pitää laittaa liikkumaan, ne tykkää siitä !


Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän foorumiin.

Klikkaa tähän kirjautuaksesi sisään