Palikkatakomo 10v!

Kymmenen vuotta sitten Lempäälän Ideaparkin LEGO näyttely oli ensimmäinen Palikkatakomon poppoon näyttely ja kyseisen näyttelyn jälkimainingeissa Palikkatakomo “virallisesti perustettiin” luomalla yhteisölle oma foorumi. Omasta foorumista alkoi sitten pitkä taival, jonka varrella näyttelyt suurenivat, teoksen lisääntyivät ja uusia harrastajia kertyi vuosi toisensa jälkeen.

Jos Palikkatakomon alkutaival kiinnostaa niin käy lukaisemassa 10 vuotis -ketju foorumilta!

Palikkatakomon HupiConissa 20.-22.4.2018


Yksityiskohta vuoden 2017 Model Expo yhteisteoksesta, kuvan ottanut Jukka Koskinen . Alkuperäinen kuva

Kevät etenee ja sen selvänä merkkinä Palikkatakomon toiminnassa on vuotuinen suurnäyttely! Entisen Model Expo tapahtuman sijasta suurnäyttely on osana HupiCon tapahtumaa 20.-22.4.2018 ja sen myötä tapahtumakin on muuttunut entistä laajemmaksi kokonaisuudeksi. Palikkatakomon näyttelyn osalta suurnäyttely on entisensä, mukana on GBC pallohärvelin, jättimäinen LEGO-kaupunki sekä joukko muita kiinnostavia rakennelmia. Jos LEGO hammasta jää kolottamaan ja sormet syyhyävät rakentamaan niin viereissä Pii Poon pisteessä voit ostaa puuttuvat palat ja osuvimmat setit omiin rakennusprojekteihisi.

Jos haluat osallistua Palikkatakomon näyttelyyn, kipin kapin foorumiin ja viestiä asianmukaisiin ketjuihin! (Omat ketjut yhteisteokseen osallistujille, yksittäisille teoksille ja GBC:n osallistujille).

Palikkatakomon näyttely myös Facebookissa

Lisää HupiConin tarjonnasta ja lippujen hinnoista voit käydä lukemassa tapahtuman kotisivuilta. Huomioithan että samalla lipulla pääset mukaan myös LapsiMessuille, Eläinystäväni-tapahtumaan että Outletexpo-tapahtumaan

Palikkatakomo mukana Toys R Usin LEGO Rakennuspäivillä 10-11.3.

LEGO yhtiön kutsumana Palikkatakomon jäsenet ovat tuoneet koko kansan ihmeteltäväksiä teoksiaan Vantaan, Espoon, Lempäälän ja Oulun Toys R Us lelukauppojen LEGO Rakennuspäiville (10-11.3.2018). Tervetuloa moikkaamaan ja tsekkaamaan teokset!

Lisätietoa tapahtumasta Toys R Usin sivustolla

Palikkatakomo Imatran Leiki Palikoilla 2018 -tapahtumassa 17.-18.2.2018


Helmikuussa on aika taas Palikkatakomon vuoden 2018 ensimmäiselle viikonloppumeiningille, kun Leiki Palikoilla-tapahtuma pidetään tuttuun tapaan Imatran kylpylällä 17.-18.2.2018. Useana vuonna järjestetty tapahtuma kulki vuoteen 2016 asti nimellä Leiki Legoilla.

Tarjolla on Palikkatakomolaisten teosnäyttely, puuhastelua eri-ikäisille, rakentelupöytiä, tuote- ja irtopalikkamyyntiä sekä eläviä LEGO-hahmoja.

Tapahtuma on auki lauantaina 17.2. klo 10:00-17:00 ja sunnuntaina 18.2. klo 10:00-16:00 ja paikkana on Imatran Kylpylä (Purjekatu 2, 55420 Imatra). Tapahtuman pystytys on perjantaina 16.2.

Kuva viime vuoden tapahtumasta, ottanut Mikko Kortelainen/HOViNET

Palikkatakomo Pii Poon rakennustapahtumassa 23.-24.9.2017


Palikkatakomo Ry ottaa tänäkin syksynä osaa Pii Poon rakennustapahtumaan. Tänä vuonna se järjestetään vuosien 2014 ja 2015 tapaan Vantaan Energia-areenalla osoitteessa Rajatorpantie 23, 01600 Vantaa.

Pii Poon rakennustapahtuma on suurin vuosittainen vain LEGO-harrastukseen keskittyvä tapahtuma Suomessa. Palikkatakomo Ry:llä on paikalla teosnäyttely. Tapahtumassa on myös työpajoja, irtopalikka- ja settimyyntiä ja tuotenäyttelyitä, sekä rakentelupäiviä kaiken ikäisille rakentajille! Lauantaina rakennetaan maamme 100-vuotisjuhlan kunniaksi maailman suurin LEGO-Suomi!

Tapahtuma on auki lauantaina 23.9. kello 10:00-18:00 ja sunnuntaina 24.9. 10:00-16:00.

Lisätietoa tapahtuman kotisivuilla.

Kuva viime vuoden tapahtumasta, Mikko Kortelainen/Hovinet, rakennelmat Olli Leino.

Aikaisemmat

Mikä?

Palikkatakomo ry on yhdistys, joka pitää yllä LEGO-harrastustoimintaa Suomessa. Yhdistys kerää yhteen koko Suomen sankan harrastajakunnan. Palikkatakomo on toiminut vuodesta 2008 asti Suomen aktiivisimpana LEGO-foorumina ja olemme toiminnallamme ja osaamisellamme saavuttaneet jo tunnustusta LEGO-yhtiöltä. Hallitukseen voi olla yhteydessä sähköpostilla henkilokunta@palikkatakomo.org.

Lue lisää

Kenelle?

Palikkatakomo on tarkoitettu kaikille LEGO-palikoista kiinnostuneille, olivatpa he sitten rakentajia, keräilijöitä, animoijia tai muuten vain palikoista kiinnostuneita. Foorumimme on ikärajaton mutta suurin osa toiminnastamme on suunnattu vanhemmille harrastajille. Yhdistykseen liittymisen ikäraja on 15 vuotta.

Lue lisää

Näyttelyt?

Suurelle yleisölle näkyvin toimintamme on erilaiset näyttelyt, joita pidetään noin 3-4 kappeletta vuosittain. Nämä näyttelyt sijoittuvat ympäri Suomea ja niissä esittelemme harrastusta ja uusimpia teoksiamme. "Tavaramerkiksemme" näyttelyissä on kohonnut Moduverse-yhteisteos, jossa runsas joukko harrastajia rakentaa yhteistuumin suuren kokonaisuuden.

Lue lisää

Muu toiminta?

Näyttelyiden lisäksi RY järjestää erilaisia kilpailuita, massatilauksia ja muita tapahtumia ympäri vuoden. Lisäksi keskustelufoorumilta löytyy aina kinnostavia uusia teoksia kommentoitavaksi, settejä arvioitavaksi ja mielenkiintoisia seikkoja löydettäväksi.

Lue lisää